Pulpe de pui Tempura extra crispy (Panko Tempura)


Pulpe de pui Tempura extra crispy (Panko Tempura)

Nimic mai usor de preparat decat niste pulpe de pui Tempura extra crispy, in cazul in care aveti chef sa rontaiti ceva crocant si bun, mai ales daca aveti prin casa o punga de panko si o cutie cu faina Tempura. Reteta de fata este o variatie de la reteta de tempura (o variatie adeseori intalnita in SUA), prin care se combina faina Tempura cu panko pentru a se obtine un preparat mult mai crocant decat cel obtinut doar cu aluatul de tempura.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 6 pulpe inferioare de pui; 100 g faina Tempura (1 plic); 140 ml apa foarte rece; 8 g condimente (1 pliculet – care contine: pulbere de chili, praf de usturoi, turmeric, cimbru, rozmarin si ghimbir); cca. 100 g panko breadcrumbs (acea varietate de pesmet japonez care seamana mai degraba cu firimiturile de paine decat cu pesmetul fin pe care il folosim noi de obicei); ulei pentru prajit (eu am folosit ulei de palmier).

Preparare pulpe de pui Tempura extra crispy: Presarati amestecul de condimente peste pulpele de pui, avand grija sa acoperiti uniform bucatile de carne.

Goliti continutul plicului de faina Tempura intr-un castron, turnati apa si amestecati (nu va faceti probleme daca mai raman cocoloase).

Intr-un alt castron, puneti-va la indemana panko care, asa cum va spuneam la ingrediente, are un aspect care aduce cu niste firimituri de paine ceva mai maricele.

Puneti ulei suficient in wok (cat anume depinde de marimea pulpelor de pui, insa ganditi-va ca uleiul va trebui sa ajunga cam pana pe la jumatatea pulpelor, fara a le acoperi) si lasati-l sa se incinga foarte bine.

Treceti pulpele de pui prin aluatul Tempura si, mai apoi, tavaliti-le bine prin panko.

Puneti pulpele in uleiul bine incins si rumeniti-le, intorcandu-le din cand in cand. Odata ce au capatat o culoare brun-aurie, scoateti-le pe un prosop de bucatarie si lasati-le sa se scurga de surplusul de ulei.

Puneti-le pe o farfurie si serviti-le cu ce garnitura, salata sau sos preferati. Eu le-am servit cu piure de cartofi si muraturi de data aceasta.


Preparare in imagini:

Nimic mai usor de preparat decat niste pulpe de pui Tempura extra crispy, in cazul in care aveti chef sa rontaiti ceva crocant si bun, mai ales daca aveti prin casa o punga de panko si o cutie cu faina Tempura. Reteta de fata este o variatie de la reteta de tempura (o variatie adeseori intalnita in SUA), prin care se combina faina Tempura cu panko pentru a se obtine un preparat mult mai crocant decat cel obtinut doar cu aluatul de tempura. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 6 pulpe inferioare de pui; 100 g faina Tempura (1 plic); 140 ml apa foarte rece; 8 g condimente (1 pliculet - care contine: pulbere de chili, praf de usturoi, turmeric, cimbru, rozmarin si ghimbir); cca. 100 g panko breadcrumbs (acea varietate de pesmet japonez care seamana mai degraba cu firimiturile de paine decat cu pesmetul fin pe care il folosim noi de obicei); ulei pentru prajit (eu am folosit ulei de palmier). Preparare pulpe de pui Tempura extra crispy: Presarati amestecul de condimente peste pulpele de pui, avand grija sa acoperiti uniform bucatile de carne. Goliti continutul plicului de faina Tempura intr-un castron, turnati apa si amestecati (nu va faceti probleme daca mai raman cocoloase).
Intr-un alt castron, puneti-va la indemana panko care, asa cum va spuneam la ingrediente, are un aspect care aduce cu niste firimituri de paine ceva mai maricele. Puneti ulei suficient in wok (cat anume depinde de marimea pulpelor de pui, insa ganditi-va ca uleiul va trebui sa ajunga cam pana pe la jumatatea pulpelor, fara a le acoperi) si lasati-l sa se incinga foarte bine. Treceti pulpele de pui prin aluatul Tempura si, mai apoi, tavaliti-le bine prin panko. Puneti pulpele in uleiul bine incins si rumeniti-le, intorcandu-le din cand in cand. Odata ce au capatat o culoare brun-aurie,
scoateti-le pe un prosop de bucatarie si lasati-le sa se scurga de surplusul de ulei. Puneti-le pe o farfurie si serviti-le cu ce garnitura, salata sau sos preferati. Eu le-am servit cu piure de cartofi si muraturi de data aceasta. Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

5 păreri.

  1. Alina spune:

    Vai cat de bine arata! Acum tin post dar mi-am notat reteta si abia astept sa o fac cand se termina postul. Cred ca am s-o fac cu piept de pui?

  2. Tavi spune:

    @Alina – Evident ca poti s-o faci cu orice doresti. Poti sa o faci si daca esti in post, substituind carnea cu tofu sau legume.

  3. pansy spune:

    arata grozav ! unde ai gasit tempura si pesmet ?tempura am avut si eu de la o prietena australianca,dar mi s-a terminat.

  4. Tavi spune:

    @pansy – Le gasesti pe ambele in Piata Amzei, la Ki-Life.

  5. pansy spune:

    ok,m erci.uite ca inca nu am vizitat magazinul ala.iata un motiv ca s-o fac in cele din urma.

Spune-ţi părerea