Salata de cartofi cu maioneza din soia


Salata de cartofi cu maioneza din soia

Nu tin post insa asta nu inseamna ca, din cand in cand, nu am chef de ceva mai light. Oricum aseara n-as fi putut manca altceva nici macar daca acel ceva s-ar fi preparat singur, mai ales dupa o zi in care mucenicii au fost vedete. In concluzie, aceasta salata de cartofi cu maioneza din soia, servita rece, a fost exact ce trebuia dupa o zi mult prea… incarcata de dulcele mucenicilor :) . Este o salata de post, usor de pregatit.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g cartofi, fierti si taiati cuburi; 200 g ciuperci champignon, taiate in 4; 1 ceapa rosie, taiata in 4 si mai apoi tocata julien; 1 lingura capere; 8 masline verzi, taiate in 4; 1 lingurita mustar Dijon; 200 g maioneza din soia; 2 linguri ulei de orez; sare si piper.

Preparare salata de cartofi cu maioneza de soia: Incingeti uleiul intr-o tigaie, adaugati ciupercile, condimentati-le cu un praf de sare si de piper, dupa care caliti-le cca. 5 minute, amestecand din cand in cand.
Mai apoi, stingeti focul, transferati ciupercile intr-un castron si lasati-le sa se raceasca.

Dupa ce s-au racit ciupercile totul merge repede. Adaugati cartofii in castron, ceapa, maslinele verzi, caperele si amestecati.

Incorporati mustarul in maioneza, dupa care turnati totul peste salata din castron. Amestecati bine, dupa care introduceti salata la frigider.

Odata ce s-a racit, puneti in farfurie si serviti cu pofta!


Preparare in imagini:

Nu tin post insa asta nu inseamna ca, din cand in cand, nu am chef de ceva mai light. Oricum aseara n-as fi putut manca altceva nici macar daca acel ceva s-ar fi preparat singur, mai ales dupa o zi in care mucenicii au fost vedete. In concluzie, aceasta salata de cartofi cu maioneza din soia, servita rece, a fost exact ce trebuia dupa o zi mult prea... incarcata de dulcele mucenicilor :). Este o salata de post, usor de pregatit. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g cartofi, fierti si taiati cuburi; 200 g ciuperci champignon, taiate in 4; 1 ceapa rosie, taiata in 4 si mai apoi tocata julien; 1 lingura capere; 8 masline verzi, taiate in 4; 1 lingurita mustar Dijon; 200 g maioneza din soia; 2 linguri ulei de orez; sare si piper. Preparare salata de cartofi cu maioneza de soia: Incingeti uleiul intr-o tigaie, adaugati ciupercile, condimentati-le cu un praf de sare condimentati-le cu un praf de piper, dupa care caliti-le cca. 5 minute, amestecand din cand in cand.
Mai apoi, stingeti focul, transferati ciupercile intr-un castron si lasati-le sa se raceasca. Dupa ce s-au racit ciupercile totul merge repede. Adaugati cartofii in castron, adaugati ceapa, maslinele verzi, caperele si amestecati.
Incorporati mustarul in maioneza, amestecati dupa care turnati totul peste salata din castron. Amestecati bine, dupa care introduceti salata la frigider. Odata ce s-a racit, puneti in farfurie si serviti cu pofta!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

3 păreri.

  1. Dana spune:

    Super, am sa o incerc si eu!

  2. Tavi spune:

    @Dana – E excelenta, lejera si usoara. Multumesc de vizita, seara buna!

  3. pansy spune:

    tare buna mai e salata asta.o fac si eu,dar uite ca, capere,nu am pus niciodata .multumesc de idee!

Spune-ţi părerea