Omleta la cuptor


Omleta la cuptor

Nimic mai usor de preparat si mai gustos de pus in farfurie decat o omleta la cuptor, asta bineinteles intr-o dimineata in care ai timp de un mic dejun satios. Deci azi servim oua la cuptor, cu masline, ciuperci, cartofi prajiti si mozzarella.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 oua; 2 cartofi, rasi pe razatoarea mare; 150 g ciuperci champignon, taiate in 4; 50 g masline verzi, taiate in 4; 1 ceapa rosie, tocata julien; 4 graunte de usturoi, zdrobite; 200 g mozzarella, rasa; amestec condimente pizza (contine: oregano, busuioc, patrunjel); 2 linguri ulei de orez.

Preparare omleta la cuptor: Puneti uleiul intr-o tigaie, lasati-l sa se incinga, dupa care adaugati ciupercile si caliti-le 5 minute, la foc iute, amestecand din cand in cand.
Dupa 5 minute, continuati prin a adauga in tigaie ceapa si usturoiul. Mai caliti cam 30 de secunde, amestecand permanent, dupa care puneti in tigaie cartofii. Lasati-i pana cand devin aurii (vreo 2 minute), amestecand din cand in cand.

Condimentati cu un praf de sare si piper, amestecati si stingeti focul. Adaugati maslinele in wok si amestecati pana le integrati in compozitie.

Transferati compozitia intr-o forma cu diametrul de 28 cm, turnati deasupra ouale batute spuma, dupa care amestecati usor pentru ca oul sa se integreze in compozitie.

Puneti mozarella in mod uniform pe toata suprafata, presarati amestecul de verdeturi si introduceti in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 20 de minute.

Dupa 20 de minute, omleta este gata, rumena si pufoasa. Scoateti-o pe o farfurie, portionati-o si o puteti servi imediat sau… o puteti lasa sa se raceasca pentru a face un sandwich cu omleta.


Preparare in imagini:

Nimic mai usor de preparat si mai gustos de pus in farfurie decat o omleta la cuptor, asta bineinteles intr-o dimineata in care ai timp de un mic dejun satios. Deci azi servim oua la cuptor, cu masline, ciuperci, cartofi prajiti si mozzarella. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 oua; 2 cartofi, rasi pe razatoarea mare; 150 g ciuperci champignon, taiate in 4; 50 g masline verzi, taiate in 4; 1 ceapa rosie, tocata julien; 4 graunte de usturoi, zdrobite; 200 g mozarella, rasa; amestec condimente pizza (contine: oregano, busuioc, patrunjel); 2 linguri ulei de orez. Preparare omleta la cuptor: Puneti uleiul intr-o tigaie, lasati-l sa se incinga, dupa care adaugati ciupercile si caliti-le 5 minute, la foc iute, amestecand din cand in cand. Dupa 5 minute, continuati prin a adauga in tigaie ceapa si usturoiul. Mai caliti cam 30 de secunde, amestecand permanent,
dupa care puneti in tigaie cartofii. Lasati-i pana cand devin aurii (vreo 2 minute), amestecand din cand in cand. Condimentati cu un praf de sare Condimentati cu un praf de piper, amestecati si stingeti focul. Adaugati maslinele in wok si amestecati pana le integrati in compozitie. Transferati compozitia intr-o forma cu diametrul de 28 cm turnati deasupra ouale batute spuma, dupa care amestecati usor pentru ca oul sa se integreze in compozitie.
Puneti mozarella in mod uniform pe toata suprafata, presarati amestecul de verdeturi si introduceti in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 20 de minute. Dupa 20 de minute, omleta este gata, rumena si pufoasa. Scoateti-o pe o farfurie, portionati-o si o puteti servi imediat sau... o puteti lasa sa se raceasca pentru a face niste sandwich-uri. Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

8 păreri.

  1. Biancas spune:

    Am inteles de la cunoscatori ca omleta care se face la cuptor se numeste fritatta nu omleta.
    Si a ta arata foarte bine, si eu am facut de vreo saptamana buna si e delicioasa.

  2. Tavi spune:

    @Biancas – Da, ii poti zice frittata, adica in traducere din italiana in romana… omleta :D .

  3. dana spune:

    preferata noastra!!!arata minunat omleta ta!!!

  4. Tavi spune:

    @dana – :) Multumesc de vizita si de apreciere. A fost buna!

  5. cristina spune:

    Ma pregatesc sa o prepar. Stiu ca e seara si ouale nu prea merg dar prea arata intr-un fel. Sper ca va iesi buna, si spun asta nu din cauza retetei ci a bucatarului! Multumesc pentru idei, toate sunt nemaipomenite. Felicitari

  6. Tavi spune:

    @cristina – :) Sunt absolut convins ca ti-a iesit excelenta, asa cum mi-a iesit si mie. Seara buna si multumesc de vizita.

  7. Mel spune:

    Tocmai am repetat reteta, numia ca de data asta am ramas fara ceapa si am pus praz. Abia astept sa o gust :) .

  8. Tavi spune:

    @Mel – Ai pus ,,ceapa dulce” cum s-ar spune :) . Pofta mare!

Spune-ţi părerea