Paste cu broccoli


Paste cu broccoli

Pentru o cina pe care iti propui s-o prepari rapid, fara a pierde prea mult timp in bucatarie, dar care sa fie in acelasi timp gustoasa si apetisanta, o portie de paste cu broccoli reprezinta una dintre cele mai bune optiuni. O combinatie delicioasa si sanatoasa, care este cat se poate de simplu de pus in practica, chiar si pentru o cina tarzie.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g penne (cantitate masurata inainte de a le fierbe); 200 g broccoli, fiert; 1 ceapa, tocata foarte marunt; 5 catei de usturoi, tocati foarte marunt; 200 g cuburi de rosii cu tot cu suc; 1 lingurita oregano; 1 lingurita busuioc; parmezan ras; ulei; sare si piper.

Preparare paste cu broccoli: In primul rand, puneti pastele la fiert (conform indicatiilor de pe ambalaj) si lasati-le mai apoi la scurs. Procedati similar cu broccoli (pe care insa nu-l fierbeti mai mult de 3 minute).
In momentul in care ati pus pastele si broccoli la scurs, incingeti 1 lingura de ulei intr-o tigaie, in care puneti ceapa si usturoiul. Caliti pana ce se inmoaie ceapa, dupa care adaugati cuburile de rosii. Lasati cca. 2 minute, la foc mic, amestecand tot timpul.

Dupa 2 minute, presarati un praf de sare, condimentati cu piper, adaugati verdeturile si amestecati.
Adaugati pastele, amestecati bine, pana ce pastele se imbraca in sos, dupa care puneti si buchetelele de broccoli in tigaie. Amestecati usor si stingeti focul.

Puneti paste si broccoli in farfurie, picurati cativa stropi de ulei de masline extravirgin pe deasupra, dupa care presarati-va parmezan ras dupa pofta inimii si se poate servi.


Preparare in imagini:

Pentru o cina pe care iti propui s-o prepari rapid, fara a pierde prea mult timp in bucatarie, dar care sa fie in acelasi timp gustoasa si apetisanta, o portie de paste cu broccoli reprezinta una dintre cele mai bune optiuni. O combinatie delicioasa si sanatoasa, care este cat se poate de simplu de pus in practica, chiar si pentru o cina tarzie. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g penne (cantitate masurata inainte de a le fierbe); 200 g broccoli, fiert; 1 ceapa, tocata foarte marunt; 5 catei de usturoi, tocati foarte marunt; 200 g cuburi de rosii cu tot cu suc; 1 lingurita oregano; 1 lingurita busuioc; parmezan ras; ulei; sare si piper. Preparare paste cu broccoli: In primul rand, puneti pastele la fiert (conform indicatiilor de pe ambalaj) si lasati-le mai apoi la scurs. Procedati similar cu broccoli (pe care insa nu-l fierbeti mai mult de 3 minute). In momentul in care ati pus pastele si broccoli la scurs, incingeti 1 lingura de ulei intr-o tigaie, cand s-a incins uleiul puneti ceapa in tigaie adaugati si usturoiul Caliti pana ce se inmoaie ceapa, dupa care adaugati cuburile de rosii. Lasati cca. 2 minute, la foc mic, amestecand tot timpul.
Dupa 2 minute, presarati un praf de sare, condimentati cu piper, adaugati verdeturile si amestecati. Adaugati pastele, amestecati bine, pana ce pastele se imbraca in sos, dupa care puneti si buchetelele de broccoli in tigaie. Amestecati usor si stingeti focul.
Puneti paste si broccoli in farfurie, picurati cativa stropi de ulei de masline extravirgin pe deasupra, dupa care presarati-va parmezan ras dupa pofta inimii si pastele cu broccoli se pot servi. Pofta Buna!        

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. Ana spune:

    felicitari! Un preparat italian, recomandat de un bucatar roman…BRAVO, NOTA 10!

  2. Tavi spune:

    @Ana – LOL, multumesc mult, dar nu, nu sunt bucatar de profesie. Imi place sa gatesc, doar acasa, pentru ai mei si pentru prieteni. Cat despre bucataria italiana se afla intr-un top 5 al preferintelor mele (asa cum sper ca ai observat pe blog), insa este o bucatarie care nu are nevoie de recomandarea mea pentru a fi apreciata :D .

Spune-ţi părerea