Supa de vita cu fasole verde


Supa de vita cu fasole verde

Ziceam eu ca nu sunt un mare fan al supelor/ciorbelor, dar aceasta supa de vita cu fasole verde, gustoasa si hranitoare, chiar m-a uns pe suflet, servita fierbinte si cu parmezan ras presarat in farfurie.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g rasol de vita, cu tot cu os (detasati carnea de pe os si taiati-o cuburi mici, iar osul cu maduva pastrati-l pentru a-l pune la supa, laolalta cu bucatile de carne); 200 g fasole verde, proaspata sau congelata (eu am folosit congelata); 100 g paste fainoase (eu am folosit fusilli); 50 g ardei gras, taiat fasii; 1 tulpina de telina, tocata marunt; 1 morcov, tocat marunt; 1 ceapa, tocata marunt; 200 ml smantana pentru gatit (32% grasime); 1 lingurita amestec de boabe de piper (piper negru, piper alb, piper verde, piper rosu si seminte de coriandru); 1 lingurita amestec de verdeturi italiene (rozmarin, cimbru, cimbrisor, busuioc, tarhon); 1 lingura patrunjel; parmezan ras; 1 lingura ulei din samburi de struguri (sau un alt ulei vegetal); sare; piper.

Preparare supa de vita cu fasole verde: Turnati intr-o oala cca. 3 l de apa, puneti carnea la fiert, iar cand apa da in clocot adaugati amestecul de boabe de piper.

Lasati carnea sa fiarba cca. 1 ora si jumatate (incercati-o si daca nu este inca fiarta, mai lasati-o), avand grija insa ca volumul de lichid sa nu scada sub jumatate din cel initial (deci cand carnea este fiarta trebuie sa aveti minim 1,5 l de lichid in oala – daca este necesar mai completati pana ajunteti la 1,5 l).

Cand carnea este aproape fiarta, incingeti intr-o tigaie 1 lingura de ulei in care puneti ceapa, morcovul si tulpina de telina. Sotati 1 minut si luati de pe foc.

Odata ce carnea este fiarta, adaugati in oala: legumele calite, ardeiul gras si fasolea verde. Lasati-le sa fiarba 10 minute, dupa care adaugati verdeturile italiene, pastele si mai fierbeti inca 10 minute.

Potriviti de sare (eu am pus 2 lingurite rase) si de piper, adaugati smantana, amestecati si mai lasati sa fiarba 5 minute.
La final, adaugati patrunjelul, amestecati si stingeti focul.

Puneti supa in farfurii, cat este fierbinte, presarati parmezan ras din belsug si se poate servi.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

Nu sunt păreri.

    Spune-ţi părerea