Supa de vita cu fasole verde


Supa de vita cu fasole verde

Ziceam eu ca nu sunt un mare fan al supelor/ciorbelor, dar aceasta supa de vita cu fasole verde, gustoasa si hranitoare, chiar m-a uns pe suflet, servita fierbinte si cu parmezan ras presarat in farfurie.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g rasol de vita, cu tot cu os (detasati carnea de pe os si taiati-o cuburi mici, iar osul cu maduva pastrati-l pentru a-l pune la supa, laolalta cu bucatile de carne); 200 g fasole verde, proaspata sau congelata (eu am folosit congelata); 100 g paste fainoase (eu am folosit fusilli); 50 g ardei gras, taiat fasii; 1 tulpina de telina, tocata marunt; 1 morcov, tocat marunt; 1 ceapa, tocata marunt; 200 ml smantana pentru gatit (32% grasime); 1 lingurita amestec de boabe de piper (piper negru, piper alb, piper verde, piper rosu si seminte de coriandru); 1 lingurita amestec de verdeturi italiene (rozmarin, cimbru, cimbrisor, busuioc, tarhon); 1 lingura patrunjel; parmezan ras; 1 lingura ulei din samburi de struguri (sau un alt ulei vegetal); sare; piper.

Preparare supa de vita cu fasole verde: Turnati intr-o oala cca. 3 l de apa, puneti carnea la fiert, iar cand apa da in clocot adaugati amestecul de boabe de piper.

Lasati carnea sa fiarba cca. 1 ora si jumatate (incercati-o si daca nu este inca fiarta, mai lasati-o), avand grija insa ca volumul de lichid sa nu scada sub jumatate din cel initial (deci cand carnea este fiarta trebuie sa aveti minim 1,5 l de lichid in oala – daca este necesar mai completati pana ajunteti la 1,5 l).

Cand carnea este aproape fiarta, incingeti intr-o tigaie 1 lingura de ulei in care puneti ceapa, morcovul si tulpina de telina. Sotati 1 minut si luati de pe foc.

Odata ce carnea este fiarta, adaugati in oala: legumele calite, ardeiul gras si fasolea verde. Lasati-le sa fiarba 10 minute, dupa care adaugati verdeturile italiene, pastele si mai fierbeti inca 10 minute.

Potriviti de sare (eu am pus 2 lingurite rase) si de piper, adaugati smantana, amestecati si mai lasati sa fiarba 5 minute.
La final, adaugati patrunjelul, amestecati si stingeti focul.

Puneti supa in farfurii, cat este fierbinte, presarati parmezan ras din belsug si se poate servi.


Preparare in imagini:

Ziceam eu ca nu sunt un mare fan al supelor/ciorbelor, dar aceasta supa de vita cu fasole verde, gustoasa si hranitoare, chiar m-a uns pe suflet, servita fierbinte si cu parmezan ras presarat in farfurie. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g rasol de vita, cu tot cu os (detasati carnea de pe os si taiati-o cuburi mici, iar osul cu maduva pastrati-l pentru a-l pune la supa, laolalta cu bucatile de carne); 200 g fasole verde, proaspata sau congelata (eu am folosit congelata); 100 g paste fainoase (eu am folosit fusilli); 50 g ardei gras, taiat fasii; 1 tulpina de telina, tocata marunt; 1 morcov, tocat marunt; 1 ceapa, tocata marunt; 200 ml smantana pentru gatit (32% grasime); 1 lingurita amestec de boabe de piper (piper negru, piper alb, piper verde, piper rosu si seminte de coriandru); 1 lingurita amestec de verdeturi italiene (rozmarin, cimbru, cimbrisor, busuioc, tarhon); 1 lingura patrunjel; parmezan ras; 1 lingura ulei din samburi de struguri (sau un alt ulei vegetal); sare; piper. Preparare supa de vita cu fasole verde: Turnati intr-o oala cca. 3 l de apa, puneti carnea la fiert, cand apa da in clocot adaugati amestecul de boabe de piper. Lasati carnea sa fiarba cca. 1 ora si jumatate (incercati-o si daca nu este inca fiarta, mai lasati-o), avand grija insa ca volumul de lichid sa nu scada sub jumatate din cel initial (deci cand carnea este fiarta trebuie sa aveti minim 1,5 l de lichid in oala - daca este necesar mai completati pana ajunteti la 1,5 l). Cand carnea este aproape fiarta, incingeti intr-o tigaie 1 lingura de ulei puneti ceapa, morcovul si tulpina de telina. Sotati 1 minut si luati de pe foc. Odata ce carnea este fiarta, adaugati in oala: legumele calite,
ardeiul gras si fasolea verde. Lasati-le sa fiarba 10 minute, dupa care adaugati verdeturile italiene, adaugati pastele si mai fierbeti inca 10 minute. Potriviti de sare (eu am pus 2 lingurite rase) condimentati si cu piper, adaugati smantana, amestecati si mai lasati sa fiarba 5 minute. La final, adaugati patrunjelul,
amestecati si stingeti focul. Puneti supa in farfurii, cat este fierbinte, presarati parmezan ras din belsug si supa de vacuta se poate servi! Pofta Buna!        

Succes la preparare si Pofta Buna!

Nu sunt păreri.

    Spune-ţi părerea