Pastrav somonat cu susan si sos picant


Pastrav somonat cu susan si sos picant

Un pastrav somonat cu susan si sos picant, pregatit la cuptor… mai pe scurt o delicioasa masa, pe care o puteti pregati rapid si extrem de usor.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g pastrav somonat (puteti pregati reteta si cu un alt peste); 20 g ghimbir proaspat, taiat fasii subtiri; 2 ardei iuti rosii, taiati fasii subtiri; 3 catei de usturoi, tocati rondele; 3 linguri sos de soia dark; 2 linguri otet de orez alb; 2 lingurite ulei de susan; ulei de arahide; seminte de susan; 1 fir de ceapa verde, taiata in rondele pe diagonala; coriandru proaspat; felii de limeta.

Preparare pastrav somonat in crusta de susan: Crestati pestele, pe ambele parti, dupa care asezati-l intr-o tava.

Turnati deasupra pestelui cam 2 linguri de ulei de arahide si, ajutandu-va de o pensula, ungeti-l bine pe ambele parti si in interior (insistati inclusiv in interiorul crestaturilor pe care le-ati facut).

Dupa ce ati uns pestele cu ulei, presarati peste el seminte de susan (pe ambele parti ale pestelui) si, la fel ca si in cazul uleiului, introduceti seminte de susan si in interiorul crestaturilor.

In acest moment, pestele este gata pentru a fi introdus in cuptorul preincalzit la 200 de grade, unde il veti lasa timp de 20-25 de minute, pana ce semintele de susan devin aurii.

Cat sta pestele la cuptor, preparati sosul.

Incingeti in wok 1 lingura ulei de arahide, in care puneti ghimbirul, ardeiul iute si usturoiul. Caliti din scurt (cca. 30 de secunde – o sa simtiti ca incep sa se elibereze aromele usturoiului si ghimbirului), la foc iute, amestecand tot timpul.
Mai apoi, adaugati sosul de soia dark, otetul de orez alb si stingeti imediat focul. Dupa ce ati stins focul, puneti si cele 2 lingurite de ulei de susan si amestecati. Transferati sosul intr-un bol si asteptati sa se faca pestele.

Odata ce pestele este gata, puneti in farfurie, turnati sos pe deasupra, ornati cu ceapa verde, coriandru si felii de limeta si se poate servi cu o garnitura de orez.


Preparare in imagini:

Un pastrav somonat pregatit la cuptor, cu susan si sos picant... mai pe scurt o delicioasa masa, pe care o puteti pregati rapid si extrem de usor. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g pastrav somonat (puteti pregati reteta si cu un alt peste); 20 g ghimbir proaspat, taiat fasii subtiri; 2 ardei iuti rosii, taiati fasii subtiri; 3 catei de usturoi, tocati rondele; 3 linguri sos de soia dark; 2 linguri otet de orez alb; 2 lingurite ulei de susan; ulei de arahide; seminte de susan; 1 fir de ceapa verde, taiata in rondele pe diagonala; coriandru proaspat; felii de limeta. Preparare pastrav somonat in crusta de susan: Crestati pestele, pe ambele parti, dupa care asezati-l intr-o tava. Turnati deasupra pestelui cam 2 linguri de ulei de arahide si, ajutandu-va de o pensula, ungeti-l bine pe ambele parti si in interior (insistati inclusiv in interiorul crestaturilor pe care le-ati facut). Dupa ce ati uns pestele cu ulei, presarati peste el seminte de susan (pe ambele parti ale pestelui) si, la fel ca si in cazul uleiului, introduceti seminte de susan si in interiorul crestaturilor. In acest moment, pestele este gata pentru a fi introdus in cuptor introduceti pestele in cuptorul preincalzit la 200 de grade, unde il veti lasa timp de 20-25 de minute, pana ce semintele de susan devin aurii.
Cat sta pestele la cuptor, preparati sosul.   Incingeti in wok 1 lingura ulei de arahide, in care puneti ghimbirul, ardeiul iute si usturoiul. Caliti din scurt (cca. 30 de secunde - o sa simtiti ca incep sa se elibereze aromele usturoiului si ghimbirului), la foc iute, amestecand tot timpul. Mai apoi, adaugati sosul de soia dark, adaugati si otetul de orez alb, amestecati si stingeti imediat focul. Dupa ce ati stins focul, puneti si cele 2 lingurite de ulei de susan si amestecati.  Transferati sosul intr-un bol si asteptati sa se faca pestele.
Odata ce pestele este gata, puneti in farfurie, turnati sos pe deasupra, ornati cu ceapa verde, coriandru si felii de limeta si se poate servi cu o garnitura de orez. Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. anamaria spune:

    uf, ce foame mi s-a facut :) numai privind la atatea bunatati, iar pestele asta arata de la foarte bine in sus.
    o sa incerc reteta ca al meu tot zice sa fac un peste mai altfel si n-am apucat.

  2. Tavi spune:

    @anamaria – Spor la bucatarit in acest caz si sper sa va placa!

  3. Un deliciu.
    O seara frumoasa!

  4. Tavi spune:

    @maria mihalache – Multumesc mult, Medi! O seara frumoasa si voua.

Spune-ţi părerea