Chec cu migdale si cacao


Chec cu migdale si cacao

Ieri am avut chef de ceva dulce, asa ca pe la ora 7 seara am aprins cuptorul si am pus mixerele la treaba. Cam intr-o ora a rezultat acest chec cu migdale si cacao, grozav de bun si pufos, din care va invit sa gustati.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g faina; 3 oua; 70 g margarina, taiata cuburi si adusa la temperatura camerei; 150 g zahar pudra; 100 ml smantana pentru gatit; 1 pliculet (10 g) praf de copt; 1 pliculet (6 g) coaja rasa de portocala; 100 g migdale macinate; 2 linguri cacao neagra. Din aceste cantitati, folosind o tava cu dimensiunile de 20x11x7 cm, veti obtine un chec.

Preparare chec cu migdale si cacao: Amestecati faina cu praful de copt si lasati-o deoparte. Puneti intr-un mixer margarina si zaharul pudra. Mixati un pic, dupa care adaugati galbenusurile pe rand, unul cate unul (nu adaugati urmatorul galbenus pana ce nu s-a incorporat complet cel pus inainte).

Lasati mixerul sa-si faca treaba pana ce obtineti o crema omogena. Odata ce ati ajuns la acest rezultat, turnati smantana si mixati pana ce smantana se incorporeaza si ea in compozitie.

Mai apoi, adaugati coaja rasa de portocala si faina, putin cate putin, mixand continuu. Cand ati incorporat toata cantitatea de faina si ati obtinut un aluat cremos, adaugati migdalele macinate si mixati pana se integreaza in compozitie.

Intr-un alt mixer puneti albusurile si mixati-le pana ce se transforma intr-o spuma care se tine de peretii vasului cand acesta este intors cu gura in jos. Adaugati spuma de albusuri peste aluat si amestecati usor, cu o paleta, pana ce incorporati albusul in aluat.

Puneti hartie de copt pe fundul tavii de chec si turnati in tava cam trei sferturi din aluat. Peste restul de aluat puneti cele 2 linguri de cacao, amestecati bine si adaugati compozitia in tava.

Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, unde o veti lasa timp de 40-45 de minute (testati la 40 de minute cu un betigas de bambus, pe care introduceti-l in chec – daca betigasul iese curat, fara urme de aluat pe el, checul este facut).

Cand este gata, scoateti tava din cuptor si lasati checul sa se racoreasca un pic inainte de a incerca sa-l scoateti din tava.

Dupa ce se raceste il puteti felia si servi (sincer sa fiu eu n-am avut rabdare sa se raceasca si am infulecat vreo 3 felii cat inca erau caldute, asa de bun este).


Preparare in imagini:

Ieri am avut chef de ceva dulce, asa ca pe la ora 7 seara am aprins cuptorul si am pus mixerele la treaba. Cam intr-o ora a rezultat acest chec cu migdale si cacao, grozav de bun si pufos, din care va invit sa gustati. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g faina; 3 oua; 70 g margarina, taiata cuburi si adusa la temperatura camerei; 150 g zahar pudra; 100 ml smantana pentru gatit; 1 pliculet (10 g) praf de copt; 1 pliculet (6 g) coaja rasa de portocala; 100 g migdale macinate; 2 linguri cacao neagra. Din aceste cantitati, folosind o tava cu dimensiunile de 20x11x7 cm, veti obtine un chec. Preparare chec cu migdale si cacao: Amestecati faina cu praful de copt si lasati-o deoparte. Puneti intr-un mixer margarina si zaharul pudra. Mixati un pic, dupa care adaugati galbenusurile pe rand, unul cate unul (nu adaugati urmatorul galbenus pana ce nu s-a incorporat complet cel pus inainte). Lasati mixerul sa-si faca treaba pana ce obtineti o crema omogena. Odata ce ati ajuns la acest rezultat, turnati smantana si mixati pana ce smantana se incorporeaza si ea in compozitie. Mai apoi, adaugati coaja rasa de portocala
si faina, putin cate putin, mixand continuu. Cand ati incorporat toata cantitatea de faina si ati obtinut un aluat cremos, adaugati migdalele macinate si mixati pana se integreaza in compozitie. Intr-un alt mixer puneti albusurile si mixati-le pana ce se transforma intr-o spuma care se tine de peretii vasului cand acesta este intors cu gura in jos. Adaugati spuma de albusuri peste aluat si amestecati usor, cu o paleta, pana ce incorporati albusul in aluat.
Puneti hartie de copt pe fundul tavii de chec si turnati in tava cam trei sferturi din aluat. Peste restul de aluat puneti cele 2 linguri de cacao, amestecati bine adaugati compozitia in tava. Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, unde o veti lasa timp de 40-45 de minute (testati la 40 de minute cu un betigas de bambus, pe care introduceti-l in chec - daca betigasul iese curat, fara urme de aluat pe el, checul este facut). Cand este gata, scoateti tava din cuptor si lasati checul sa se racoreasca un pic inainte de a incerca sa-l scoateti din tava. Dupa ce se raceste il puteti felia si servi (sincer sa fiu eu n-am avut rabdare sa se raceasca si am infulecat vreo 3 felii cat inca erau caldute, asa de bun este). Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. Ana spune:

    Offf, mai Tavi…ma innebunesti cu buntatile astea ale tale…si mai povestesti si cate ceva de-ACASA…asaaa, parca-mi faci in ciuda…parca simti, ce dor mi-e de-ACASA…!Checul este, dulcele preferat al copilul meu…puiul meu….Salutari Tavi, si mult succes…!

  2. Tavi spune:

    @Ana – E, hai ca e simplu de facut checul asta, pofta de ceva bun ti-o poti potoli deci :) . Cu dorul de acasa e mai greu, te inteleg. Multa bafta oricum, toate cele bune tie, puiului tau si familiei!

Spune-ţi părerea