Fasole batuta cu pasta de chili
Luni am pregatit o mancare de fasole si chiar nu m-am putut abtine sa nu sacrific o conserva si pentru o fasole batuta. Nu ca n-as mai fi facut, insa ma tot gandeam cu pofta, de cateva zile, la o fasole iutita cu un pic de pasta de chili. Treaba e ca de acum inainte numai asa o voi face, atat de buna a iesit!
Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 450 g fasole boabe, din conserva; 6 graunte de usturoi, zdrobite; 2 cepe mai maricele, tocate julien; 1 lingurita boia de ardei dulce; 1 lingurita pasta de chili; 3 linguri ulei de orez pentru fasole + 2 linguri pentru prajit ceapa; sare si piper.
Preparare fasole batuta cu pasta de chili: Puneti fasolea in mixer si adaugati 3 linguri de ulei de orez. Condimentati cu sare si piper, adaugati usturoiul zdrobit si procesati pana obtineti o pasta omogena si pufoasa. Scoateti fasolea intr-un bol si lasati-o deoparte.
Incingeti 2 linguri de ulei in tigaie si puneti ceapa la calit. Lasati-o pana ce devine aurie (n-o ardeti!), amestecand din cand in cand. Cand ceapa s-a rumenit, adaugati boiaua de ardei dulce, pasta de chili, amestecati cat sa se omogenizeze cu ceapa si stingeti focul.
Scoateti ceapa intr-un bol, lasati-o sa se raceasca, dupa care puneti-o peste fasole, intr-un strat uniform si se poate servi.
Preparare in imagini:
Succes la preparare si Pofta Buna!
Nu sunt păreri.