Salata de cartofi cu iaurt


Salata de cartofi cu iaurt

Zilele astea n-am avut de ales, am fost nevoit sa pregatesc numai mancaruri rapide, in primul rand pentru ca am avut acces limitat in zona bucatariei deoarece sotia a dezorganizat totul cu ocazia curateniei generale :) . Aseara, de exemplu, alegerea a constat intr-o salata indiana de cartofi cu iaurt (aloo raita), o alta combinatie cat se poate de simpla, dar transformata de mirodenii intr-un fel de mancare lejer, aromat si gustos.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 350 g cartofi (fierti in coaja, decojiti si taiati cuburi); 600 g iaurt; 1 lingurita seminte de coriandru; 1 lingurita chimen seminte; 1/2 lingurita fulgi de ardei chili; 1 lingurita pulbere de mango (Amchur); sare; coriandru proaspat pentru garnisit.

Preparare Aloo Raita (Salata indiana de cartofi cu iaurt): Incingeti o tigaie, fara ulei, in care prajiti un pic, la foc mic, toate condimentele (semintele de coriandru si de chimen, fulgii de chili si pulberea de mango). Cand simtiti ca aromele s-au eliberat in bucatarie (o sa simtiti, credeti-ma!), stingeti focul si lasati tigaia deoparte.

Bateti iaurtul cu un praf de sare, dupa care adaugati cartofii, mirodeniile, amestecati si… cam asta e tot ce aveti de facut.

Introduceti salata la frigider, iar cand decideti ca doriti sa o serviti, puneti in farfurii, garnisiti cu coriandru proaspat si enjoy!


Preparare in imagini:

Zilele astea n-am avut de ales, am fost nevoit sa pregatesc numai mancaruri rapide, in primul rand pentru ca am avut acces limitat in zona bucatariei deoarece sotia a dezorganizat totul cu ocazia curateniei generale :). Aseara, de exemplu, alegerea a constat intr-o salata indiana de cartofi cu iaurt (aloo raita), o alta combinatie cat se poate de simpla, dar transformata de mirodenii intr-un fel de mancare lejer, aromat si gustos. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 350 g cartofi (fierti in coaja, decojiti si taiati cuburi); 600 g iaurt; 1 lingurita seminte de coriandru; 1 lingurita chimen seminte; 1/2 lingurita fulgi de ardei chili; 1 lingurita pulbere de mango (Amchur); sare; coriandru proaspat pentru garnisit. Preparare Aloo Raita (Salata indiana de cartofi cu iaurt): Incingeti o tigaie, fara ulei, in care prajiti un pic, la foc mic, toate condimentele (semintele de coriandru si de chimen, fulgii de chili si pulberea de mango). Cand simtiti ca aromele s-au eliberat in bucatarie (o sa simtiti, credeti-ma!), stingeti focul si lasati tigaia deoparte. Bateti iaurtul cu un praf de sare, dupa care adaugati cartofii, adaugati mirodeniile,
amestecati si... cam asta e tot ce aveti de facut. Introduceti salata la frigider, iar cand decideti ca doriti sa o serviti, puneti in farfurii, garnisiti cu coriandru proaspat  si salata de cartofi cu iaurt se poate servi! Pofta Buna!    

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. Adriana spune:

    Mai Tavi, eu de felul meu nu prea intru in bucatarie, adica intru dar cu cat mai rarut cu atat mai dragut. Ei bine, cu salata asta nu am putut sa ma abtin si mi-am pus cativa cartofi la fiert :) )). N-am avut pulberea de mango dar n-am mai tinut cont pentru ca restul de condimente le avea mama prin dulap. Ce vreau sa spun e ca salata asta e super super super.

  2. Tavi spune:

    @Adriana – Acum nu da vina pe mine ca n-ai putut tu sa te abtii :) . Glumesc, ma bucur ca ti-a placut salata.

Spune-ţi părerea