Salata de oua cu mix de ciuperci chinezesti


Salata de oua cu mix de ciuperci chinezesti

Va spuneam ieri de o a doua salata de oua pe care am pregatit-o in zilele de Paste. Ei bine, am reusit sa descarc pozele din “nebunia” care era in aparatul foto si o sa o impartasesc cu voi in ideea ca veti dori vreodata sa incercati acest preparat cu tenta asiatica.
Este o salata mai degraba potrivita pentru pranz (asta pentru ca e un pic mai laborioasa ca proces de pregatire), delicat aromata de trei tipuri de ciuperci chinezesti, cu o interesanta combinatie de texturi, desavarsita de un sos dulce-acrisor si totodata usor picant.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 oua fierte tari, taiate in patru; partea alba de la 1 fir de ceapa verde, tocata marunt (coditele verzi tocati-le marunt si pastrati-le pentru ornat); partea alba de la 1 fir de usturoi verde, tocata marunt (coditele verzi tocati-le marunt si pastrati-le pentru ornat); 140 g muguri de bambus, taiati fasii subtiri; 20 g ghimbir, tocat marunt; 4 ciuperci shiitake; 10 g ciuperci urechi de lemn; 15 g ciuperci Mun; 1 lingura sos de soia; 2 linguri sos de soia dulce; 3 linguri otet de orez negru; 1/2 lingurita piper Sichuan, macinat; 2 linguri ulei de soia aromat cu ardei chili.

Preparare salata de oua cu mix de ciuperci chinezesti: In primul rand, veti pune ciupercile la hidratat in apa calduta, timp de 30 de minute.

Dupa 30 de minute, scurgeti apa, taiati in fasii subtiri ciupercile Mun si urechile de lemn, iar shiitake taiati-le jumatati. Lasati-le in strecuratoare sa se scurga foarte bine de apa.

Incingeti uleiul in wok, dupa care adaugati mixul de ciuperci. Lasati-le la calit, la foc iute, amestecand din cand in cand, pana cand vor incepe sa “pocneasca” :) (cam 1-2 minute). Acesta este semnalul acustic care va da de stire ca a venit momentul sa adaugati ceapa, usturoiul, ghimbirul si mugurii de bambus. Amestecati si mai caliti 1 minut, tot la foc iute.

Continuati prin a adauga in wok piperul Sichuan, sosul de soia dulce, sosul de soia si otetul de orez negru, amestecati, mai gatiti 1 minut si stingeti focul.

Lasati compozitia sa se raceasca, transferati-o intr-un bol si adaugati ouale fierte. Amestecati usor si salata este gata.

Puneti in farfurii, presarati pe deasupra coditele verzi tocate marunt de la ceapa si usturoi si puteti servi ca atare sau asezonand-o cu un sos chili dulce.


Preparare in imagini:

Va spuneam ieri de o a doua salata de oua pe care am pregatit-o in zilele de Paste. Ei bine, am reusit sa descarc pozele din "nebunia" care era in aparatul foto si o sa o impartasesc cu voi in ideea ca veti dori vreodata sa incercati acest preparat cu tenta asiatica. Este o salata mai degraba potrivita pentru pranz (asta pentru ca e un pic mai laborioasa ca proces de pregatire), delicat aromata de trei tipuri de ciuperci chinezesti, cu o interesanta combinatie de texturi, desavarsita de un sos dulce-acrisor si totodata usor picant. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 oua fierte tari, taiate in patru; partea alba de la 1 fir de ceapa verde, tocata marunt (coditele verzi tocati-le marunt si pastrati-le pentru ornat); partea alba de la 1 fir de usturoi verde, tocata marunt (coditele verzi tocati-le marunt si pastrati-le pentru ornat); 140 g muguri de bambus, taiati fasii subtiri; 20 g ghimbir, tocat marunt; 4 ciuperci shiitake; 10 g ciuperci urechi de lemn; 15 g ciuperci Mun; 1 lingura sos de soia; 2 linguri sos de soia dulce; 3 linguri otet de orez negru; 1/2 lingurita piper Sichuan, macinat; 2 linguri ulei de soia aromat cu ardei chili. Preparare salata de oua cu mix de ciuperci chinezesti: In primul rand, veti pune ciupercile la hidratat in apa calduta, timp de 30 de minute. Dupa 30 de minute, scurgeti apa, taiati in fasii subtiri ciupercile Mun si urechile de lemn, iar shiitake taiati-le jumatati. Lasati-le in strecuratoare sa se scurga foarte bine de apa. Incingeti uleiul in wok, dupa care adaugati mixul de ciuperci.
Lasati-le la calit, la foc iute, amestecand din cand in cand, pana cand vor incepe sa "pocneasca" :) (cam 1-2 minute). Acesta este semnalul acustic care va da de stire ca a venit momentul sa adaugati ceapa si usturoiul adaugati ghimbirul adaugati si mugurii de bambus. Amestecati si mai caliti 1 minut, tot la foc iute. Continuati prin a adauga in wok piperul Sichuan, sosul de soia dulce,
sosul de soia si otetul de orez negru, amestecati, mai gatiti 1 minut si stingeti focul. Lasati compozitia sa se raceasca, transferati-o intr-un bol si adaugati ouale fierte. Amestecati usor si salata este gata.
Puneti in farfurii, presarati pe deasupra coditele verzi tocate marunt de la ceapa si usturoi si puteti servi ca atare sau asezonand-o cu un sos chili dulce. Pofta Buna!            

Succes la preparare si Pofta Buna!

Nu sunt păreri.

    Spune-ţi părerea