Pulpa de miel la cuptor cu vin si usturoi


Pulpa de miel la cuptor cu vin si usturoi

Am decis sa dau gata ultimele doua pulpe (cele din fata) ale mielului cumparat de Paste, asa ca le-am scos de la congelator pe sambata seara si le-am lasat in frigider sa se decongeleze incet, pana a doua zi. Duminica pe la pranz, cand le-a venit sorocul, au fost scoase de la frigider si lasate sa stea pe masa din bucatarie vreo ora, cu ulei aromat pe ele, ca sa ajunga la temperatura camerei. Dupa care, firesc, pulpele de miel au fost stropite cu vin rosu, luand drumul cuptorului pentru a se transforma intr-o bunatate de friptura de miel la cuptor cu vin si usturoi.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 pulpe de miel; 250 ml vin rosu, sec; 1 capatana de usturoi (12-15 graunte, tocate marunt); 1 lingurita cimbru, maruntit; 1 lingurita tarhon, maruntit; 1 lingurita patrunjel, tocat marunt; 1 lingurita rozmarin, maruntit; 1 lingurita amestec de piperuri (boabe de piper negru, verde, alb, rosu si piper dulce + seminte de coriandru), macinate; 1 lingurita sare; sucul de la 1 lamaie; 3 linguri ulei de masline.

Preparare pulpa de miel la cuptor cu vin si usturoi: Puneti intr-un bol usturoiul, verdeturile (cimbru, tarhon, patrunjel, rozmarin), amestecul de piperuri (macinate) si sarea. Adaugati 3 linguri de ulei si amestecati. Turnati in bol sucul de lamaie si amestecati din nou.

Asezati pulpele de miel in tava, turnati uleiul aromat pe deasupra, dupa care ungeti-le bine pe ambele parti. Lasati 1 ora.

Dupa ce a trecut 1 ora, timp in care carnea s-a patruns bine de aromele condimentelor si verdeturilor, turnati vinul in tava.

Acoperiti cu o folie de aluminiu si introduceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Dupa 1 ora scoateti tava din cuptor, indepartati folia si intoarceti pulpele de miel. Acoperiti din nou cu folie si reintroduceti la cuptor pentru inca 1 ora (tot la 180 de grade).

Dupa 2 ore friptura este gata, frageda si suculenta. Scoateti pulpele de miel pe un platou si dezosati-le.

Puneti bucati de friptura in farfurii, alaturati-le garnitura si/sau salata pe care o doriti (eu le-am servit cu piure de cartofi si o salata de cruditati din telina, mar si morcov) si… sa aveti mare pofta!


Preparare in imagini:

Am decis sa dau gata ultimele doua pulpe (cele din fata) ale mielului cumparat de Paste, asa ca le-am scos de la congelator pe sambata seara si le-am lasat in frigider sa se decongeleze incet, pana a doua zi. Duminica pe la pranz, cand le-a venit sorocul, au fost scoase de la frigider si lasate sa stea pe masa din bucatarie vreo ora, cu ulei aromat pe ele, ca sa ajunga la temperatura camerei. Dupa care, firesc, pulpele de miel au fost stropite cu vin rosu, luand drumul cuptorului pentru a se transforma intr-o bunatate de friptura de miel la cuptor cu vin si usturoi. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 pulpe de miel; 250 ml vin rosu, sec; 1 capatana de usturoi (12-15 graunte, tocate marunt); 1 lingurita cimbru, maruntit; 1 lingurita tarhon, maruntit; 1 lingurita patrunjel, tocat marunt; 1 lingurita rozmarin, maruntit; 1 lingurita amestec de piperuri (boabe de piper negru, verde, alb, rosu si piper dulce + seminte de coriandru), macinate; 1 lingurita sare; sucul de la 1 lamaie; 3 linguri ulei de masline. Preparare pulpa de miel la cuptor cu vin si usturoi: Puneti intr-un bol usturoiul, verdeturile (cimbru, tarhon, patrunjel, rozmarin), amestecul de piperuri (macinate) si sarea. Adaugati 3 linguri de ulei si amestecati. Turnati in bol sucul de lamaie si amestecati din nou.
Asezati pulpele de miel in tava, turnati uleiul aromat pe  deasupra, dupa care ungeti-le bine pe ambele parti. Lasati 1 ora la marinat. Dupa ce a trecut 1 ora, timp in care carnea s-a patruns bine de aromele condimentelor si verdeturilor, turnati vinul in tava. Acoperiti cu o folie de aluminiu introduceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Dupa 1 ora scoateti tava din cuptor, indepartati folia si intoarceti pulpele de miel.
Acoperiti din nou cu folie si reintroduceti la cuptor pentru inca 1 ora (tot la 180 de grade). Dupa 2 ore friptura este gata, frageda si suculenta. Scoateti pulpele de miel pe un platou si dezosati-le. Puneti bucati de friptura in farfurii, alaturati-le garnitura si/sau salata pe care o doriti (eu le-am servit cu piure de cartofi si o salata de cruditati din telina, mar si morcov http://www.all-food.ro/2009/08/14/salata-cu-telina-mar-si-morcov/) si... sa aveti mare pofta!    

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. Bogdan spune:

    Interesanta mi se pare prezenta tarhonului si a coriandrului alaturi de miel. Daca tot mi-a ramas o pulpa de mel, voi incerca si varianta asta.

  2. Tavi spune:

    @Bogdan – Atentie! Reteta se refera la combinarea tarhonului ca verdeata si a coriandrului ca seminte, intr-un amestec de piperuri! Deci nu vorbim de coriandru proaspat, frunze!

Spune-ţi părerea