Pulpe de pui la cuptor cu garnitura de orez cu sofran


Pulpe de pui la cuptor cu garnitura de orez cu sofran

Ce poate fi mai usor si gustos de preparat, de exemplu pentru un pranz, decat niste pulpe de pui, rumene si fragede, la cuptor?! Neexistand un mod anume pentru a le pregati, condimente prestabilite sau batute in cui, tot ce iti ramane de facut este sa intri in bucatarie, sa deschizi dulapul de condimente si sa te gandesti cam ce ti-ar placea, cam ce s-ar potrivi cu carnea de pui… Una din multele variante s-ar putea materializa prin aceasta reteta de pulpe de pui.
Garnitura ramane la alegerea fiecaruia – normal! – insa eu am optat pentru un orez cu sofran.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 800 g pulpe inferioare de pui; 3 catei de usturoi, tocati marunt; 3 linguri ulei de masline; 1 lingurita seminte chimion; 20 g ghimbir, tocat marunt; 1/2 lingurita piper cayenne; sare; 1 lingura sumac.

Preparare pulpe de pui la cuptor cu garnitura de orez cu sofran: Puneti peste pulpele de pui uleiul de masline si condimentele (piperul cayenne, semintele de chimion si sumac-ul). Amestecati bine pentru a imbraca, cat mai uniform, pulpele de pui cu amestecul de condimente si ulei.
Adaugati ghimbirul si usturoiul si amestecati din nou.

Rasturnati totul (pulpele de pui, amestecul de condimente si uleiul) intr-o punga, inchideti punga etans si introduceti la frigider timp de minim 1 ora.

Dupa ce a trecut macar 1 ora in care puiul a stat in compania uleiului condimentat, scoateti pulpele de pui din punga si asezati-le intr-o tava.

Turnati cam 250 ml de apa in tava, pe langa pui (nu turnati deasupra pentru ca e pacat sa-l “spalati” de minunatia de condimente de pe el), si introduceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30 de minute.

Dupa 30 de minute scoateti tava, intoarceti pulpele de pui si reintroduceti la cuptor pentru alte cca. 30 de minute, la 200 de grade, pentru a se rumeni frumos.

Odata ce pulpele de pui au capatat o culoare rumena, se pot servi in compania unui aromat orez cu sofran.


Preparare in imagini:

Ce poate fi mai usor si gustos de preparat, de exemplu pentru un pranz, decat niste pulpe de pui, rumene si fragede, la cuptor?! Neexistand un mod anume pentru a le pregati, condimente prestabilite sau batute in cui, tot ce iti ramane de facut este sa intri in bucatarie, sa deschizi dulapul de condimente si sa te gandesti cam ce ti-ar placea, cam ce s-ar potrivi cu carnea de pui... Una din multele variante s-ar putea materializa prin aceasta reteta de pulpe de pui. Garnitura ramane la alegerea fiecaruia - normal! - insa eu am optat pentru un orez cu sofran. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 800 g pulpe inferioare de pui; 3 catei de usturoi, tocati marunt; 3 linguri ulei de masline; 1 lingurita seminte chimion; 20 g ghimbir, tocat marunt; 1/2 lingurita piper cayenne; sare; 1 lingura sumac. Preparare pulpe de pui la cuptor cu garnitura de orez cu sofran: Puneti peste pulpele de pui uleiul de masline si condimentele (piperul cayenne, semintele de chimion si sumac-ul). Amestecati bine pentru a imbraca, cat mai uniform, pulpele de pui cu amestecul de condimente si ulei. Adaugati ghimbirul si usturoiul si amestecati din nou. Rasturnati totul (pulpele de pui, amestecul de condimente si uleiul) intr-o punga, inchideti punga etans si introduceti la frigider timp de minim 1 ora.
Dupa ce a trecut macar 1 ora in care puiul a stat in compania uleiului condimentat, scoateti pulpele de pui din punga si asezati-le intr-o tava. Turnati cam 250 ml de apa in tava, pe langa pui (nu turnati deasupra pentru ca e pacat sa-l "spalati" de minunatia de condimente de pe el), si introduceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30 de minute. Dupa 30 de minute scoateti tava, intoarceti pulpele de pui si reintroduceti la cuptor pentru alte cca. 30 de minute, la 200 de grade, pentru a se rumeni frumos. Odata ce pulpele de pui au capatat o culoare rumena, se pot servi in compania unui aromat orez cu sofran http://www.all-food.ro/2011/04/25/orez-cu-sofran/. Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

Nu sunt păreri.

    Spune-ţi părerea