Muschi de porc in sos Hoisin


Muschi de porc in sos Hoisin

Toata saptamana m-am gandit la un muschiulet de porc la cuptor, dar de fiecare data cand ziceam “gata, azi!” planurile se schimbau. Pana la urma abia pe vineri am reusit sa-l pun in practica, alegand sa-l pregatesc in stil chinezesc – adica muschi de porc lasat la marinat in sos Hoisin, sos de soia, ghimbir si usturoi, scaldat mai apoi in miere din belsug si acoperit cu seminte de susan… ce sa va mai zic altceva decat ca iesit o minunatie de friptura!

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 600 g muschiulet de porc; 25 g ghimbir, tocat marunt; 2 catei de usturoi, tocati marunt; 200 g miere; 1 lingura sos de soia dulce; 1 lingura sos de soia dark; 1 lingura cu varf (cam 50 g) sos Hoisin; 1 lingurita amestec de condimente chinezesti; 1 lingurita ulei de susan; 1-2 linguri ulei de arahide; seminte de susan.

Preparare muschi de porc in sos Hoisin: Tocati marunt usturoiul si ghimbirul, dupa care puneti-le intr-un castron. Adaugati sosul Hoisin, sosurile de soia (dark si dulce), amestecul de condimente chinezesti, uleiul de susan si amestecati.

Asezati muschiuletul intr-o punga si turnati deasupra sosul preparat mai inainte. Imprastiati sosul (ajutandu-va de o pensula) pe ambele parti ale bucatii de carne, infasurati strans punga in jurul muschiului si introduceti la frigider timp de minim 1 ora (daca il lasati mai mult, cu atat mai bine).

Cand decideti ca vreti sa pregatiti friptura, scoateti carnea de la frigider si puneti 1-2 linguri ulei de arahide intr-o tava.

Asezati muschiuletul pe un platou si incepeti sa turnati mierea deasupra. Turnati jumatate din cantitate pe o parte, intoarceti muschiuletul si turnati restul de miere pe cealalta parte.

Dupa ce ati turnat miere, presarati seminte de susan pe toata partea aflata la vedere a muschiuletului, pana ce acoperiti intreaga suprafata (semintele vor ramane lipite datorita mierii).

Puneti muschiuletul in tava, cu partea cu susan in jos. Presarati din nou seminte de susan pe deasupra, precum si pe partile laterale (imbracati, pe cat posibil, muschiuletul in susan).
Introduceti in cuptorul preincalzit la 190 de grade, timp de 40-45 de minute, pana ce muschiuletul se rumeneste frumos, fara a se usca insa.

Cand este gata – rumen, fraged si suculent, dupa cum veti observa in fotografii – scoateti-l din cuptor, asezati-l pe un platou si lasati-l cam 5-10 minute sa-si traga sufletul si sa se racoreasca un pic :) pana sa-l taiati felii subtiri.

Puneti in farfurii, asezonati cu sos chili dulce si serviti-l cu taietei de orez.


Preparare in imagini:

Toata saptamana m-am gandit la un muschiulet de porc la cuptor, dar de fiecare data cand ziceam "gata, azi!" planurile se schimbau. Pana la urma abia pe vineri am reusit sa-l pun in practica, alegand sa-l pregatesc in stil chinezesc - adica lasat la marinat in sos Hoisin, sos de soia, ghimbir si usturoi, scaldat mai apoi in miere din belsug si acoperit cu seminte de susan... ce sa va mai zic altceva decat ca iesit o minunatie de friptura! Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 600 g muschiulet de porc; 25 g ghimbir, tocat marunt; 2 catei de usturoi, tocati marunt; 200 g miere; 1 lingura sos de soia dulce; 1 lingura sos de soia dark; 1 lingura cu varf (cam 50 g) sos Hoisin; 1 lingurita amestec de condimente chinezesti; 1 lingurita ulei de susan; 1-2 linguri ulei de arahide; seminte de susan. Preparare muschi de porc in sos Hoisin: Tocati marunt usturoiul si ghimbirul, dupa care puneti-le intr-un castron. Adaugati sosul Hoisin, sosurile de soia (dark si dulce), amestecul de condimente chinezesti, uleiul de susan si amestecati Asezati muschiuletul intr-o punga
si turnati deasupra sosul preparat mai inainte. Imprastiati sosul (ajutandu-va de o pensula) pe ambele parti ale bucatii de carne, infasurati strans punga in jurul muschiului si introduceti la frigider timp de minim 1 ora (daca il lasati mai mult, cu atat mai bine). Cand decideti ca vreti sa pregatiti friptura, scoateti carnea de la frigider si puneti 1-2 linguri ulei de arahide intr-o tava. Asezati muschiuletul pe un platou
 si incepeti sa turnati mierea deasupra. Turnati jumatate din cantitate pe o parte, intoarceti muschiuletul si turnati restul de miere pe cealalta parte. Dupa ce ati turnat miere, presarati seminte de susan pe toata partea aflata la vedere a muschiuletului, pana ce acoperiti intreaga suprafata (semintele vor ramane lipite datorita mierii). Puneti muschiuletul in tava, cu partea cu susan in jos. Presarati din nou seminte de susan pe deasupra, precum si pe partile laterale (imbracati, pe cat posibil, muschiuletul in susan). Introduceti in cuptorul preincalzit la 190 de grade, timp de 40-45 de minute, pana ce muschiuletul se rumeneste frumos, fara a se usca insa.
Cand este  gata - rumen, fraged si suculent, dupa cum veti observa in fotografii - scoateti-l din cuptor, asezati-l pe un platou si lasati-l cam 5-10 minute sa-si traga sufletul si sa se racoreasca un pic :) pana sa-l taiati felii subtiri. Puneti in farfurii, asezonati cu sos chili dulce si serviti-l cu taietei de orez. Pofta Buna!        

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. raluca spune:

    nu stiu ce le faci de arata asa de bine dar eu cand ma uit la mancarurile tale simt ca ma ia cu lesin de la stomac de pofta :) . super arata si de bun nici nu ma indoiesc ca e o delicatesa.

  2. Tavi spune:

    @raluca – :D Nu le fac nimic, le gatesc si atat. Multumesc de aprecieri, seara placuta!

Spune-ţi părerea