Curry de pui cu cartofi si ananas


Curry de pui cu cartofi si ananas

Ieri pe la amiaza m-a palit brusc un chef de curry, am deschis frigiderul si, constatand ca am tot ce imi trebuie pentru unul thai, am trecut direct la fapte. Fiind un fel de mancare care se pregateste extrem de rapid, n-a fost nevoie sa treaca prea mult timp (cam 1 ora, cu tot cu pregatiri) pentru a putea savura rezultatul final – un curry rosu de pui cu cartofi si ananas, cu un sos generos, dulce-picant si aromat.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g piept de pui, taiat cuburi; 500 g cartofi, taiati in 4; 150 g ananas, cuburi (din compot); 80 g ardei gras, taiat fasii (40 g rosu si 40 g verde); 1 ceapa rosie, tocata julien; 20 g ghimbir, tocat marunt; 200 ml supa de pui; 250 ml lapte de cocos; 70 ml suc de ananas; 1 lingurita lemongrass, tocat; 1/2 lingurita piper cayenne; 2 lingurite pasta Red curry; 1 lingurita pasta chili cu usturoi; 1 lingurita pudra kaffir lime; 1 lingura sos de peste; 1 lingura suc de limeta; 2 linguri ulei de soia cu extract de ghimbir.

Preparare curry de pui cu cartofi si ananas: Incingeti in wok cele 2 linguri de ulei de soia cu extract de ghimbir.

Puneti cuburile de pui in wok si lasati-le, la foc iute, pana isi schimba culoarea, amestecand tot timpul.

Cand carnea si-a schimbat culoarea, dati-o usor inspre marginile wok-ului pentru a face loc in mijlocul tigaii. In locul pe care l-ati facut, adaugati ceapa si ghimbirul si caliti-le din scurt, cam 1 minut, la foc iute. Dupa aceea, amestecati-le cu bucatile de carne si mai lasati 1 minut pentru a se patrunde aromele.

Continuati prin a adauga pasta de chili cu usturoi, pasta red curry si lemongrass maruntit, dupa care amestecati pana ce sosul imbraca bucatile de carne (cam 30 de secunde). Adaugati piperul cayenne si ardeiul gras, amestecati si mai caliti 1 minut (tot la foc iute), amestecand tot timpul.

Stingeti cu sucul de ananas, turnati laptele de cocos, adaugati cartofii si pudra de kaffir lime, dupa care completati cu supa pana la nivelul cartofilor.

Adaugati si sosul de peste, amestecati si lasati sa inceapa sa fiarba. In momentul in care mancarea da in fiert, dati focul incet si lasati aproximativ 15 minute, pana ce cartofii sunt fierti fara a deveni insa sfaramiciosi.

Odata ce cartofii au fiert puteti adauga ananasul, amestecati si mai lasati 1 minut sa fiarba.

Dupa 1 minut, stingeti focul, adaugati sucul de limeta, presarati pe deasupra coriandru proaspat si amestecati.

Puneti in farfurii, mai garnisiti cu frunze de coriandru, alaturati felii de limeta si se poate servi.


Preparare in imagini:

Ieri pe la amiaza m-a palit brusc un chef de curry, am deschis frigiderul si, constatand ca am tot ce imi trebuie pentru unul thai, am trecut direct la fapte. Fiind un fel de mancare care se pregateste extrem de rapid, n-a fost nevoie sa treaca prea mult timp (cam 1 ora, cu tot cu pregatiri) pentru a putea savura rezultatul final - un curry rosu de pui cu cartofi si ananas, cu un sos generos, dulce-picant si aromat. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g piept de pui, taiat cuburi; 500 g cartofi, taiati in 4; 150 g ananas, cuburi (din compot); 80 g ardei gras, taiat fasii (40 g rosu si 40 g verde); 1 ceapa rosie, tocata julien; 20 g ghimbir, tocat marunt; 200 ml supa de pui; 250 ml lapte de cocos; 70 ml suc de ananas; 1 lingurita lemongrass, tocat; 1/2 lingurita piper cayenne; 2 lingurite pasta Red curry; 1 lingurita pasta chili cu usturoi; 1 lingurita pudra kaffir lime; 1 lingura sos de peste; 1 lingura suc de limeta; 2 linguri ulei de soia cu extract de ghimbir. Preparare curry de pui cu cartofi si ananas: Incingeti in wok cele 2 linguri de ulei de soia cu extract de ghimbir. Puneti cuburile de pui in wok si lasati-le, la foc iute, pana isi schimba culoarea, amestecand tot timpul. Cand carnea si-a schimbat culoarea, dati-o usor inspre marginile wok-ului pentru a face loc in mijlocul tigaii. In locul pe care l-ati facut, adaugati ceapa si ghimbirul, si caliti-le din scurt, cam 1 minut, la foc iute.
Dupa aceea, amestecati-le cu bucatile de carne si mai lasati 1 minut pentru a se patrunde aromele. Continuati prin a adauga pasta de chili cu usturoi, pasta red curry si lemongrass maruntit, dupa care amestecati pana ce sosul imbraca bucatile de carne (cam 30 de secunde). Adaugati piperul cayenne si ardeiul gras, amestecati si mai caliti 1 minut (tot la foc iute), amestecand tot timpul. Stingeti cu sucul de ananas, turnati laptele de cocos,
adaugati cartofii si pudra de kaffir lime, dupa care completati cu supa pana la nivelul cartofilor. Adaugati si sosul de peste, amestecati si lasati sa inceapa sa fiarba. In momentul in care mancarea da in fiert, dati focul incet si lasati aproximativ 15 minute, pana ce cartofii sunt fierti fara a deveni insa sfaramiciosi. Odata ce cartofii au fiert puteti adauga ananasul,
amestecati si mai lasati 1 minut sa fiarba. Dupa 1 minut, stingeti focul si adaugati sucul de limeta, presarati pe deasupra coriandru proaspat amestecati si curry-ul de pui cu cartofi si ananas este gata. Puneti in farfurii, mai garnisiti cu frunze de coriandru, alaturati felii de limeta si se poate servi. Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. pansy spune:

    cred ca a iesit ceva extrem de bun si aromat.unde gasesti frunze de coriandru proaspete ?

  2. Tavi spune:

    @pansy – Super bun a iesit! Frunze de coriandru am din productia proprie :) – la Aloo Gobi (Cartofii cu conopida in stil indian) am reteta video si e si “tufa” de coriandru filmata, in toata splendoarea ei :) . Dar am mai vazut si prin Carrefour cateodata, destul de rar ce-i drept dar mai aduc. Insa eu prefer sa-mi plantez singur, tocmai fiindca nu se gaseste tot timpul, si chiar si atunci cand se gaseste e anemic si/sau aproape ofilit.

  3. Raluca spune:

    N-am avut coriandru si am pus patrunjel dar mancarea a fost nemaipomenita la gust. Aromata, mmmmm… sincera sa fiu chiar nu ma asteptam sa-mi placa atat de mult combinatia de cartofi cu ananas.

  4. Tavi spune:

    @Raluca – Cum spuneam si mai sus, ma chinui sa am tot timpul coriandru in ghiveci. Spun ca ma chinui pentru ca nu este deloc usor sa-l tin in viata :) . Daca nu ai insa coriandru… patrunjelul este substitutul firesc si la indemana, chiar daca gustul este diferit. Ma bucur insa ca ti-a placut mancarea.

Spune-ţi părerea