Lup de mare cu legume la Dry Cooker


Lup de mare cu legume la Dry Cooker

Cum bine v-ati dat seama dintr-o reteta anterioara sunt unul din posesorii unei tigai Dry Cooker de la Delimano, o achizitie care mi-a prins tare bine avand in vedere ca trec printr-o perioada in care doctorul a pus piciorul in prag si mi-a impus o perioada de regim. Nu va speriati, nu voi posta pe blog doar mancaruri de regim si asta pentru ca eu sunt unicul din casa care trebuie sa tina dieta (sotia, prietenii care mai vin in vizita :) nu se supun, evident!, regimului meu alimentar).
In mod curios – nu as putea explica de ce si cum de se intampla astfel – dar nu ma deranjeaza deloc sa gatesc ceea ce eu nu am voie sa consum, ba chiar o fac cu placere, fara a simti acea pofta nebuna de a ma infrupta taman din ce nu am voie.

Revenind la tigaia Dry Cooker-Delimano… este perfecta pentru cei care isi doresc sa gateasca sanatos! Cel putin ceea ce am gatit pana acum in ea (adica peste, piept de pui si legume) a iesit la mare fix. O sa ma intrebati ce gust au mancarurile preparate la Dry Cooker?! O sa va raspund ca mancarea iese foarte gustoasa, pentru ca gustul vi-l dati din condimente si plante aromatice, la fel cum ati fi procedat si daca gateati intr-un alt vas.
Beneficiul consta insa in faptul ca puteti gati fara sa va mai ganditi la colesterol, ca legumele isi pastreaza textura, vitaminele si culoarea, iar carnea ramane suculenta!

In reteta care urmeaza am ales sa pregatesc la Dry Cooker, simultan, legume cu peste lup de mare, un peste nemaipomenit de bun, cu o carne slaba, alba si dulce.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 lupi de mare, a cate aproximativ 200 g fiecare; 2 rosii, taiate rondele; 1 dovlecel, taiat rondele; 1/2 ardei gras, taiat fasii; cateva buchetele de broccoli; 1 morcov mic, taiat rondele; 2 cartofi noi, taiati rondele; sos Teriyaki; otet de orez negru; sare; piper negru, proaspat macinat.

Preparare peste cu legume la Dry Cooker: Sarati si piperati pestii pe ambele parti, dar si in interior.

Similar, stropiti-i pe ambele parti, dar si in interior, cu sos Teriyaki si, mai apoi, cu cateva picaturi de otet de orez negru. Introduceti la frigider si lasati 30 de minute.

Portionati legumele, asezati-le pe o farfurie si presarati un praf de sare si piper negru pe deasupra.

Odata ce au trecut cele 30 de minute in care pestele s-a patruns de aromele sosului Teriyaki, puneti legumele in Dry Cooker (eu am pus rosiile la baza).

Asezati pestii pe deasupra legumelor si puneti tigaia pe ochiul cel mai mic de la aragaz, cu focul dat la minim. Puneti capacul deasupra si lasati 35 de minute – este super, nu trebuie sa verificati, sa amestecati legumele si nici sa intoarceti pestele.

La sfarsitul celor 35 de minute masa este gata! Puneti peste si legume in farfurii, ornati cu felii subtiri de lamaie, garnisiti cu cateva frunze de patrunjel si puteti servi o mancare sanatoasa si extrem de gustoasa.


Preparare in imagini:

Cum bine v-ati dat seama dintr-o reteta anterioara sunt unul din posesorii unei tigai Dry Cooker, o achizitie care mi-a prins tare bine avand in vedere ca trec printr-o perioada in care doctorul a pus piciorul in prag si mi-a impus o perioada de regim. Nu va speriati, nu voi posta pe blog doar mancaruri de regim si asta pentru ca eu sunt unicul din casa care trebuie sa tina dieta (sotia, prietenii care mai vin in vizita :) nu se supun, evident!, regimului meu alimentar). In mod curios - nu as putea explica de ce si cum de se intampla astfel - dar nu ma deranjeaza deloc sa gatesc ceea ce eu nu am voie sa consum, ba chiar o fac cu placere, fara a simti acea pofta nebuna de a ma infrupta taman din ce nu am voie.  Revenind la tigaia Dry Cooker... este perfecta pentru cei care isi doresc sa gateasca sanatos! Cel putin ceea ce am gatit pana acum in ea (adica peste, piept de pui si legume) a iesit la mare fix. O sa ma intrebati ce gust au mancarurile preparate la Dry Cooker?! O sa va raspund ca mancarea iese foarte gustoasa, pentru ca gustul vi-l dati din condimente si plante aromatice, la fel cum ati fi procedat si daca gateati intr-un alt vas. Beneficul consta insa in faptul ca puteti gati fara sa va mai ganditi la colesterol, ca legumele isi pastreaza textura, vitaminele si culoarea, iar carnea ramane suculenta!  In reteta care urmeaza am ales sa pregatesc la Dry Cooker, simultan, legume cu peste lup de mare, un peste nemaipomenit de bun, cu o carne slaba, alba si dulce. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 lupi de mare, a cate aproximativ 200 g fiecare; 2 rosii, taiate rondele; 1 dovlecel, taiat rondele; 1/2 ardei gras, taiat fasii; cateva buchetele de broccoli; 1 morcov mic, taiat rondele; 2 cartofi noi, taiati rondele; sos Teriyaki; otet de orez negru; sare; piper negru, proaspat macinat. Preparare peste cu legume la Dry Cooker: Sarati si piperati pestii pe ambele parti, dar si in interior.  Similar, stropiti-i pe ambele parti, dar si in interior, cu sos Teriyaki si, mai apoi, cu cateva picaturi de otet de orez negru. Introduceti la frigider si lasati 30 de minute. Portionati legumele, asezati-le pe o farfurie si presarati un praf de sare si piper negru pe deasupra. Odata ce au trecut cele 30 de minute in care pestele s-a patruns de aromele sosului Teriyaki, puneti legumele in Dry Cooker (eu am pus rosiile la baza). Asezati pestii pe deasupra legumelor si puneti tigaia pe ochiul cel mai mic de la aragaz, cu focul dat la minim. Puneti capacul deasupra si lasati 35 de minute - este super, nu trebuie sa verificati, sa amestecati legumele si nici sa intoarceti pestele.
La sfarsitul celor 35 de minute masa este gata! Puneti peste si legume in farfurii, ornati cu felii subtiri de lamaie, garnisiti cu cateva frunze de patrunjel si puteti servi o mancare sanatoasa si extrem de gustoasa. Pofta Buna!        

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. Elena spune:

    Arata delicios si foarte usor de preparat. As vrea si eu sa incep sa mananc mai sanatos. Cred ca o tigaie Dry Cooker ar fi un inceput bun :)

  2. Tavi spune:

    @Elena – Mai, eu sunt foarte multumit de ea si o folosesc aproape zilnic ca sa-mi fac un pui, peste sau niste legume. Daca vrei neaparat sa simti un iz de ulei :) o poti unge cu o picatura de ulei de masline, daca nu… nu. Ce pui acolo se face foarte bine si fara ulei.

Spune-ţi părerea