Supa de linte rosie


Supa de linte rosie

Ieri m-am delectat cu o supa turceasca de linte (Mercimek corbasi), si asta pentru ca tot a venit vremea calda, cand cu totii cautam sa consumam mai putine calorii sau pur si simplu sa mai reducem din cantitatea de carne pusa in farfurii.
Este o supa satioasa si racoritoare (mai ales daca ii adaugati un pic de iaurt, suc de lamaie si sumac), sanatoasa si cu ingrediente aflate la indemana, ce sa va mai spun… este o supa delicioasa, fie ca o serviti calda sau rece (ba parca e mai buna dupa cateva ore, dupa ce s-a mai racorit nitel)!!

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 150 g linte rosie (spalata in mai multe ape, pana ce apa ramane limpede, si lasata la inmuiat cca. 30 de minute); 1 ceapa, tocata marunt; 1 morcov mic, tocat marunt; 1 rosie, taiata cuburi mici; 2 catei de usturoi, tocati foarte marunt; 1 lingura pasta tomate; 1 lingura menta proaspata, tocata marunt; 1 lingurita seminte de chimion negru; sare; piper negru proaspat macinat; 1 lingura ulei de orez.

Preparare supa de linte: Incingeti 1 lingura de ulei intr-o tigaie. Puneti in tigaie, ceapa, usturoiul si morcovul, si caliti cam 1 minut, pana ce se inmoaie ceapa.

Adaugati chimionul, amestecati si mai caliti din scurt cca. 30 de secunde. Puneti cuburile de rosii, amestecati si mai gatiti un pic, pana ce se inmoaie rosiile.

Puneti in tigaie lintea (scursa de apa in care a stat la inmuiat), mai gatiti 1 minut, amestecand tot timpul, condimentati cu un praf de sare si piper, dupa care adaugati pasta de tomate. Amestecati pana ce omogenizati pasta de tomate cu ingredientele deja aflate in tigaie si luati de pe foc.

Transferati totul in oala in care veti face supa, turnati aproximativ 700 ml de apa si asteptati sa inceapa sa fiarba.

Odata ce supa a dat in clocot, dati focul la minim, adaugati menta si lasati sa fiarba 20 de minute, amestecand din cand in cand.

La sfarsitul celor 20 de minute supa este gata!

Puneti in farfurii, adaugati iaurt si felii de lamaie, ardei iute tocat marunt sau fulgi de chili, presarati pe deasupra putin sumac, decorati cu cateva frunzulite de menta proaspata si serviti cu mare pofta.


Preparare in imagini:

Ieri m-am delectat cu o supa turceasca de linte (Mercimek corbasi), si asta pentru ca tot a venit vremea calda, cand cu totii cautam sa consumam mai putine calorii sau pur si simplu sa mai reducem din cantitatea de carne pusa in farfurii. Este o supa satioasa si racoritoare (mai ales daca ii adaugati un pic de iaurt, suc de lamaie si sumac), sanatoasa si cu ingrediente aflate la indemana, ce sa va mai spun... este o supa delicioasa, fie ca o serviti calda sau rece (ba parca e mai buna dupa cateva ore, dupa ce s-a mai racorit nitel)!! Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 150 g linte rosie (spalata in mai multe ape, pana ce apa ramane limpede, si lasata la inmuiat cca. 30 de minute); 1 ceapa, tocata marunt; 1 morcov mic, tocat marunt; 1 rosie, taiata cuburi mici; 2 catei de usturoi, tocati foarte marunt; 1 lingura pasta tomate; 1 lingura menta proaspata, tocata marunt; 1 lingurita seminte de chimion negru; sare; piper negru proaspat macinat; 1 lingura ulei de orez. Preparare supa de linte: Incingeti 1 lingura de ulei intr-o tigaie. Puneti in tigaie, ceapa, usturoiul si morcovul, si caliti cam 1 minut, pana ce se inmoaie ceapa. Adaugati chimionul, amestecati si mai caliti din scurt cca. 30 de secunde. Puneti cuburile de rosii,
amestecati si mai gatiti un pic, pana ce se inmoaie rosiile. Puneti in tigaie lintea (scursa de apa in care a stat la inmuiat), mai gatiti 1 minut, amestecand tot timpul, condimentati cu un praf de sare si piper, dupa care adaugati pasta de tomate. Amestecati pana ce omogenizati pasta de tomate cu ingredientele deja aflate in tigaie si luati de pe foc. Transferati totul in oala in care veti face supa,
turnati aproximativ 700 ml de apa si asteptati sa inceapa sa fiarba. Odata ce supa a dat in clocot, dati focul la minim, adaugati menta si lasati sa fiarba 20 de minute, amestecand din cand in cand. La sfarsitul celor 20 de minute supa este gata! Puneti in farfurii, adaugati iaurt si felii de lamaie, ardei iute tocat marunt sau fulgi de chili, presarati pe deasupra putin sumac, decorati cu cateva frunzulite de menta proaspata si serviti cu mare pofta.    

Succes la preparare si Pofta Buna!

6 păreri.

  1. Rodica spune:

    Cred ca n-am mai mancat de vreo doi ani de cand am fost in Turcia si chiar nu-mi dau seama de ce pentru ca mi-a placut tare mult. O buna idee, pe care o s-o pun in practica.

  2. Tavi spune:

    @Rodica – Spor la bucatarit in cazul asta si sa ai pofta!

  3. Kincso spune:

    Buna,

    Am pregatit si eu aseara aceasta supa si, intr-adevar, m-am delectat cu ea! este extrardinara…
    Voi incerca si alte retete de la tine…

    O zi buna si spor la treaba :)

  4. Kincso spune:

    *extraordinara

  5. claudia spune:

    Imi place blog-ul tau l-am adaugat la bookmarks!

  6. Tavi spune:

    @claudia – Multumesc de apreciere.

Spune-ţi părerea