Lup de mare la gratar in stil indian


Lup de mare la gratar in stil indian

Acest lup de mare a ajuns sa fie pus pe gratar, fiind marinat in prealabil in mirodenii si tamarin, din dorinta de a-mi mai insenina (cat de cat) mesele de regim pe care le mananc deja de… aproape 21 de zile. Timp in care am dat jos fix 8 kg (desi nu kilogramele sunt scopul regimului iata ca se duc si ele de la sine), mancand gustos si variat.

N-am sa fiu ipocrit si o sa recunosc ca am mai gustat si din bucate pe care scria “forbidden” :) (de exemplu, la Tarta Tatin si la Biryani de miel chiar n-am putut rezista), insa “gustat” exact asta a insemnat – din Tarta Tatin am luat fix o lingurita, iar din Byriani mi-am pus doar orez (deoarece lista cu “interzise” include si carnea de miel).

In ceea ce priveste acest peste la gratar trebuie sa va spun insa ca a iesit atat de bun, scaldat in marinata iute-acrisoara, incat cu siguranta il voi mai repeta. Este un preparat pe care il puteti pregati fara absolut nici o grija ca nu va fi apreciat, inclusiv atunci cand asteptati oaspeti. Vor fi placut surprinsi, credeti-ma!

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 pesti lup de mare, de aproximativ 200 g fiecare (sau orice alt peste cu carne alba, dulce si ferma); 2 linguri pasta concentrata de tamarin, dizolvata in 100 ml apa fiarta; 1/2 lingurita asafoetida (hing); 2 lingurite pulbere chili; 1/2 lingurita turmeric; 1 lingurita seminte coriandru, macinate; 1 lingurita seminte chimion (jeera), macinate; 1 lingurita seminte schinduf (methi), macinate; 1/2 lingurita seminte fenicul, macinate; 1 lingurita pulbere ghimbir; 1 lingura ulei de orez.

Preparare lup de mare la gratar in stil indian: Asezati pestii intr-o tava si presarati-i pe ambele parti, dar si in interior, cu un praf de sare.

Dizolvati 2 linguri de pasta concentrata de tamarin in 100 ml de apa fiarta si lasati sa se raceasca. Puneti toate condimentele (asafoetida, chili, turmeric, seminte de coriandru, chimion, schinduf, fenicul, ghimbir) in bolul in care ati pregatit sucul tamarin. Adaugati 1 lingura de ulei de orez si amestecati.

Turnati sosul astfel preparat pe deasupra si in interiorul pestilor, dupa care incepeti, ajutandu-va de o pensula, si ungeti-i uniform cu sos.

Introduceti pestele la frigider timp de 1 ora.

Incingeti gratarul si ungeti pestele cu sos din tava pe partea pe care il veti aseza pe gratar.

Puneti pestele pe gratar (cu partea pe care ati uns-o in jos) si lasati-l pana ce este facut si se rumeneste.

Il veti intoarce de cateva ori (cam la 2-3 minute) si, la fiecare intoarcere, veti unge pestele cu sos din tava pe partea aflata in sus.

Odata ce pestele este gata, puneti in farfurii si serviti.


Preparare in imagini:

Acest lup de mare a ajuns sa fie pus pe gratar, fiind marinat in prealabil in mirodenii si tamarin, din dorinta de a-mi mai insenina (cat de cat) mesele de regim pe care le mananc deja de... aproape 21 de zile. Timp in care am dat jos fix 8 kg (desi nu kilogramele sunt scopul regimului iata ca se duc si ele de la sine), mancand gustos si variat.  N-am sa fiu ipocrit si o sa recunosc ca am mai gustat si din bucate pe care scria "forbidden" :) (de exemplu, la Tarta Tatin si la Biryani de miel chiar n-am putut rezista), insa "gustat" exact asta a insemnat - din Tarta Tatin am luat fix o lingurita, iar din Byriani mi-am pus doar orez (deoarece lista cu "interzise" include si carnea de miel).  In ceea ce priveste acest peste la gratar trebuie sa va spun insa ca a iesit atat de bun, scaldat in marinata iute-acrisoara, incat cu siguranta il voi mai repeta. Este un preparat pe care il puteti pregati fara absolut nici o grija ca nu va fi apreciat, inclusiv atunci cand asteptati oaspeti. Vor fi placut surprinsi, credeti-ma! Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 pesti lup de mare, de aproximativ 200 g fiecare (sau orice alt peste cu carne alba, dulce si ferma); 2 linguri pasta concentrata de tamarin, dizolvata in 100 ml apa fiarta; 1/2 lingurita asafoetida (hing); 2 lingurite pulbere chili; 1/2 lingurita turmeric; 1 lingurita seminte coriandru, macinate; 1 lingurita seminte chimion (jeera), macinate; 1 lingurita seminte schinduf (methi), macinate; 1/2 lingurita seminte fenicul, macinate; 1 lingurita pulbere ghimbir; 1 lingura ulei de orez. Preparare lup de mare la gratar in stil indian: Asezati pestii intr-o tava si presarati-i pe ambele parti, dar si in interior, cu un praf de sare. Dizolvati 2 linguri de pasta concentrata de tamarin in 100 ml de apa fiarta si lasati sa se   raceasca. Puneti toate condimentele (asafoetida, chili, turmeric, seminte de coriandru,   chimion, schinduf, fenicul, ghimbir) in bolul in care ati pregatit sucul tamarin. Adaugati 1 lingura de ulei de orez si amestecati. Turnati sosul astfel preparat pe deasupra si in interiorul pestilor,
dupa care incepeti, ajutandu-va de o pensula, si ungeti-i uniform cu sos. dupa ce ati terminat de uns pestele cu sos Introduceti pestele la frigider timp de 1 ora. Incingeti gratarul si ungeti pestele cu sos din tava pe partea pe care il veti aseza pe   gratar. Puneti pestele pe gratar (cu partea pe care ati uns-o in jos) si lasati-l pana ce este facut   si se rumeneste. Il veti intoarce de cateva ori (cam la 2-3 minute) si, la fiecare intoarcere, veti unge   pestele cu sos din tava pe partea aflata in sus. Odata ce pestele este gata, puneti in farfurii si serviti. Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

Nu sunt păreri.

    Spune-ţi părerea