Taietei de orez cu legume


Taietei de orez cu legume

Aveam pofta de mancare chinezeasca, musai ceva cu taietei de orez, asa incat am pus wok-ul pe foc si mi-am pregatit rapid acesti taietei de orez cu legume. Se fac usor, sunt excelenti daca nu ai neaparat chef de o mancare cu carne, dar pot fi serviti foarte bine si ca garnitura la o friptura.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 100 g conopida, desfacuta in buchetele mici, oparita 1-2 minute in apa fiarta si lasata mai apoi la scurs; 100 g broccoli, desfacut in buchetele mici, oparit 1 minut in apa fiarta si lasat mai apoi la scurs; 100 g ardei gras (50 g rosu, 50 g verde), taiat fasii subtiri; 50 g morcov, taiat bastonase subtiri; 50 g ceapa verde, taiata in fasii subtiri pe lungime; 2 catei de usturoi, tocati marunt; 25 g ardei iute verde, taiat fasii subtiri; 20 g ghimbir, tocat marunt; 150 g muguri de bambus, taiati fideluta; 100 g taietei de orez; 1 lingurita pasta de chili cu usturoi; 2 linguri otet de orez alb; 2 linguri sos soia dark; 3 linguri sos soia dulce; 1 lingurita amestec chinezesc de condimente (contine; ghimbir, anason, scortisoara, piper Sichuan, chimion, turmeric); 1 lingura ulei de orez; 1 lingurita ulei de susan.

Preparare taietei de orez cu legume: Turnati intr-un bol sosul de soia dark, sosul de soia dulce si otetul de orez alb, amestecati si lasati deoparte.

Incingeti 1 lingura de ulei de orez in wok si pregatiti taieteii de orez conform indicatiilor de pe ambalaj (eu ii inmoi cam 2 minute in apa fiarta – atentie, nu-i puneti la fiert, ci fierbeti apa, stingeti focul si abia pe urma puneti taieteii de orez la inmuiat).

Cand uleiul este bine incins, adaugati ceapa verde, usturoiul, ghimbirul si caliti din scurt (cca. 30 de secunde), la foc iute. Puneti si pasta de chili cu usturoi si amestecati putin, cat sa se coloreze ceapa.

Puneti in wok morcovul si mugurii de bambus, si lasati cam 1 minut, amestecand permanent. Continuati prin a adauga ardeiul gras si ardeiul iute, si mai lasati 1 minut, amestecand tot timpul.

Adaugati broccoli si conopida, amestecati putin si adaugati si amestecul chinezesc de condimente, dupa care amestecati din nou pentru a se incorpora condimentele in compozitie.

In final, turnati in wok sosul pe care l-ati pregatit la inceput (soia dark, soia dulce si otetul de orez alb) si amestecati din nou.

Puneti taieteii de orez (scursi de apa), amestecati bine si stingeti focul. Adaugati 1 lingurita de ulei de susan, amestecati si taieteii de orez cu legume sunt gata.

Puneti in farfurii si puteti servi.


Preparare in imagini:

Aveam pofta de mancare chinezeasca, musai ceva cu taietei de orez, asa incat am pus wok-ul pe foc si mi-am pregatit rapid acesti taietei de orez cu legume. Se fac usor, sunt excelenti daca nu ai neaparat chef de o mancare cu carne, dar pot fi serviti foarte bine si ca garnitura la o friptura. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 100 g conopida, desfacuta in buchetele mici, oparita 1-2 minute in apa fiarta si lasata mai apoi la scurs; 100 g broccoli, desfacut in buchetele mici, oparit 1 minut in apa fiarta si lasat mai apoi la scurs; 100 g ardei gras (50 g rosu, 50 g verde), taiat fasii subtiri; 50 g morcov, taiat bastonase subtiri; 50 g ceapa verde, taiata in fasii subtiri pe lungime; 2 catei de usturoi, tocati marunt; 25 g ardei iute verde, taiat fasii subtiri; 20 g ghimbir, tocat marunt; 150 g muguri de bambus, taiati fideluta; 100 g taietei de orez; 1 lingurita pasta de chili cu usturoi; 2 linguri otet de orez alb; 2 linguri sos soia dark; 3 linguri sos soia dulce; 1 lingurita amestec chinezesc de condimente (contine; ghimbir, anason, scortisoara, piper Sichuan, chimion, turmeric); 1 lingura ulei de orez; 1 lingurita ulei de susan. Preparare taietei de orez cu legume: Turnati intr-un bol sosul de soia dark, sosul de soia dulce si otetul de orez alb, amestecati si lasati deoparte. Incingeti 1 lingura de ulei de orez in wok si pregatiti taieteii de orez conform indicatiilor de pe ambalaj (eu ii inmoi cam 2 minute in apa fiarta - atentie, nu-i puneti la fiert, ci fierbeti apa, stingeti focul si abia pe urma puneti taieteii de orez la inmuiat). Cand uleiul este bine incins, adaugati ceapa verde, usturoiul, ghimbirul si caliti din scurt (cca. 30 de secunde), la foc iute. Puneti si pasta de chili cu usturoi si amestecati putin, cat sa se coloreze ceapa.
Puneti in wok morcovul si mugurii de bambus, si lasati cam 1 minut, amestecand permanent. Continuati prin a adauga ardeiul gras si ardeiul iute, si lasati cam 1 minut, amestecand permanent. Adaugati broccoli si conopida, dupa care amestecati, adaugati amestecul chinezesc de condimente, si amestecati pentru a se incorpora condimentele in compozitie
In final, turnati in wok sosul pe care l-ati pregatit la inceput (soia dark, soia dulce si otetul de orez alb) si amestecati din nou. Puneti taieteii de orez (scursi de apa), amestecati bine si stingeti focul. Adaugati 1 lingurita de ulei de susan, amestecati si taieteii de orez cu legume sunt gata. Puneti in farfurii si puteti servi. Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. maria elena spune:

    Foarte bun, mie imi plac tare de tot taiteii de orez si toate mancarurile cu taitei din orez.

  2. Tavi spune:

    @maria elena – Nu sunteti singura :) .

Spune-ţi părerea