Frigarui de pui cu ananas


Frigarui de pui cu ananas

O portie de frigarui de pui fragede este oricand binevenita, dar daca ii alaturam pieptului de pui si aroma exotica a catorva bucati de ananas proaspat si suculent, plus cateva bucati de ardei gras rosu si dulce (atat pentru gust cat si pentru contrastul de culoare), frigaruile parca devin dintr-o data mult mai apetisante si gustoase.
Lucrurile nu sunt deloc complicate, asa incat nu va ramane decat sa le pregatiti si, mai apoi, sa le savurati pe indelete.

Pentru prepararea acestei retete aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g piept de pui, taiat cuburi; 1/2 ardei gras rosu, taiat cuburi; 150 g ananas proaspat, taiat cuburi; 1 lingura sos de soia dark; 1 lingura vin de orez; 1/2 lingurita boabe de piper Sichuan, macinate; 1 lingurita amestec chinezesc cu 5 condimente; 1 lingurita ulei de susan.

Preparare frigarui de pui cu ananas: Taiati pieptul de pui, ardeiul gras si ananasul in cuburi de marimi aproximativ egale.

Puneti intr-un bol, sosul de soia dark, vinul de orez, uleiul de susan, cuburile de pui, piperul Sichuan si condimentul chinezesc.

Amestecati bine, dupa care introduceti la frigider si lasati puiul la marinat timp de 30 de minute.

Dupa 30 de minute, incingeti gratarul si incepeti sa formati frigaruile, alternand bucati de carne, ardei gras si ananas (tineti cont ca la ambele capete ale frigaruilor trebuie sa aveti bucati de carne).

Asezati frigaruile de pui pe gratar si lasati-le pana carnea este facuta si rumena, intorcandu-le periodic, pe fiecare parte.

Odata ce frigaruile sunt gata, luati-le de pe gratar, puneti in farfurii, asezonati-le cu sos dulce de chili si serviti cu o garnitura de orez cu ciuperci si muguri de bambus sau cu orice alta garnitura care va este pe plac.


Preparare in imagini:

O portie de frigarui de pui fragede este oricand binevenita, dar daca ii alaturam pieptului de pui si aroma exotica a catorva bucati de ananas proaspat si suculent, plus cateva bucati de ardei gras rosu si dulce (atat pentru gust cat si pentru contrastul de culoare), frigaruile parca devin dintr-o data mult mai apetisante si gustoase. Lucrurile nu sunt deloc complicate, asa incat nu va ramane decat sa le pregatiti si, mai apoi, sa le savurati pe indelete. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g piept de pui, taiat cuburi; 1/2 ardei gras rosu, taiat cuburi; 150 g ananas proaspat, taiat cuburi; 1 lingura sos de soia dark; 1 lingura vin de orez; 1/2 lingurita boabe de piper Sichuan, macinate; 1 lingurita amestec chinezesc cu 5 condimente; 1 lingurita ulei de susan. Preparare frigarui de pui cu ananas: Taiati pieptul de pui, ardeiul gras si ananasul in cuburi de marimi aproximativ egale. Puneti intr-un bol, sosul de soia dark, vinul de orez, uleiul de susan, cuburile de pui, piperul Sichuan si condimentul chinezesc. Amestecati bine, dupa care introduceti la frigider si lasati puiul la marinat timp de 30 de minute. Dupa 30 de minute, incingeti gratarul si incepeti sa formati frigaruile, alternand bucati de carne, ardei gras si ananas (tineti cont ca la ambele capete ale frigaruilor trebuie sa aveti bucati de carne).
Asezati frigaruile de pui pe gratar si lasati-le pana carnea este facuta si rumena, intorcandu-le periodic, pe fiecare parte. Odata ce frigaruile sunt gata, luati-le de pe gratar, puneti in farfurii, asezonati-le cu sos dulce de chili si serviti cu o garnitura de orez cu ciuperci si muguri de bambus http://www.all-food.ro/2009/09/30/orez-cu-ciuperci-si-muguri-de-bambus/ sau cu orice alta garnitura care va este pe plac. Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

15 păreri.

  1. lia maria spune:

    Waw ! nu am incercat in combinatie cu ananas…dar dupa cum arata… cred ca e tare bun. Multumesc Tavi, am sa incerc si eu reteta, neaparat.

    Weekend placut !

  2. Tavi spune:

    @lia maria – Nu e o combinatie nemaintalnita :) , dar daca tu zici ca inca nu ai incercat-o, nici macar preparand la wok pui cu ananas, atunci trebuie sa o faci. O sa-ti placa. Weekend placut asemenea!

  3. Sylvia spune:

    super bine arata, imi place combinatia

  4. Tavi spune:

    @Sylvia – Ma bucur ca iti plac. Multumesc de vizita, weekend odihnitor si cu vreme frumoasa! :)

  5. Georgiana spune:

    Arata demential frigaruile dar de unde iei vin de orez in Buc? Sunt disperata ptr ca mai am nu foarte mult intr-o sticla si m-am tot uitat prin locurile in care-l gaseam de obicei si n-am vazut. La fel si cu sosul Hoisin.

  6. Tavi spune:

    @Georgiana – Incep cu sfarsitul, Hoisin adica :) – pe acela nu l-am mai vazut nici eu pe nicaieri, recunosc insa ca n-am mai trecut prin Dragonul Rosu de ceva timp. Cat despre vinul de orez, noroc cu niste amici chinezi care mi-au dat din provizia proprie cum s-ar spune :D . Daca am inteles eu bine e ceva legat de accizarea vinului de orez ca bautura alcoolica, timbrare, pret ca atare etc.

  7. pansy spune:

    hoisin ultima data am luat din carrefour sau selgros,nu mai tin minte exact,prin toamna.mai des se gasea la alimetara gemini din piata floreasca .vin de orez,adica mirin,eu in bucuresti n-am vazut.e drept ca magazinul tau preferat k-life,eu nu am intrat decat o data si mi s-a parut totul extrem de scump.
    uitati aici un site cu diverse,unele scumpe altele mai putin afaf.ro
    eu ma un mirin japonez ,care poate fi inlocuit cu grasa de cotnari foarte bine.

  8. Tavi spune:

    @pansy – In Carrefour n-am vazut Hoisin de curand. Cat despre vin de orez nici n-am zis ca vreodata ca l-as fi cumparat de la Ki-Life pentru ca nu acolo il gaseam (nu tin bauturi alcoolice). De obicei, vinul de orez il luam de la un magazin chinezesc de pe Sos. Colentina, dar nu mai au pentru ca trebuie sa-l timbreze ca bautura alcoolica, sa plateasca accize etc si, din cate am inteles eu, nu este convenabil sa-l mai aduca in aceste conditii. Dar da, poate fi inlocuit cu vin alb daca chiar e musai.
    Am vazut si eu, mai de demult, site-ul de care zici. Acum nu stiu ce sa zic… sofran la 8,8o lei 20 grame!!! Unde mai pui ca zice, la descrierea condimentului, ca are gust acid si picant :) . Hmmm…

  9. Georgiana spune:

    Stiu Tavi, si eu tot de la magazinul din Colentina mai luam vin de orez dar e ceva vreme de cand nu mai au. O sa ma uit si daca vad pe undeva te anunt.

  10. clara spune:

    uite ceva ce n-am mai mancat de mult, niste frigarui aromate si fresh. bun si imbietor, de cum arata nu mai zic ca imi ploua deja in gura…

  11. Tavi spune:

    @clara – Sunt exact asa cum iti inchipui! De fapt, cu cat ma gandesc mai mult, cu atat mi se face si mie pofta :) .

  12. doru spune:

    marfa de frigarui!!!

  13. Tavi spune:

    @doru – Subscriu! :) Ma bucur ca ti-au placut.

  14. Paula spune:

    Buuuneee :) )). Am mancat ieri cu mare pofta o portie de frigarui facute asa. Te pupicim!!!

  15. Tavi spune:

    @Paula – Imi pare rau ca n-am putut onora invitatia, chiar as fi avut pofta :) .

Spune-ţi părerea