Banane prajite


Banane prajite

Pentru astazi o reteta simpla de ceva dulce, banane prajite. Fie ca le spuneti Pisang Goreng, cum sunt ele numite in Indonezia, Malaezia sau Singapore, sau banana fritters cum le denumesc occidentalii, acest tip de desert (sau gustare rapida de dimineata, in loc de clatite sa zicem) inseamna de fapt acelasi lucru: bucati de banana imbracate in aluat si mai apoi prajite in ulei.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 banane; 100 g faina de orez brun; 50 g faina alba de grau; 160 ml apa rece; 1/2 lingurita praf de copt; 1/2 lingurita zahar tos; 1 varf de lingurita sare; 1 varf de lingurita cardamon macinat; 1 lingura ulei de nuca de cocos; ulei pentru prajit.

Preparare banane prajite: Puneti intr-un bol faina de grau, faina de orez brun, praful de copt, zaharul, sarea, cardamonul si amestecati-le bine.

Incepeti si turnati apa, putin cate putin, amestecand tot timpul, pana ce terminati de pus toata apa si obtineti un aluat cremos, de consistenta unei smantani groase.

Cand ati ajuns la acest rezultat, adaugati-i aluatului 1 lingura de ulei de cocos (pentru a-l face mai fin) si amestecati bine, pana incorporati uleiul in aluat.

Curatati bananele de coaja, taiati-le jumatati si, mai apoi, taiati-le inca o data in jumatate pe lungime.

Puneti bucati de banane in castron si tavaliti-le bine prin aluat, pana ce fructele sunt imbracate complet in aluat.

Incingeti suficient ulei intr-un wok si, cand uleiul este bine incins (puteti proba aruncand in wok o firimitura mica de paine – daca este bine incins aceasta va sfarai la contactul cu uleiul), incepeti si puneti bucati de banane (nu aglomerati tigaia!).

Lasati-le sa se rumeneasca frumos, intorcandu-le de cateva ori, dupa care scoateti-le pe un prosop absorbant pentru a se scurge surplusul de ulei.

Cam asta ar fi tot :) ! Fara prea multa bataie de cap aveti gata ceva bun de pus in farfurii si de servit familiei. Le puteti adauga topping de ciocolata, inghetata sau, pur si simplu, le puteti consuma ca atare.


Preparare in imagini:

Pentru astazi o reteta simpla de ceva dulce, banane prajite. Fie ca le spuneti Pisang Goreng, cum sunt ele numite in Indonezia, Malaezia sau Singapore, sau banana fritters cum le denumesc occidentalii, acest tip de desert (sau gustare rapida de dimineata, in loc de clatite sa zicem) inseamna de fapt acelasi lucru: bucati de banana imbracate in aluat si mai apoi prajite in ulei. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 banane; 100 g faina de orez brun; 50 g faina alba de grau; 160 ml apa rece; 1/2 lingurita praf de copt; 1/2 lingurita zahar tos; 1 varf de lingurita sare; 1 varf de lingurita cardamon macinat; 1 lingura ulei de nuca de cocos; ulei pentru prajit. Preparare banane prajite: Puneti intr-un bol faina de grau, faina de orez brun, adaugati si praful de copt, zaharul, sarea, cardamonul si amestecati-le bine Incepeti si turnati apa, putin cate putin, amestecand tot timpul, pana ce terminati de pus toata apa si obtineti un aluat cremos, de consistenta unei smantani groase. Cand ati ajuns la acest rezultat, adaugati-i aluatului 1 lingura de ulei de cocos (pentru a-l face mai fin) si amestecati bine, pana incorporati uleiul in aluat.
Curatati bananele de coaja, taiati-le jumatati si, mai apoi, taiati-le inca o data in jumatate pe lungime. Puneti bucati de banane in castron si tavaliti-le bine prin aluat, pana ce fructele sunt imbracate complet in aluat. Incingeti suficient ulei intr-un wok si, cand uleiul este bine incins (puteti proba aruncand in wok o firimitura mica de paine - daca este bine incins aceasta va sfarai la contactul cu uleiul), incepeti si puneti bucati de banane (nu aglomerati tigaia!). Lasati-le sa se rumeneasca frumos, intorcandu-le de cateva ori, dupa care scoateti-le pe un prosop absorbant pentru a se scurge surplusul de ulei. Cam asta ar fi tot :)! Fara prea multa bataie de cap aveti gata ceva bun de pus in farfurii si de servit familiei. Le puteti adauga topping de ciocolata si inghetata
sau, pur si simplu, le puteti consuma ca atare. Pofta Buna!            

Succes la preparare si Pofta Buna!

6 păreri.

  1. Carmen spune:

    Bun bunut, mmm ce m-as infige in farfuriuta aia :) .

  2. Tavi spune:

    @Carmen – Pai se face extrem de simplu. Deci nu trebuie sa te infigi in farfuriuta mea :) .

  3. O reteta excelenta !! cu mare drag te invit sa raspunzi provocarii Dulce Romanie, pe care o gazduiesc luna aceasta pe blog-ul meu. Ingredientele propuse sunt menta si / sau ciresele .. Poate iti surade unul din ele si ne vei incanta prin prezenta.. Multumesc anticipat. O zi frumoasa

  4. Tavi spune:

    Multumesc mult pentru invitatie, Antonina!

  5. Mai sunt cateva zile pana la sfarsitul lunii ! te astept cu drag… uite asa se ingroasa randul barbatilor bucatari !! nu avem prea multi printre noi in Provocare.. asa ca sigur daca iese o incaierare sa aibe sustinatori.. Avem prea multe dulcegarii si clar ne trebe o mancare grava/ puternica/ aromata pentru barbati ! ;) ) O zi faina

  6. Tavi spune:

    Antonina, :D … sarut-mana inca o data, chiar multumesc ca te-ai gandit sa ma inviti! Dar (pentru ca intotdeauna exista un dar) nu m-ai prins in cea mai buna forma – nici pentru provocari, nici in ceea ce priveste gravitatea mancarurilor :) . N-o s-o dau cotita pe dupa ciresi si o sa recunosc ca am cumparat de cateva ori cirese (de vreo 5 ori deja, daca nu ma insel) insa… de fiecare data le-am mancat ca atare :D .

Spune-ţi părerea