Iepure cu sos de rosii si ceapa


Iepure cu sos de rosii si ceapa

Astazi avem in meniu iepure cu sos de rosii si ceapa, o reteta simpla, deloc greu de pregatit, dar care o sa va ofere satisfactie maxima.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g carne de iepure, taiata in bucati de marime potrivita; 2 cepe, tocate julien; 2 catei de usturoi, tocati marunt; 400 g rosii cuburi; sucul de la 1 portocala; coaja rasa de la 1 portocala; 2-3 cuisoare intregi; 2 linguri ulei de masline; 2 linguri patrunjel, tocat; sare; piper.

Preparare iepure cu sos de rosii si ceapa: Turnati 2 linguri de ulei in tigaie si lasati sa se incinga.

Odata ce uleiul s-a incins, puneti carnea si lasati-o sa se gateasca un pic, doar atat cat sa-si schimbe culoarea, fara a o rumeni insa.

Cand carnea si-a schimbat culoarea, condimentati-o cu un praf de sare, cu piper (2-3 ture de rasnita), dupa care adaugati in tigaie ceapa si usturoiul. Gatiti in continuare, amestecand periodic, pana ceapa devine translucida.

Adaugati cuburile de rosii, amestecati si asteptati ca sosul sa inceapa sa fiarba.

Transferati mai apoi tot continutul din tigaie intr-un vas care poate fi introdus la cuptor, adaugati coaja rasa de portocala si cuisoarele, sucul de portocala, amestecati si acoperiti cu o folie de aluminiu.

Introduceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 1 ora.

Dupa 1 ora, scoateti vasul, indepartati folia de aluminiu si reintroduceti la cuptor, tot la 180 de grade, pentru inca 30 de minute.

La sfarsitul acestui interval de timp sosul va fi scazut, iar iepurele este rumen, fraged si aromat, gata pentru a-si implini menirea, aceea de va bucura papilele gustative.

Asadar, puneti bucati de carne in farfurii, adaugati pe deasupra sos (dupa pofta inimii, n-avem masura), alaturati o garnitura de cartofi natur si puteti servi, nu inainte insa de a presara pe deasupra patrunjel verde tocat.


Preparare in imagini:

Astazi avem in meniu iepure cu sos de rosii si ceapa, o reteta simpla, deloc greu de pregatit, dar care o sa va ofere satisfactie maxima. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g carne de iepure, taiata in bucati de marime potrivita; 2 cepe, tocate julien; 2 catei de usturoi, tocati marunt; 400 g rosii cuburi; sucul de la 1 portocala; coaja rasa de la 1 portocala; 2-3 cuisoare intregi; 2 linguri ulei de masline; 2 linguri patrunjel, tocat; sare; piper. Preparare iepure cu sos de rosii si ceapa: Turnati 2 linguri de ulei in tigaie si lasati sa se incinga. Odata ce uleiul s-a incins, puneti carnea si lasati-o sa se gateasca un pic, doar atat cat sa-si schimbe culoarea, fara a o rumeni insa. Cand carnea si-a schimbat culoarea, condimentati-o cu un praf de sare, cu piper (2-3 ture de rasnita), dupa care adaugati in tigaie ceapa si usturoiul. Gatiti in continuare, amestecand periodic, pana ceapa devine translucida.
Adaugati cuburile de rosii, amestecati si asteptati ca sosul sa inceapa sa fiarba. Transferati mai apoi tot continutul din tigaie intr-un vas care poate fi introdus la cuptor, adaugati coaja rasa de portocala si cuisoarele, adaugati si sucul de portocala, amestecati si acoperiti cu o folie de aluminiu.
Introduceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 1 ora. Dupa 1 ora, scoateti vasul, indepartati folia de aluminiu si reintroduceti la cuptor, tot la 180 de grade, pentru inca 30 de minute. La sfarsitul acestui interval de timp sosul va fi scazut, iar iepurele este rumen, fraged si aromat, gata pentru a-si implini menirea, aceea de va bucura papilele gustative. Asadar, puneti bucati de carne in farfurii, adaugati pe deasupra sos (dupa pofta inimii, n-avem masura), alaturati o garnitura de cartofi natur si puteti servi, nu inainte insa de a presara pe deasupra patrunjel verde tocat. Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. alina spune:

    uite eu cu carnea de iepure nu ma impac deloc, barbatu-miu e in schimb disperat. o sa-i fac reteta asta ca suna si arata tare bine.

  2. Tavi spune:

    @alina – Este o carne cu care ma impac mai mult decat bine :) , din pacate insa nu in aceasta perioada in care tin regim. Este una dintre retetele pe care le-am gatit, dar pe care nu le-am gustat, lasandu-i pe ceilalti meseni sa spuna cum a iesit. Cum toata lumea s-a declarat mai mult decat multumita, trag concluzia ca a fost buna. Incearc-o si transmite-mi impresia sotului.

  3. colorado spune:

    buna ziua. am si eu o intrebare, nu stiu cat de stupida. gasesc carne de iepure la macelarii?
    nu am prea vazut pe nicaieri si as dori sa incerc reteta aceasta
    multumesc

  4. Tavi spune:

    @colorado – Nu stiu daca se gaseste si prin macelarii, dar eu iau din Carrefour Orhideea.

Spune-ţi părerea