Budinca de tapioca cu lapte de cocos si mango


Budinca de tapioca cu lapte de cocos si mango

Budinca de tapioca este un desert potrivit oricarui anotimp. Daca vremea este rece si mohorata o puteti servi calda si in mod sigur ea o sa va remonteze. Vara, atunci cand temperatura aratata de termometrele din case ne poarta gandul catre oaze de racoare, budinca de tapioca rece, acompaniata de fructe proaspete si/sau dulceata (ca tot e sezonul dulceturilor), reprezinta o alternativa exotica si la fel de savuroasa ca o inghetata.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 160 g perle de tapioca; 1 l apa; 250 ml lapte de cocos; 1 varf  lingurita de sare; 100 g zahar tos (sau 50 g fructoza pentru cei care nu vor zahar); 2 plicuri zahar vanilat; 1 fruct mango; dulceata de capsuni.

Preparare budinca de tapioca cu lapte de cocos si mango: In primul rand, veti pune perlele de tapioca la inmuiat in apa rece (cat sa fie acoperite de doua degete) si le veti lasa astfel 20-30 de minute. In tot acest timp mai amestecati, din cand in cand.

Dupa ce perlele s-au inmuiat, puneti apa la fiert, laolalta cu sarea, zaharul tos si zaharul vanilat, amestecand periodic pana ce va incepe sa fiarba. Odata ce apa a dat in clocot, reduceti focul la minim si adaugati perlele de tapioca, scurse de apa in care au stat.

Lasati sa fiarba, la foc mic, amestecand constant, aproximativ 20-30 de minute, pana ce perlele de tapioca devin translucide si moi. Compozitia se va ingrosa dupa cateva minute, insa timpul de fierbere depinde in mare masura de marimea perlelor – veti observa ca cele care sunt mai mici vor deveni translucide mai repede, in timp ce acelora care sunt mai mari le va lua mai mult timp.

Dupa ce perlele sunt gatite, luati vasul de pe foc, adaugati laptele de cocos si amestecati (daca doriti sa o serviti calda va puteti opri in acest punct).

Taiati cuburi o parte a fructului de mango (dupa ce in prealabil l-ati curatat de coaja si i-ati scos samburele) si pastrati doar cateva felii pentru decor.

Puneti budinca de tapioca in cupe (cat este calda, pentru ca odata cu trecerea timpului se va intari considerabil), alternati cu straturi de dulceata de capsuni si cuburi de fruct proaspat, introduceti la frigider, dupa care puteti servi acest desert delicios si racoritor.


Preparare in imagini:

Budinca de tapioca este un desert potrivit oricarui anotimp. Daca vremea este rece si mohorata o puteti servi calda si in mod sigur ea o sa va remonteze. Vara, atunci cand temperatura aratata de termometrele din case ne poarta gandul catre oaze de racoare, budinca de tapioca rece, acompaniata de fructe proaspete si/sau dulceata (ca tot e sezonul dulceturilor), reprezinta o alternativa exotica si la fel de savuroasa ca o inghetata. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 160 g perle de tapioca; 1 l apa; 250 ml lapte de cocos; 1 varf lingurita de sare; 100 g zahar tos (sau 50 g fructoza pentru cei care nu vor zahar); 2 plicuri zahar vanilat; 1 fruct mango; dulceata de capsuni. Preparare budinca de tapioca cu lapte de cocos si mango: In primul rand, veti pune perlele de tapioca la inmuiat in apa rece (cat sa fie acoperite de doua degete) si le veti lasa astfel 20-30 de minute. In tot acest timp mai amestecati, din cand in cand. Dupa ce perlele s-au inmuiat, puneti apa la fiert, laolalta cu sarea, zaharul tos si zaharul vanilat, amestecand periodic pana ce va incepe sa fiarba. Odata ce apa a dat in clocot, reduceti focul la minim si adaugati perlele de tapioca, scurse de apa in care au stat.
Lasati sa fiarba, la foc mic, amestecand constant, aproximativ 20-30 de minute, pana ce perlele de tapioca devin translucide si moi. Compozitia se va ingrosa dupa cateva minute, insa timpul de fierbere depinde in mare masura de marimea perlelor - veti observa ca cele care sunt mai mici vor deveni translucide mai repede, in timp ce acelora care sunt mai mari le va lua mai mult timp. Dupa ce perlele sunt gatite, luati vasul de pe foc, adaugati laptele de cocos si amestecati (daca doriti sa o serviti calda va puteti opri in acest punct). Taiati cuburi o parte a fructului de mango (dupa ce in prealabil l-ati curatat de coaja si i-ati scos samburele) si pastrati doar cateva felii pentru decor. Puneti budinca de tapioca in cupe (cat este calda, pentru ca odata cu trecerea timpului se va intari considerabil), alternati cu straturi de dulceata de capsuni si cuburi de fruct proaspat, introduceti la frigider, dupa care puteti servi acest desert delicios si racoritor. Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

12 păreri.

  1. liana10 spune:

    A fost un serial celebru brazilian unde se manca la greu budinca de tapioca sau diverse dulciuri cu tapioca. Eu vreau sa stiu de unde ai cumparat, ca tb neaparat sa fac si eu. Merci!

  2. Tavi spune:

    @liana10 – Din cate stiu eu tu esti din Timisoara. In Bucuresti, eu am cumparat din Piata Amzei, Ki-Life. Deci cauta pe la magazine cu produse naturiste.

  3. ema spune:

    ce bine ar fi mers pe caldurile astea :) . am vazut acum ceva timp, nici nu mai stiu unde, si n-am luat ca habar nu aveam ce sa fac cu perlele alea. acum stiu si data viitoare nu le mai ocolesc.

  4. Tavi spune:

    @ema – Desi azi e mai mult cu ploaie :) , tocmai ce am mai facut o data budinca de tapioca. E excelenta!

  5. vivi spune:

    nu pot decat sa-mi inchipui ce buna e ca n-am mancat niciodata. chiar m-ai facut curioasa.

  6. Tavi spune:

    @vivi – Foarte buna, sanatoasa si taman potrivita pe canicula asta :) .

  7. laura spune:

    O reteta fara GLUTEN si fara LACTOZA, numai buna pentru bolnavii celiaci. Eu am 3 in familie, trebuie sa adaptez toate retetele (nu faina de cereale, nu lactate) asa ca orice idee e binevenita. Daca se prepara cu fructoza e potrivita si pentru diabetici. :)

  8. Tavi spune:

    @laura – Ma bucur ca reteta te ajuta la diversificarea meniului, sanatate multa tie si familiei!

  9. Ioana spune:

    Tavi, am gasit perle de tapioca dar sunt mici, sunt minuscule :) fata de cele pe care le-ai prezentat tu in foto. Sunt ok, nu? Adica pot face budinca asta de tapioca, asta vreau sa spun.

  10. Tavi spune:

    @Ioana – Sigur ca da. Probabil ca o sa fiarba intr-un timp mai scurt, dar bineinteles ca poti face budinca. Spor la bucatarit si pofta mare la budinca! :)

  11. Ioana spune:

    Super super super. Fina si buna. Si racoroasa. Si usoara, si mi-a picat tare bine :) )). Te pup!!

  12. Tavi spune:

    @Ioana – Ma bucur ca ti-a placut. :)

Spune-ţi părerea