Salata de linte


Salata de linte

In zilele acestea calduroase am mancat multe salate, iar salata de linte a carei reteta urmeaza mai jos a fost una dintre cele preferate. Gustoasa, satioasa, sanatoasa si deloc greu de preparat se constituie intr-o gustare sau o cina taman buna intr-o zi de vara.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 150 g linte rosie; 1 ceapa rosie; 5 catei de usturoi; 1 rosie; 1 lingurita seminte de chimion; 1 lingurita seminte de coriandru; sucul de la 1/2 limeta; 2 linguri patrunjel verde; sare; piper negru; 1 lingura ulei de masline. Optional, pentru servit, fulgi de chili si sumac.

Preparare salata de linte: Spalati lintea in mai multe ape (pana ce apa ramane limpede), dupa care puneti-o la fiert in apa cu un praf de sare. Din momentul in care apa da in clocot, lasati lintea sa fiarba, la foc mic, timp de 15 minute.

Dupa 15 minute scurgeti-o de apa in care a fiert si treceti-o printr-un jet de apa rece, pentru a opri procesul de gatire. Mai apoi lasati-o la scurs, in strecuratoare, pana ce se raceste.

Intre timp, pisati semintele de chimion si de coriandru, tocati usturoiul marunt, patrunjelul asemenea, tocati rosiile cuburi, iar ceapa taiati-o pe jumatate si mai apoi tocati-o julien. In cele din urma stoarceti si jumatate de limeta, puneti sucul rezultat intr-un bol si aveti toate ingredientele la indemana.

Transferati lintea intr-un castron si puneti la incins, intr-o tigaie, 1 lingura de ulei.

Adaugati ceapa si usturoiul in tigaie si gatiti pana ceapa se inmoaie si usturoiul incepe sa-si elibereze aroma. Adaugati condimentele (chimionul si coriandrul), amestecati, mai lasati 30 de secunde, dupa care stingeti focul.

Puneti ceapa si usturoiul in castron, peste linte, si amestecati. Adaugati cuburile de rosie, condimentati cu sare si piper dupa gust, si amestecati din nou. Turnati sucul de limeta, amestecatie si introduceti la frigider.

Dupa ce s-a racit un pic, adaugati patrunjel pe deasupra si puneti in farfurii. Presarati fulgi de chili si sumac, moment in care salata de linte poate servita cu lipie sau paine prajita.


Preparare in imagini:

In zilele acestea calduroase am mancat multe salate, iar salata de linte a carei reteta urmeaza mai jos a fost una dintre cele preferate. Gustoasa, satioasa, sanatoasa si deloc greu de preparat se constituie intr-o gustare sau o cina taman buna intr-o zi de vara. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 150 g linte rosie; 1 ceapa rosie; 5 catei de usturoi; 1 rosie; 1 lingurita seminte de chimion; 1 lingurita seminte de coriandru; sucul de la 1/2 limeta; 2 linguri patrunjel verde; sare; piper negru; 1 lingura ulei de masline. Optional, pentru servit, fulgi de chili si sumac. Preparare salata de linte: Spalati lintea in mai multe ape (pana ce apa ramane limpede), dupa care puneti-o la fiert in apa cu un praf de sare. Din momentul in care apa da in clocot, lasati lintea sa fiarba, la foc mic, timp de 15 minute. Dupa 15 minute scurgeti-o de apa in care a fiert si treceti-o printr-un jet de apa rece, pentru a opri procesul de gatire. Mai apoi lasati-o la scurs, in strecuratoare, pana ce se raceste.
Intre timp, pisati semintele de chimion si de coriandru, tocati usturoiul marunt, tocati si patrunjelul, tocati rosiile cuburi, iar ceapa taiati-o pe jumatate si mai apoi tocati-o julien. In cele din urma stoarceti si jumatate de limeta, puneti sucul rezultat intr-un bol si aveti toate ingredientele la indemana.
Transferati lintea intr-un castron si puneti la incins, intr-o tigaie, 1 lingura de ulei. Adaugati ceapa si usturoiul in tigaie si gatiti pana ceapa se inmoaie si usturoiul incepe sa-si elibereze aroma. Adaugati condimentele (chimionul si coriandrul), amestecati, mai lasati 30 de secunde, dupa care stingeti focul. Puneti ceapa si usturoiul in castron, peste linte,
si amestecati. Adaugati cuburile de rosie, condimentati cu sare si piper dupa gust, si amestecati din nou. Turnati sucul de limeta, amestecati si introduceti la frigider. Dupa ce s-a racit un pic, adaugati patrunjelul
puneti in farfurii, presarati pe deasupra fulgi de chili si sumac, moment in care salata de linte poate servita cu lipie sau paine prajita. Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea