Salata de naut


Salata de naut

Ieri m-am delectat cu o salata de naut foarte gustoasa, pe care va invit sa o incercati oricand aveti pofta sa mancati o salata de naut cu lipie si sfecla rosie, consistenta, plina de arome, care se prepara simplu si rapid.

Pentru prepararea aceste retete aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g naut din conserva (scurs de apa); 80 g ardei gras, taiat fasii subtiri; 150 g rosii cherry (cam 8 bucati), taiate jumatati; 250 g sfecla rosie fiarta (din conserva), taiata cuburi; 100 g castravete verde, taiat in jumatate pe lungime si, mai apoi, taiat rondele; 1 ceapa rosie, tocata julien; 12 catei de usturoi (6 catei tocati rondele si 6 catei zdrobiti); sucul de la 1 limeta; 3 linguri patrunjel, tocat marunt; 3 linguri menta, tocata marunt; sare; piper negru proaspat macinat; ulei de masline extravirgin; 2 linguri ulei de masline extravirgin aromat cu menta; 1 lipie.

Preparare salata de naut: Taiati lipia pe margini, astfel incat sa separati cele doua foi. Mai apoi suprapuneti cele doua foi, taiati-le o data in 4 si apoi fiecare sfert obtinut taiati-l pe jumatate.

Asezati triunghiurile astfel obtinute intr-o tava. Amestecati bine cele 2 linguri de ulei de masline extravirgin aromat cu menta cu cei 6 catei de usturoi zdrobiti si, ajutandu-va de o pensula, ungeti triunghiurile, pe partea aflata in sus.

Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 4-5 minute, doar cat sa se rumeneasca un pic, pana devin aurii.

Intre timp puteti prepara salata. Puneti toate ingredientele intr-un castron, condimentati cu sare si piper dupa gust, turnati sucul de limeta, adaugati ulei de masline, amestecati si introduceti la frigider pentru 15-20 de minute.

Odata ce chipsurile s-au rumenit, scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca pe o farfurie, cam 5-10 minute.

Cand doriti sa serviti salata, sfaramati cateva chipsuri in castron (in bucati nu foarte mici) si garnisiti cu patrunjel verde si menta.

Puneti salata in farfurii, alaturati-i chipsuri, eventual si niste pasta de hrean (eu am pus alaturi si a fost tare buna), dupa care puteti servi cu mare pofta.


Preparare in imagini:

Ieri m-am delectat cu o salata de naut foarte gustoasa, pe care va invit sa o incercati oricand aveti pofta sa mancati o salata de naut cu sfecla rosie si lipie, consistenta, plina de arome, care se prepara simplu si rapid. Pentru prepararea aceste retete aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g naut din conserva (scurs de apa); 80 g ardei gras, taiat fasii subtiri; 150 g rosii cherry (cam 8 bucati), taiate jumatati; 250 g sfecla rosie fiarta (din conserva), taiata cuburi; 100 g castravete verde, taiat in jumatate pe lungime si, mai apoi, taiat rondele; 1 ceapa rosie, tocata julien; 12 catei de usturoi (6 catei tocati rondele si 6 catei zdrobiti); sucul de la 1 limeta; 3 linguri patrunjel, tocat marunt; 3 linguri menta, tocata marunt; sare; piper negru proaspat macinat; ulei de masline extravirgin; 2 linguri ulei de masline extravirgin aromat cu menta; 1 lipie. Preparare salata de naut: Taiati lipia pe margini, astfel incat sa separati cele doua foi. Mai apoi suprapuneti cele doua foi, taiati-le o data in 4 si apoi fiecare sfert obtinut taiati-l pe jumatate. Asezati triunghiurile astfel obtinute intr-o tava. Amestecati bine cele 2 linguri de ulei de masline extravirgin aromat cu menta cu cei 6 catei de usturoi zdrobiti si, ajutandu-va de o pensula, ungeti triunghiurile, pe partea aflata in sus. Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 4-5 minute, doar cat sa se rumeneasca un pic, pana devin aurii. Intre timp puteti prepara salata. Puneti toate ingredientele intr-un castron,
condimentati cu sare si piper dupa gust, turnati sucul de limeta, adaugati ulei de masline, amestecati si introduceti la frigider pentru 15-20 de minute. Odata ce chipsurile s-au rumenit, scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca pe o farfurie, cam 5-10 minute.
Cand doriti sa serviti salata, sfaramati cateva chipsuri in castron (in bucati nu foarte mici) si garnisiti cu patrunjel verde si menta. Puneti salata in farfurii, alaturati-i chipsuri, eventual si niste pasta de hrean (eu am pus alaturi si a fost tare buna), dupa care puteti servi salata. Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. tania spune:

    salata e perfecta, dar chipsurile alea sunt monumentale!!! mai aveam putin si le mancam pe toate pana sa le pun in salata :D .

  2. Tavi spune:

    @tania – Asa am patit si eu cu ele :) . Ma bucur ca ti-a placut salata.

  3. gabi spune:

    este extraordinara. ffffffff buna. am incercat si pasta de ton cu avocado. m-ai lasat fara cuvinte. felicitari din toata inima

  4. Tavi spune:

    @gabi – Ma bucur ca ti-au placut! :)

Spune-ţi părerea