Sorbet cu fructe congelate


Sorbet cu fructe congelate

Una din marile mele probleme de cand sunt la regim este faptul ca n-am voie inghetata si, prin urmare, ca sa imi curm suferinta mi-am facut un sorbet de fructe. Graba de a manca un desert racoritor era ieri asa de mare incat mi-am zis: “Hell, no! In niciun caz nu fac cu fructe proaspete sa stau dupa aia sa bag la congelator, sa ma invart ca un titirez pana ingheata”. Asa ca am cumparat un mix de fructe congelate, am pus Thermomix-ul la treaba si cam in 7 minute (cu tot cu foiala de rigoare prin bucatarie si facut poze) am avut sorbetul gata :) . Asadar, daca aveti fructe prin congelator nu ezitati sa va pregatiti acest desert instant.

Pentru prepararea acestei retete aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g mix de fructe congelate (capsuni, mure, zmeura am folosit eu); 50 g fructoza (sau 100 g zahar tos fin); 1 pliculet zahar vanilat; 1 albus de ou.

Preparare sorbet cu fructe congelate: Puneti fructoza (sau zaharul tos) si zaharul vanilat intr-un blender si procesati pana obtineti o pudra foarte fina (eu am facut toate aceste operatiuni la Themomix si a durat 10 secunde la viteza 9).

Cand ati ajuns la acest rezultat, adaugati albusul si fructele congelate (daca aveti bucati mai mari de fruct, cum ar fi capsunile de exemplu, taiati-le jumatati) si procesati (ajungand pana la viteza Turbo), pana ce obtineti un piure fin si omogen (la Thermomix am procesat 1 minut la viteza 9).

Daca doriti ca sorbetul sa fie si mai pufos, transferati compozitia intr-un mixer, montati accesoriul pentru batut albus (la mine nu a fost nevoie, pentru ca Thermomix imi permite atasarea fluturelui direct in bolul de mixare, peste cutite) si mai procesati cca. 20 de secunde la viteza 3.

Dupa aceea sorbetul este gata pentru a fi servit imediat, fara sa mai asteptati :) ! Puneti in farfurii, in cupe sau in ce forme doriti voi, decorati cu fructe proaspete si sa aveti pofta!

Daca nu il consumati imediat (sau daca va mai ramane), puneti in forme de plastic si pastrati la congelator pana ce va decideti sa mai serviti o tura.


Preparare in imagini:

Una din marile mele probleme de cand sunt la regim este faptul ca n-am voie inghetata si, prin urmare, ca sa imi curm suferinta mi-am facut un sorbet de fructe. Graba de a manca un desert racoritor era ieri asa de mare incat mi-am zis: "Hell, no! In niciun caz nu fac cu fructe proaspete sa stau dupa aia sa bag la congelator, sa ma invart ca un titirez pana ingheata". Asa ca am cumparat un mix de fructe congelate, am pus Thermomix-ul la treaba si cam in 7 minute (cu tot cu foiala de rigoare prin bucatarie si facut poze) am avut sorbetul gata :). Asadar, daca aveti fructe prin congelator nu ezitati sa va pregatiti acest desert instant. Pentru prepararea acestei retete aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g mix de fructe congelate (capsuni, mure, zmeura am folosit eu); 50 g fructoza (sau 100 g zahar tos fin); 1 pliculet zahar vanilat; 1 albus de ou. Preparare sorbet cu fructe congelate: Puneti fructoza (sau zaharul tos) si zaharul vanilat intr-un blender si procesati pana obtineti o pudra foarte fina (eu am facut toate aceste operatiuni la Themomix si a durat 10 secunde la viteza 9). Cand ati ajuns la acest rezultat, adaugati albusul si fructele congelate (daca aveti bucati mai mari de fruct, cum ar fi capsunile de exemplu, taiati-le jumatati) si procesati (ajungand pana la viteza Turbo), pana ce obtineti un piure fin si omogen (la Thermomix am procesat 1 minut la viteza 9). Daca doriti ca sorbetul sa fie si mai pufos, transferati compozitia intr-un mixer, montati accesoriul pentru batut albus (la mine nu a fost nevoie, pentru ca Thermomix imi permite atasarea fluturelui direct in bolul de mixare, peste cutite) si mai procesati cca. 20 de secunde la viteza 3. Dupa aceea sorbetul este gata pentru a fi servit imediat, fara sa mai asteptati :)! Puneti in farfurii, in cupe sau in ce forme doriti voi,
decorati cu fructe proaspete si sa aveti pofta!  Daca nu il consumati imediat (sau daca va mai ramane), puneti in forme de plastic si pastrati la congelator pana ce va decideti sa mai serviti o tura. Pofta Buna!            

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. Larisa spune:

    Cel mai bun sorbet pe care l-am mancat ever. N-a trebuit sa astept sa inghete, sa mai amestec ca sa nu se formeze ace de gheata… Si sa stii ca a fost super si a doua zi, la fel de cremos, lasat vreo 20 de minute inainte de a fi servit.

  2. Tavi spune:

    @Larisa – Mi-ai adus aminte ca am niste fructe in congelator :) . Ma bucur ca ti-a placut, o zi buna!

Spune-ţi părerea