Pasta de ton cu avocado


Pasta de ton cu avocado

Fie ca o pregatim ca gustare rapida cand caldura ne alunga pofta de mancare, fie ca apelam la ea ca aperitiv usor de preparat si delicios atunci cand asteptam musafiri, pasta de ton cu avocado este, cu al sau gust exotic si usor picant, un rasfat racoritor la ceas de dupa-amiaza.

Pentru prepararea acestei retete aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 130 g ton din conserva (lasat sa se scurga foarte bine de ulei); 1 avocado; 1 ceapa rosie; sucul de la 1 limeta; 2 graunte de usturoi; 30 g branza de vaci degresata; 4-5 fire marar; 1 lingurita sos Tabasco verde; sare; piper.

Preparare pasta de ton cu avocado: Dupa ce tonul s-a scurs bine de ulei, incepeti prin a stoarce limeta. Curatati avocado de coaja, taiati-l pe jumatate si indepartati samburele. Taiati-l cuburi, puneti cuburile intr-un bol, dupa care turnati sucul de limeta pe deasupra.

Maruntiti mararul la blender (cam 3 secunde la viteza 5 a fost indeajuns la Thermomix), dupa care adaugati ceapa (taiata in 4) si usturoiul, si mai procesati tot 3 secunde la viteza 5. Scoateti din blender si lasati deoparte intr-un castron.

Puneti in blender cuburile de avocado (cu sucul de limeta cu tot), sosul Tabasco si procesati cca. 5 secunde la viteza 4.

Adaugati tonul si branza de vaci, mai procesati 10 secunde la viteza 4, dupa care readaugati in blender ceapa, usturoiul si mararul. Procesati inca 5 secunde la viteza 4 (sau pana ce obtineti o pasta omogena).

Transferati pasta de ton intr-un bol, acoperiti cu folie alimentara si introduceti la frigider.

Cand doriti sa serviti, puneti pasta de ton cu avocado pe bucati de paine prajita, decorati cu marar si gata, puteti pune pe masa un aperitiv gustos si sanatos.


Preparare in imagini:

Fie ca o pregatim ca gustare rapida cand caldura ne alunga pofta de mancare, fie ca apelam la ea ca aperitiv usor de preparat si delicios atunci cand asteptam musafiri, pasta de ton cu avocado este, cu al sau gust exotic si usor picant, un rasfat racoritor la ceas de dupa-amiaza. Pentru prepararea acestei retete aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 130 g ton din conserva (lasat sa se scurga foarte bine de ulei); 1 avocado; 1 ceapa rosie; sucul de la 1 limeta; 2 graunte de usturoi; 30 g branza de vaci degresata; 4-5 fire marar; 1 lingurita sos Tabasco verde; sare; piper. Preparare pasta de ton cu avocado: Dupa ce tonul s-a scurs bine de ulei, incepeti prin a stoarce limeta. Curatati avocado de coaja, taiati-l pe jumatate si indepartati samburele. Taiati-l cuburi, puneti cuburile intr-un bol, dupa care turnati sucul de limeta pe deasupra. Maruntiti mararul la blender
(cam 3 secunde la viteza 5 a fost indeajuns la Thermomix), dupa care adaugati ceapa (taiata in 4) si usturoiul, si mai procesati tot 3 secunde la viteza 5. Scoateti din blender si lasati deoparte intr-un castron. Puneti in blender cuburile de avocado (cu sucul de limeta cu tot), adaugati si sosul Tabasco procesati cca. 5 secunde la viteza 4. Adaugati tonul si branza de vaci, mai procesati 10 secunde la viteza 4,
dupa care readaugati in blender ceapa, usturoiul si mararul. Procesati inca 5 secunde la viteza 4 (sau pana ce obtineti o pasta omogena). Transferati pasta de ton intr-un bol acoperiti cu folie alimentara si introduceti la frigider. Cand doriti sa serviti, puneti pasta de ton cu avocado pe bucati de paine prajita, decorati cu marar si gata, puteti pune pe masa un aperitiv gustos si sanatos. Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. Antonina spune:

    M-ai atins direct in inima!! sunt in love cu avocado… iar combinatia asta imi da batai de cap de fiecare data.. sa mananc sa nu mananc TOT ?? ;”)) arata foarte bine! o zi faina

  2. Tavi spune:

    @Antonina – Sfatul meu: mananca TOT :D , e foarte bun si sanatos. O zi frumoasa si tie!

  3. Culinara spune:

    Am facut chiar acum reteta asta. Mi-a iesit genial! Inr-o jumatate de ora s-a terminat. Multumesc

  4. Tavi spune:

    @Culinara – Sa-ti fie de bine dupa masa! :)

Spune-ţi părerea