Pulpa de porc cu sos de ananas


Pulpa de porc cu sos de ananas

Astazi va propun o pulpa de porc cu sos de ananas, o combinatie clasica, aceea dintre carnea de porc (foarte slaba) si proaspatul ananas, materializata in aceasta reteta usor de pregatit, cu un delicios sos aromat, dulce doar atat cat trebuie, subtil acrisor si totodata usor picant.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 350 g pulpa de porc, taiata in fasii foarte subtiri; 300 g ananas proaspat (150 g taiat in bucati triunghiulare, 150 g facut piure); 10 g ghimbir proaspat, tocat foarte marunt; 2 fire ceapa verde, tocata marunt; 2 catei de usturoi, tocati marunt; 2 linguri sos de soia dulce; 1 lingura sos de stridii; 1 lingura otet de orez negru; 1/2 lingurita piper cayenne; 2 linguri ulei de arahide.

Preparare pulpa de porc cu sos de ananas: Pentru ca este o reteta care se gateste extrem de rapid, pregatiti-va mai intai ingredientele, astfel incat sa va usurati munca – taiati pulpa de porc in fasii subtiri; 150 g de ananas taiati-l in bucati triunghiulare (vezi foto), iar celelalte 150 g procesati-le pana obtineti un piure fin; tocati ceapa verde, ghimbirul si usturoiul cat mai marunt; puneti-va piperul cayenne pe o farfurioara si sosurile in boluri, asa incat sa le aveti la indemana.

Incingeti bine cele 2 linguri de ulei de arahide in wok. Cand uleiul este incins, adaugati carnea, pe care rumeniti-o la foc iute, amestecand din cand in cand, pana ce se evapora tot sucul ce il va lasa.

Odata ce nu mai aveti deloc lichid in wok si carnea s-a rumenit usor, faceti loc in mijlocul tigaii (impingand un pic carnea inspre margini) si adaugati ceapa, usturoiul si ghimbirul.
Caliti din scurt cca. 30 de secunde (pana ce simtiti ca se elibereaza aromele ghimbirului si usturoiului), amestecand doar in zona de mijloc a wok-ului, dupa care amestecati totul cu carnea de porc.

Continuati prin a adauga bucatile de ananas si piperul cayenne. Mai gatiti un pic (nu mai mult de 10-20 de secunde), adaugati piureul de ananas, amestecati si lasati sa fiarba 10 secunde.

La final, adaugati sosul de soia dulce, sosul de stridii si otetul de orez negru, amestecati, dati focul incet (totul s-a petrecut la foc iute pana in acest punct), lasati sa mai dea intr-un fiert si stingeti focul.

Puneti in farfurii, pe un pat de orez basmati fiert, garnisiti cu coriandru tocat marunt si deliciosul porc cu sos de ananas poate fi servit.


Preparare in imagini:

Astazi va propun o pulpa de porc cu sos de ananas, o combinatie clasica, aceea dintre carnea de porc (foarte slaba) si proaspatul ananas, materializata in aceasta reteta usor de pregatit, cu un delicios sos aromat, dulce doar atat cat trebuie, subtil acrisor si totodata usor picant. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 350 g pulpa de porc, taiata in fasii foarte subtiri; 300 g ananas proaspat (150 g taiat in bucati triunghiulare, 150 g facut piure); 10 g ghimbir proaspat, tocat foarte marunt; 2 fire ceapa verde, tocata marunt; 2 catei de usturoi, tocati marunt; 2 linguri sos de soia dulce; 1 lingura sos de stridii; 1 lingura otet de orez negru; 1/2 lingurita piper cayenne; 2 linguri ulei de arahide. Preparare pulpa de porc cu sos de ananas: Pentru ca este o reteta care se gateste extrem de rapid, pregatiti-va mai intai ingredientele, astfel incat sa va usurati munca - taiati pulpa de porc in fasii subtiri; 150 g de ananas taiati-l in bucati triunghiulare (vezi foto), iar celelalte 150 g procesati-le pana obtineti un piure fin; tocati ceapa verde, ghimbirul si usturoiul cat mai marunt; puneti-va piperul cayenne pe o farfurioara si sosurile in boluri, asa incat sa le aveti la indemana. Incingeti bine cele 2 linguri de ulei de arahide in wok. Cand uleiul este incins, adaugati carnea, pe care rumeniti-o la foc iute, amestecand din cand in cand, pana ce se evapora tot sucul ce il va lasa.
Odata ce nu mai aveti deloc lichid in wok si carnea s-a rumenit usor, faceti loc in mijlocul tigaii (impingand un pic carnea inspre margini) si adaugati ceapa, usturoiul si ghimbirul. Caliti din scurt cca. 30 de secunde (pana ce simtiti ca se elibereaza aromele ghimbirului si usturoiului), amestecand doar in zona de mijloc a wok-ului, dupa care amestecati totul cu carnea de porc. Continuati prin a adauga bucatile de ananas si piperul cayenne. Mai gatiti un pic (nu mai mult de 10-20 de secunde), adaugati piureul de ananas, amestecati si lasati sa fiarba 10 secunde. La final, adaugati sosul de soia dulce, sosul de stridii si otetul de orez negru,
amestecati, dati focul incet (totul s-a petrecut la foc iute pana in acest punct), lasati sa mai dea intr-un fiert si stingeti focul. Puneti in farfurii, pe un pat de orez basmati fiert, garnisiti cu coriandru tocat marunt si deliciosul porc cu sos de ananas poate fi servit. Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea