Pizza cu ciuperci de padure (Pizza alla boscaiola)


Pizza cu ciuperci de padure (Pizza alla boscaiola)

O simpla dar delicioasa pizza cu ciuperci de padure (pizza alla boscaiola cum ar spune italienii) care, tinand cont si de multele zile care au trecut de cand n-am mai mancat o pizza, s-a topit de indata in gura, si la propriu si la figurat.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 600 g mix de ciuperci de padure (congelate); 3 catei de usturoi, tocati marunt; 200 g mozzarella; 1 lingura cimbru verde, tocat marunt; 2 linguri patrunjel verde, tocat marunt; 1 lingura ketchup cu busuioc; 3 linguri ulei de masline; sare; piper negru, proaspat macinat; aluat de pizza (ingredientele necesare pentru aluat aici ).

Preparare pizza cu ciuperci de padure: In primul rand, veti prepara aluatul de pizza, fie manual, fie la masina de paine (preparare aluat de pizza), dupa care va puteti pregati restul ingredientelor – tocati marunt patrunjelul si cimbrul, tocati usturoiul rondele, iar branza mozzarella o veti taia, in mare parte, in felii subtiri, urmand a mai pastra doar 2 felii pe care le veti taia cuburi.

Incingeti uleiul intr-o tigaie mai adanca, dupa care adaugati usturoiul si cimbrul. Lasati cateva secunde, pana ce usturoiul isi elibereaza aroma, si adaugati in tigaie si ciupercile. Amestecati bine, condimentati cu un praf de sare si cateva ture de rasnita de piper negru, si gatiti ciupercile, la foc iute, amestecand periodic, pana ce se evapora toata apa pe care o vor lasa (cca. 20 de minute).

Intre timp, puneti aluatul intr-o forma de pizza cu diametrul de 32 cm si incepeti sa-l intindeti, prin apasare cu mana, din interior spre exterior, pana ce acoperiti toata forma si ajungeti sa formati o margine de aluat de inaltimea formei de pizza (vezi foto).

Puneti, peste aluatul intins, ketchup-ul cu busuioc si, ajutandu-va de o pensula, intindeti ketchup-ul uniform pe toata suprafata aluatului (nu trebuie sa obtineti decat un strat foarte subtire, care sa dea doar un pic de culoare aluatului).

Asezati feliile de mozzarella, pastrand deoparte cele 2 felii pe care le-ati taiat cuburi.

Odata ce au trecut aproximativ 20 de minute, ciupercile sunt gatite si in tigaie nu mai este lichid deloc. Adaugati patrunjelul, amestecati si stingeti focul.

Lasati ciupercile sa se racoreasca vreo 5 minute, dupa care puneti-le in forma de pizza, avand grija sa distribuiti compozitia uniform in jurul feliilor de mozzarella.

Puneti pe deasupra ciupercilor si cuburile de mozzarella pe care le-ati pastrat deoparte si, in acest moment, pizza este gata pentru a fi introdusa in cuptorul preincalzit la 200 de grade, unde o veti lasa 20-25 de minute.

Cand blatul este rumen-auriu pe margini, scoateti pizza din cuptor, transferati-o pe un blat de lemn, portionati-o si o puteti servi.


Preparare in imagini:

O simpla dar delicioasa pizza cu ciuperci de padure (pizza alla boscaiola cum ar spune italienii) care, tinand cont si de multele zile care au trecut de cand n-am mai mancat o pizza, s-a topit de indata in gura, si la propriu si la figurat. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 600 g mix de ciuperci de padure (congelate); 3 catei de usturoi, tocati marunt; 200 g mozzarella; 1 lingura cimbru verde, tocat marunt; 2 linguri patrunjel verde, tocat marunt; 1 lingura ketchup cu busuioc; 3 linguri ulei de masline; sare; piper negru, proaspat macinat; aluat de pizza (ingredientele necesare pentru aluat aici http://www.all-food.ro/2009/06/08/blat-de-pizza-crocant/). Preparare pizza cu ciuperci de padure: In primul rand, veti prepara aluatul de pizza, fie manual, fie la masina de paine (preparare aluat de pizza http://www.all-food.ro/2009/06/08/blat-de-pizza-crocant/), dupa care va puteti pregati restul ingredientelor - tocati marunt patrunjelul si cimbrul, tocati usturoiul rondele, iar branza mozzarella o veti taia, in mare parte, in felii subtiri, urmand a mai pastra doar 2 felii pe care le veti taia cuburi. Incingeti uleiul intr-o tigaie mai adanca, dupa care adaugati usturoiul si cimbrul. Lasati cateva secunde, pana ce usturoiul isi elibereaza aroma, si adaugati in tigaie si ciupercile. Amestecati bine, condimentati cu un praf de sare si cateva ture de rasnita de piper negru, si gatiti ciupercile, la foc iute, amestecand periodic, pana ce se evapora toata apa pe care o vor lasa (cca. 20 de minute).
Intre timp, puneti aluatul intr-o forma de pizza cu diametrul de 32 cm si incepeti sa-l intindeti, prin apasare cu mana, din interior spre exterior, pana ce acoperiti toata forma si ajungeti sa formati o margine de aluat de inaltimea formei de pizza Puneti, peste aluatul intins, ketchup-ul cu busuioc si, ajutandu-va de o pensula, intindeti ketchup-ul uniform pe toata suprafata aluatului (nu trebuie sa obtineti decat un strat foarte subtire, care sa dea doar un pic de culoare aluatului). Asezati feliile de mozzarella, pastrand deoparte cele 2 felii pe care le-ati taiat cuburi. Odata ce au trecut aproximativ 20 de minute, ciupercile sunt gatite si in tigaie nu mai este lichid deloc. Adaugati patrunjelul, amestecati
 si stingeti focul. Lasati ciupercile sa se racoreasca vreo 5 minute, dupa care puneti-le in forma de pizza, avand grija sa distribuiti compozitia uniform in jurul feliilor de mozzarella. Puneti pe deasupra ciupercilor si cuburile de mozzarella pe care le-ati pastrat deoparte in acest moment, pizza este gata pentru a fi introdusa in cuptorul preincalzit la 200 de grade, unde o veti lasa 20-25 de minute. Cand blatul este rumen-auriu pe margini, scoateti pizza din cuptor, transferati-o pe un blat de lemn, portionati-o
si o puteti servi. Pofta Buna!            

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. ana spune:

    delicioasa intr-adevar!!

  2. Tavi spune:

    @ana – Indiscutabil, da!

Spune-ţi părerea