Curry de miel cu sfecla rosie


Curry de miel cu sfecla rosie

Daca pana acum nu ati pregatit vreodata un curry de miel cu sfecla rosie trebuie neaparat sa incercati acest fel de mancare! Va asigur ca o sa va cucereasca cu fragezimea bucatilor de carne condimentata, fierte intr-un sos aromat, caruia sfecla rosie ii confera culoare si, totodata, un gust aparte, usor dulceag. Este o reteta simpla, cu un rezultat delicios, care insa necesita un timp de preparare ceva mai indelungat.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 800 g carne de miel, taiata bucati (eu am pus bucati de sira); 500 g sfecla rosie, taiata cuburi; 2 cepe rosii, tocate julien; 4 catei de usturoi, tocati marunt; 25 g ghimbir proaspat, tocat marunt; 1/2 lingurita seminte fenugreek; 1 lingurita seminte coriandru, macinate; 1 lingurita seminte chimion, macinate; 1 lingurita turmeric; 1/2 lingurita fulgi de chili; 1 lingurita curry masala pentru carne de oaie (amestec de condimente ce contine: coriandru, chimion, ardei iute, turmeric, piper negru, cuisoare, frunze de fenugreek, sare, nucsoara, pudra de ghimbir, cardamon, scortisoara, frunze de dafin, fenicul, seminte de mustar, asafoetida); 2 linguri ghee.

Preparare curry de miel cu sfecla rosie: Mai intai pisati semintele de chimion si de coriandru intr-un mojar (sau macinati-le la rasnita).

Puneti 2 linguri de ghee intr-o tigaie mai adanca si lasati-l sa se topeasca.

Adaugati carnea si amestecul de condimente curry masala, si lasati carnea sa se rumeneasca, la foc iute, amestecand din cand in cand. Dupa ce carnea s-a rumenit, scoateti-o intr-un castron si lasati-o deoparte.

Puneti in tigaie, in grasimea in care ati rumenit carnea, ceapa, ghimbirul, usturoiul si caliti, la foc mic. Cand ceapa a devenit translucida, adaugati condimentele (semintele de fenugreek, chimion, coriandru, fulgii de chili si turmericul) si caliti in continuare, la foc mic, cca. 4 minute, amestecand din cand in cand.

Cand au trecut 4 minute puneti in tigaie sfecla rosie si gatiti-o 2 minute, amestecand din cand in cand.

Turnati apoi 1 l de apa si, din momentul in care apa a dat in clocot, lasati sfecla sa fiarba 20 de minute.

Dupa 20 de minute, readaugati carnea in tigaie, adaugati 1 lingurita sare, puneti un capac deasupra si lasati la fiert cca. 50 de minute, la foc mic.

La capatul celor 50 de minute, carnea este fiarta, sfecla rosie de asemenea, iar sosul trebuie sa se fi redus considerabil. In consecinta, dati capacul deoparte si mai lasati sa fiarba inca 10 minute fara capac, dupa care stingeti focul.

Puneti in farfurii si serviti cu mare pofta! Cat despre garnitura, tinand cont ca este prea cald pentru a coace o paine naan, eu am optat pentru o portie de orez.


Preparare in imagini:

Daca pana acum nu ati pregatit vreodata un curry de miel cu sfecla rosie trebuie neaparat sa incercati acest fel de mancare! Va asigur ca o sa va cucereasca cu fragezimea bucatilor de carne condimentata, fierte intr-un sos aromat, caruia sfecla rosie ii confera culoare si, totodata, un gust aparte, usor dulceag. Este o reteta simpla, cu un rezultat delicios, care insa necesita un timp de preparare ceva mai indelungat. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 800 g carne de miel, taiata bucati (eu am pus bucati de sira); 500 g sfecla rosie, taiata cuburi; 2 cepe rosii, tocate julien; 4 catei de usturoi, tocati marunt; 25 g ghimbir proaspat, tocat marunt; 1/2 lingurita seminte fenugreek; 1 lingurita seminte coriandru, macinate; 1 lingurita seminte chimion, macinate; 1 lingurita turmeric; 1/2 lingurita fulgi de chili; 1 lingurita curry masala pentru carne de oaie (amestec de condimente ce contine: coriandru, chimion, ardei iute, turmeric, piper negru, cuisoare, frunze de fenugreek, sare, nucsoara, pudra de ghimbir, cardamon, scortisoara, frunze de dafin, fenicul, seminte de mustar, asafoetida); 2 linguri ghee. Preparare curry de miel cu sfecla rosie: Mai intai pisati semintele de chimion si de coriandru intr-un mojar (sau macinati-le la rasnita). Puneti 2 linguri de ghee intr-o tigaie mai adanca si lasati-l sa se topeasca. Adaugati carnea adaugati si amestecul de condimente curry masala, si lasati carnea sa se rumeneasca, la foc iute, amestecand din cand in cand.
Dupa ce carnea s-a rumenit, scoateti-o intr-un castron si lasati-o deoparte. Puneti in tigaie, in grasimea in care ati rumenit carnea, ceapa, ghimbirul, usturoiul si caliti, la foc mic. Cand ceapa a devenit translucida, adaugati condimentele (semintele de fenugreek, chimion, coriandru, fulgii de chili si turmericul) caliti in continuare, la foc mic, cca. 4 minute, amestecand din cand in cand. Cand au trecut 4 minute puneti in tigaie sfecla rosie
si gatiti-o 2 minute, amestecand din cand in cand. Turnati apoi 1 l de apa din momentul in care apa a dat in clocot, lasati sfecla sa fiarba 20 de minute. Dupa 20 de minute, readaugati carnea in tigaie, adaugati 1 lingurita sare, puneti un capac deasupra si lasati la fiert cca. 50 de minute, la foc mic. La capatul celor 50 de minute, carnea este fiarta, sfecla rosie de asemenea, iar sosul trebuie sa se fi redus considerabil. In consecinta, dati capacul deoparte si mai lasati sa fiarba inca 10 minute fara capac, dupa care stingeti focul si curry-ul este gata.
Puneti in farfurii Cat despre garnitura, tinand cont ca este prea cald pentru a coace o paine naan, eu am optat pentru o portie de orez. Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea