Dovlecei cu galbenus de ou


Dovlecei cu galbenus de ou

Puteti servi acesti dovlecei cu galbenus de ou ca pe o gustare usoara, intre mese, sau chiar la o cina mai tarzie. Reteta este extrem de simpla, nu cere foarte multe ingrediente, totul se prepara extrem de rapid, dovleceii gatiti astfel sunt deliciosi, asa incat nu-mi ramane decat sa va indemn sa incercati.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g dovlecei, taiati rondele subtiri; galbenusurile de la 3 oua, fierte tari (tocate marunt sau zdrobite, cum preferati); 1 lingurita pasta de chili cu usturoi; 3 linguri ulei de arahide; sare.

Preparare dovlecei cu galbenus de ou: Incingeti bine wok-ul, la foc mediu, doar cu un firicel de ulei (nu mai mult de 1/2 lingura de ulei).

Adaugati dovleceii si gatiti-i pana se evapora din apa pe care o vor lasa si se vor inmuia (cca. 5-6 minute), scuturand permanent wok-ul cu miscari din poignet, in asa fel incat, la fiecare miscare, sa intoarceti dovleceii pe toate partile.
Odata ce dovleceii sunt gatiti, scoateti-i intr-un castron si lasati-i deoparte.

Puneti restul de ulei in wok si incingeti wok-ul la flacara mare, pana iese fum din el.

Adaugati galbenusurile de ou si lasati foarte putin, amestecand – veti observa ca galbenusul va deveni aproape instantaneu spumos (vezi foto). In acest moment, adaugati pasta de chili cu usturoi, amestecati, dupa care readaugati imediat in wok dovleceii.

Condimentati cu un praf de sare, amestecati si stingeti focul.

Puneti in farfurie si serviti-i cat sunt fierbinti, asezonandu-i cu un sos dulce-acrisor.


Preparare in imagini:

Puteti servi acesti dovlecei cu galbenus de ou ca pe gustare usoara, intre mese, sau chiar la o cina mai tarzie. Reteta este extrem de simpla, nu cere foarte multe ingrediente, totul se prepara extrem de rapid, dovleceii gatiti astfel sunt deliciosi, asa incat nu-mi ramane decat sa va indemn sa incercati. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g dovlecei, taiati rondele subtiri; galbenusurile de la 3 oua, fierte tari (tocate marunt sau zdrobite, cum preferati); 1 lingurita pasta de chili cu usturoi; 3 linguri ulei de arahide; sare. Preparare dovlecei cu galbenus de ou: Incingeti bine wok-ul, la foc mediu, doar cu un firicel de ulei (nu mai mult de 1/2 lingura de ulei). Adaugati dovleceii si gatiti-i pana se evapora din apa pe care o vor lasa si se vor inmuia (cca. 5-6 minute), scuturand permanent wok-ul cu miscari din poignet, in asa fel incat, la fiecare miscare, sa intoarceti dovleceii pe toate partile. Odata ce dovleceii sunt gatiti, scoateti-i intr-un castron si lasati-i deoparte. Puneti restul de ulei in wok si incingeti wok-ul la flacara mare, pana iese fum din el.
Adaugati galbenusurile de ou si lasati foarte putin, amestecati veti observa ca galbenusul va deveni aproape instantaneu spumos In acest moment, adaugati pasta de chili cu usturoi, amestecati, dupa care readaugati imediat in wok dovleceii. Condimentati cu un praf de sare, amestecati si stingeti focul. Puneti in farfurie si serviti-i cat sunt fierbinti, asezonandu-i cu un sos dulce-acrisor. Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. Miruna spune:

    Tare buni! Mi-au ramas vreo doi dovlecei dupa ce am facut o musaca si mi-am zis sa incerc cu ei reteta asta. Tot ce-ti pot spune este ca o sa mai fac dovlecei asa.

  2. Tavi spune:

    @Miruna – Sunt foarte buni. O zi buna, multumesc de vizita!

Spune-ţi părerea