Mancare de varza cu mazare


Mancare de varza cu mazare

Astazi va propun o mancare de varza cu mazare preparata dupa o reteta indiana, un fel de mancare gustos si aromat, in care condimentarea specifica bucatariei indiene completeaza de minune gustul dulce al verzei calite.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 kg varza alba, tocata marunt; 300 g mazare, din conserva; 1 ceapa, tocata marunt; 4 catei de usturoi, tocati marunt; 400 g cuburi de rosii; 20 g ghimbir proaspat, tocat marunt; 1 lingura pasta de chili; 2 lingurite seminte mustar negru; 2 lingurite chimion; 2 lingurite seminte de coriandru, macinate; 1 lingurita turmeric; 1 lingurita amchur (pulbere de mango); 2 lingurite garam masala; 100 ml ulei de orez.

Preparare mancare de varza cu mazare: Turnati uleiul intr-o tigaie mai adanca si lasati-l sa se incinga.

Adaugati chimionul, semintele de coriandru si semintele mustar negru. Lasati condimentele sa se rumeneasca, la foc mic, amestecand din cand in cand, pana ce auziti ca semintele de mustar negru incep sa pocneasca.

In acest moment, adaugati in tigaie ceapa, usturoiul si ghimbirul. Amestecati si gatiti pana cand ceapa se ingalbeneste.

Odata ce ati ajuns la acest rezultat, puneti in tigaie varza, presarati un praf de sare si amestecati. Caliti varza cca. 10 minute, la foc mediu, amestecand din cand in cand.

Dupa 10 minute, adaugati restul condimentelor – turmeric, amchur, garam masala si pasta de chili. Amestecati bine (asa incat varza sa se patrunda de aroma condimentelor) si continuati sa gatiti varza timp de alte 10 minute, tot la foc mediu, amestecand din cand in cand.

Mai apoi, adaugati cuburile de rosii, potriviti de sare dupa gust (eu am pus 1/2 lingurita de sare), amestecati, puneti un capac deasupra tigaii si continuati sa gatiti 10 minute, la foc mic.

In acest punct varza ar trebui sa fie gatita, suculenta si aromata, deci luati capacul, adaugati mazarea, amestecati bine, puneti din nou capacul si mai lasati 5 minute.

Am ajuns la final, mancarea este gata! Puneti in farfurii si serviti cu naan.


Preparare in imagini:

Astazi va propun o mancare de varza cu mazare preparata dupa o reteta indiana, un fel de mancare gustos si aromat, in care condimentarea specifica bucatariei indiene completeaza de minune gustul dulce al verzei calite. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 kg varza alba, tocata marunt; 300 g mazare, din conserva; 1 ceapa, tocata marunt; 4 catei de usturoi, tocati marunt; 400 g cuburi de rosii; 20 g ghimbir proaspat, tocat marunt; 1 lingura pasta de chili; 2 lingurite seminte mustar negru; 2 lingurite chimion; 2 lingurite seminte de coriandru, macinate; 1 lingurita turmeric; 1 lingurita amchur (pulbere de mango); 2 lingurite garam masala; 100 ml ulei de orez. Preparare mancare de varza cu mazare: Turnati uleiul intr-o tigaie mai adanca si lasati-l sa se incinga. Adaugati chimionul, semintele de coriandru si semintele mustar negru. Lasati condimentele sa se rumeneasca, la foc mic, amestecand din cand in cand, pana ce auziti ca semintele de mustar negru incep sa pocneasca. In acest moment, adaugati in tigaie ceapa, usturoiul si ghimbirul. Amestecati si gatiti pana cand ceapa se ingalbeneste.
Odata ce ati ajuns la acest rezultat, puneti in tigaie varza, presarati un praf de sare si amestecati. Caliti varza cca. 10 minute, la foc mediu, amestecand din cand in cand. Dupa 10 minute, adaugati restul condimentelor - turmeric, amchur, garam masala si pasta de chili. Amestecati bine (asa incat varza sa se patrunda de aroma condimentelor) si continuati sa gatiti varza timp de alte 10 minute, tot la foc mediu, amestecand din cand in cand. Mai apoi, adaugati cuburile de rosii, potriviti de sare dupa gust (eu am pus 1/2 lingurita de sare), amestecati, puneti un capac deasupra tigaii si continuati sa gatiti 10 minute, la foc mic.
In acest punct varza ar trebui sa fie gatita, suculenta si aromata, deci luati capacul, adaugati mazarea, amestecati bine, puneti din nou capacul si mai lasati 5 minute. Am ajuns la final, mancarea este gata! Puneti in farfurii si serviti cu naan. Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea