Taietei de orez cu pui, tofu si creveti


Taietei de orez cu pui, tofu si creveti

Am avut pofta de taietei de orez, asa incat aseara am pregatit o portie zdravana cu pui, tofu si creveti. Mee Goreng, asa cum sunt denumiti in Malaysia acesti aromati taietei de orez prajiti, reprezinta un derivat al mai cunoscutului Chow Mein, un fel de mancare care se pare ca a patruns in Indonezia, Malaysia si Singapore adus fiind de emigrantii chinezi.
Ca si in cazul variantei sale chineze si acest preparat poate fi gatit in combinatii din cele mai diverse, ceea ce este nemaipomenit, mai ales in cazul in care in frigider gasesti cate putin din fiecare, dar nimic din ceea ce ai nu ti-ar fi indeajuns, de sine statator, pentru a incropi rapid ceva de mancare.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 150 g taietei de orez (cantariti uscati); 125 g tofu, taiat cuburi mici; 100 g piept de pui, taiat fasii subtiri; 70 g creveti decorticati; 150 g muguri de fasole mung (conservati); 2 linguri pasta de chili cu usturoi; 1/2 lingurita pasta de creveti (Petis Udang); 1 lingura sos de soia light; 2 linguri sos de soia dark; 3 linguri ulei de arahide.

Preparare taietei prajiti cu pui, tofu si creveti: Preparati taieteii de orez conform indicatiilor de pe ambalaj, dupa care scurgeti-i de apa, treceti-i printr-un jet de apa rece, lasati-i sa se scurga bine, intr-o strecuratoare, si pregatiti-va restul ingredientelor asa incat sa le aveti la indemana.

Incingeti bine uleiul in wok si adaugati carnea de pui. Rumeniti-o rapid, la foc iute, pana ce se albeste un pic, dupa care adaugati crevetii, pe care ii veti gati, similar, nu mai mult de 1 minut.

Continuati prin a adauga in wok cuburile de tofu si mai gatiti putin, la foc iute, scuturand periodic wok-ul din poignet (asa incat sa amestecati fara a sfarama bucatile de tofu).

Cand bucatile de tofu au capatat o usoara culoare rumena, faceti loc in mijlocul wok-ului, impingand usor compozitia inspre margini, si adaugati in locul liber creat: pasta de chili cu usturoi, pasta de creveti, sosul de soia light si sosul de soia dark.

Amestecati usor, doar in mijloc, gatind cateva secunde, pana ce pasta de chili cu usturoi se desface si obtineti un sos omogen. In plus, o sa simtiti si aroma pastei de creveti, semn ca e momentul sa adaugati in wok taieteii de orez.
Amestecati bine, asa incat taieteii sa fie imbracati uniform de sosul din wok, dupa care adaugati in wok mugurii de fasole mung. Amestecati din nou si stingeti focul, masa este gata!

Puneti in farfurii, presarati pe deasupra codite de ceapa verde tocate marunt si serviti o masa gustoasa, pregatita simplu si rapid.


Preparare in imagini:

Am avut pofta de taietei de orez, asa incat aseara am pregatit o portie zdravana cu pui, tofu si creveti. Mee Goreng, asa cum sunt denumiti in Malaysia acesti aromati taietei de orez prajiti, reprezinta un derivat al mai cunoscutului Chow Mein, un fel de mancare care se pare ca a patruns in Indonezia, Malaysia si Singapore adus fiind de emigrantii chinezi. Ca si in cazul variantei sale chineze si acest preparat poate fi gatit in combinatii din cele mai diverse, ceea ce este nemaipomenit, mai ales in cazul in care in frigider gasesti cate putin din fiecare, dar nimic din ceea ce ai nu ti-ar fi indeajuns, de sine statator, pentru a incropi rapid ceva de mancare. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 150 g taietei de orez (cantariti uscati); 125 g tofu, taiat cuburi mici; 100 g piept de pui, taiat fasii subtiri; 70 g creveti decorticati; 150 g muguri de fasole mung (conservati); 2 linguri pasta de chili cu usturoi; 1/2 lingurita pasta de creveti (Petis Udang); 1 lingura sos de soia light; 2 linguri sos de soia dark; 3 linguri ulei de arahide. Preparare taietei prajiti cu pui, tofu si creveti: Preparati taieteii de orez conform indicatiilor de pe ambalaj, dupa care scurgeti-i de apa, treceti-i printr-un jet de apa rece, lasati-i sa se scurga bine, intr-o strecuratoare, si pregatiti-va restul ingredientelor asa incat sa le aveti la indemana. Incingeti bine uleiul in wok si adaugati carnea de pui. Rumeniti-o rapid, la foc iute, pana ce se albeste un pic, dupa care adaugati crevetii,
pe care ii veti gati, similar, nu mai mult de 1 minut. Continuati prin a adauga in wok cuburile de tofu si mai gatiti putin, la foc iute, scuturand periodic wok-ul din poignet (asa incat sa amestecati fara a sfarama bucatile de tofu). Cand bucatile de tofu au capatat o usoara culoare rumena, faceti loc in mijlocul wok-ului, impingand usor compozitia inspre margini, adaugati in locul liber creat: pasta de chili cu usturoi, pasta de creveti, sosul de soia light si sosul de soia dark. Amestecati usor, doar in mijloc, gatind cateva secunde, pana ce pasta de chili cu usturoi se desface si obtineti un sos omogen. adaugati in wok taieteii de orez.
Amestecati bine, asa incat taieteii sa fie imbracati uniform de sosul din wok, dupa care adaugati in wok mugurii de fasole mung. Amestecati din nou si stingeti focul, masa este gata! Puneti in farfurii, presarati pe deasupra codite de ceapa verde tocate marunt si serviti o masa gustoasa, pregatita simplu si rapid. Pofta Buna!    

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea