Ton la gratar cu ardei copt si sos de capere


Ton la gratar cu ardei copt si sos de capere

Aceasta reteta de ton la gratar cu ardei copt, cu sosul de capere aferent, este una cat se poate de gustoasa si usor de pregatit. Marele avantaj al acestei retete, mai ales atunci cand asteptati musafiri, este ca puteti pregati absolut totul in avans (bineinteles totul mai putin pestele), fara ca rezultatul final sa aiba de suferit la capitolul gust.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 ton proaspat, taiat in felii de cca. 2 cm grosime; sucul si coaja rasa de la 1 lamaie; 2 linguri ulei de masline extravirgin; sare; piper negru, proaspat macinat; 6 ardei capia, copti si taiati fasii subtiri.

Pentru prepararea sosului de capere aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 100 g capere; 200 ml smantana pentru gatit (32%); 3 catei de usturoi; 1 fir de patrunjel; 1 fir de oregano; sare; piper alb, macinat.

Preparare ton la gratar cu ardei copt si sos de capere:  Coaceti ardeii capia, dupa care lasati-i intr-un castron pe care acoperiti-l cu o folie de plastic. Dupa ce ii curatati,  taiati-i fasii si lasati-i la scurs, intr-o strecuratoare, pana ce veti prepara sosul (preparare sos de capere aici).

Odata ce aveti ardeii copti, curatati, taiati fasii si scursi, sosul pregatit si bine pus la frigider (cum spuneam si in introducere, atat ardeii copti cat si sosul se pot pregati in avans), puteti trece la pregatirea pestelui. Taiati tonul in felii nu mai groase de 2 cm, stoarceti lamaia si dati-i prin razatoare coaja (fara a patrunde in partea alba, amaruie).

Condimentati rondelele de ton cu un praf de sare si piper, pe ambele parti. Puneti pestele intr-un castron, turnati deasupra 2 linguri de ulei de masline extravirgin, sucul de lamaie, si amestecati. Lasati-l la marinat 20 de minute, avand grija ca dupa ce trec primele 10 minute sa intoarceti bucatile de peste pe cealalta parte.

Dupa 20 de minute, ungeti gratarul cu un pic de ulei si incingeti-l foarte bine.

Asezati rondele de ton pe gratar si lasati-le cate 1 minut pe fiecare parte. Procedati similar pana terminati toate rondelele de peste.

Formati in farfurii un pat din ardei copti, asezati rondele de ton, turnati sos de capere, presarati putina coaja de lamaie rasa pe deasupra, ornati cu frunze de patrunjel verde si puteti servi.


Preparare in imagini:

Aceasta reteta de ton la gratar cu ardei copt, cu sosul de capere aferent, este una cat se poate de gustoasa si usor de pregatit. Marele avantaj al acestei retete, mai ales atunci cand asteptati musafiri, este ca puteti pregati absolut totul in avans (bineinteles totul mai putin pestele), fara ca rezultatul final sa aiba de suferit la capitolul gust. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 ton proaspat, taiat in felii de cca. 2 cm grosime; sucul si coaja rasa de la 1 lamaie; 2 linguri ulei de masline extravirgin; sare; piper negru, proaspat macinat; 6 ardei capia, copti si taiati fasii subtiri.  Pentru prepararea sosului de capere aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 100 g capere; 200 ml smantana pentru gatit (32%); 3 catei de usturoi; 1 fir de patrunjel; 1 fir de oregano; sare; piper alb, macinat. Preparare ton la gratar cu ardei copt si sos de capere:  Coaceti ardeii capia, dupa care lasati-i intr-un castron pe care acoperiti-l cu o folie de plastic. Dupa ce ii curatati,  taiati-i fasii si lasati-i la scurs, intr-o strecuratoare, pana ce veti prepara sosul (preparare sos de capere aici).  Odata ce aveti ardeii copti, curatati, taiati fasii si scursi, sosul pregatit si bine pus la frigider (cum spuneam si in introducere, atat ardeii copti cat si sosul se pot pregati in avans), puteti trece la pregatirea pestelui. Taiati tonul in felii nu mai groase de 2 cm, stoarceti lamaia si dati-i prin razatoare coaja (fara a patrunde in partea alba, amaruie). Condimentati rondelele de ton cu un praf de sare si piper, pe ambele parti. Puneti pestele intr-un castron, turnati deasupra 2 linguri de ulei de masline extravirgin, sucul de lamaie, si amestecati. Lasati-l la marinat 20 de minute, avand grija ca dupa ce trec primele 10 minute sa intoarceti bucatile de peste pe cealalta parte.
Dupa 20 de minute, ungeti gratarul cu un pic de ulei si incingeti-l foarte bine. Asezati rondele de ton pe gratar si lasati-le cate 1 minut pe fiecare parte. Procedati similar pana terminati toate rondelele de peste. Formati in farfurii un pat din ardei copti, asezati rondele de ton, turnati sos de capere, presarati putina coaja de lamaie rasa pe deasupra, ornati cu frunze de patrunjel verde si puteti servi. Pofta Buna!    

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. Am venit sa savurez aceasta bunaciune.

  2. Tavi spune:

    @maria mihalache – Multumesc de vizita, Medi. :)

  3. luminita spune:

    va rog spuneti mi pentru cate portii este reteta

  4. Tavi spune:

    @luminita – Depinde cum doresti tu sa imparti cele 500 g de peste. Poti obtine 2 portii generoase, a cate 250 g/portie, sau la fel de bine poti obtine 4 portii mai mici, a cate 125 g/portie.

Spune-ţi părerea