Tocanita de ciuperci de padure


Tocanita de ciuperci de padure

Tocanita de ciuperci de padure este una din mancarurile mele preferate si nu doar pentru ca se pregateste rapid si usor ci, mai ales, datorita gustului si aromei pe care sosul il capata de pe urma unor craite si manatarci proaspat culese.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 kg ciuperci de padure (manatarci si craite), taiate in bucati de marime potrivita; 1 ceapa, tocata marunt; 4 catei de usturoi, tocati marunt; 400 g pulpa de rosii, tocata cuburi; 2 legaturi marar, tocat marunt; 1 lingurita cimbrisor uscat; 3 linguri ulei vegetal; 1 lingurita sare; 1/2 lingurita piper negru, proaspat macinat.

Preparare tocanita de ciuperci de padure: Pregatiti-va mai intai toate ingredientele, asa incat sa le aveti la indemana – taiati ciupercile de padure in bucati de marime potrivita, tocati marunt ceapa, usturoiul, mararul si puteti trece la prepararea tocanitei.

Incingeti bine uleiul intr-o tigaie mai adanca. Adaugati ciupercile de padure, 1 lingurita de sare, 1/2 lingurita de piper negru macinat, dupa care gatiti ciupercile, la foc iute, amestecand din cand in cand, pana ce se va evapora toata apa ce o vor lasa.

Cand in tigaie nu mai e nici urma de lichid, adaugati ceapa, usturoiul si cimbrisorul. Amestecati si gatiti in continuare cca. 5 minute, pana ce se inmoaie ceapa.

Adaugati pulpa de rosii, amestecati si lasati sosul sa fiarba cam 5 minute, amestecand din cand in cand.

La final, potriviti de sare dupa gust, adaugati mararul, amestecati si stingeti focul.

Puneti in farfurii, mai presarati marar pe deasupra si serviti aceasta delicioasa tocanita de ciuperci de padure alaturandu-i o mamaliguta.


Preparare in imagini:

Tocanita de ciuperci de padure este una din mancarurile mele preferate si nu doar pentru ca se pregateste rapid si usor ci, mai ales, datorita gustului si aromei pe care sosul il capata de pe urma unor craite si manatarci proaspat culese. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 kg ciuperci de padure (manatarci si craite), taiate in bucati de marime potrivita; 1 ceapa, tocata marunt; 4 catei de usturoi, tocati marunt; 400 g pulpa de rosii, tocata cuburi; 2 legaturi marar, tocat marunt; 1 lingurita cimbrisor uscat; 3 linguri ulei vegetal; 1 lingurita sare; 1/2 lingurita piper negru, proaspat macinat. Preparare tocanita de ciuperci de padure: Pregatiti-va mai intai toate ingredientele, asa incat sa le aveti la indemana - taiati ciupercile in bucati de marime potrivita, tocati marunt ceapa, usturoiul, mararul si puteti trece la prepararea tocanitei. incingeti bine uleiul intr-o tigaie mai adanca. Adaugati ciupercile de padure, 1 lingurita de sare, 1/2 lingurita de piper negru macinat, dupa care gatiti ciupercile, la foc iute, amestecand din cand in cand, pana ce se va evapora toata apa ce o vor lasa.
Cand in tigaie nu mai e nici urma de lichid, adaugati ceapa, usturoiul si cimbrisorul. Amestecati si gatiti in continuare cca. 5 minute, pana ce se inmoaie ceapa. Adaugati pulpa de rosii, amestecati si lasati sosul sa fiarba cam 5 minute, amestecand din cand in cand. La final, potriviti de sare dupa gust, adaugati mararul, amestecati si stingeti focul. Puneti in farfurii, mai presarati marar pe deasupra si serviti aceasta delicioasa tocanita de ciuperci de padure alaturandu-i o mamaliguta.
Pofta Buna!            

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea