Creveti cu ananas in sos iute-acrisor


Creveti cu ananas in sos iute-acrisor

Va invit la creveti cu ananas in sos iute-acrisor! Mai concret, creveti gatiti cu tamarin si pasta de ardei iute (chili) cu usturoi, din aceasta combinatie rezultand un sos a carui iuteala a fost (doar o idee) imblanzita de dulceata unui ananas bine copt. Nu veti sta mult timp in jurul aragazului, asa cum se intampla ori de cate ori pregatiti fructe de mare, deci nu pot decat sa va indemn sa incercati aceasta reteta si, totodata, sa serviti cu placere si pofta o portie de creveti asa cum am servit-o eu, in coaja de ananas.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g creveti decorticati; 325 g ananas proaspat, taiat cuburi; 2 lingurite lemongrass, zdrobit; 3 linguri pasta de ardei iute (chili) cu usturoi; 1 lingurita pasta de creveti (Petis Udang); 1 lingurita pasta de tamarin concentrata dizolvata in 3 linguri de apa; 1 lingurita zahar de palmier; 1 lingura ulei de soia aromat cu chili.

Preparare creveti cu ananas in sos iute-acrisor: Pregatiti-va toate ingredientele pentru a le avea la indemana. In ceea ce priveste ananasul, daca doriti sa serviti preparatul intr-un mod mai original, taiati fructul in jumatate, pe lungime, scoateti pulpa de ananas (pe care o veti taia cuburi), iar coaja de ananas scobiti-o de asa maniera incat sa o puteti utiliza in loc de farfurie.

Incingeti uleiul intr-o tigaie mai adanca si, cand uleiul este bine incins, adaugati cele 2 lingurite de lemongrass, pasta de chili cu usturoi si pasta de creveti. Gatiti un pic, amestecand tot timpul, pana ce simtiti ca pasta de creveti incepe sa-si elibereze aroma.

In acest moment, adaugati zaharul de palmier, sucul de tamarin si amestecati. Turnati mai apoi cca. 200 ml de apa, adaugati in tigaie crevetii si bucatile de ananas si amestecati. Aduceti la punctul de fierbere, iar cand sosul a inceput sa fiarba, dati focul incet si fierbeti cca. 4-5 minute. Cand crevetii sunt gatiti puteti stinge focul, mancarea este gata!

Puneti sos si creveti in coaja de ananas, alaturati o garnitura de orez sau taietei de orez si puteti servi o cina cu specific asiatic fara sa depuneti prea mult efort.


Preparare in imagini:

Va invit la creveti cu ananas in sos iute-acrisor! Mai concret, creveti gatiti cu tamarin si pasta de ardei iute (chili) cu usturoi, din aceasta combinatie rezultand un sos a carui iuteala a fost (doar o idee) imblanzita de dulceata unui ananas bine copt. Nu veti sta mult timp in jurul aragazului, asa cum se intampla ori de cate ori pregatiti fructe de mare, deci nu pot decat sa va indemn sa incercati aceasta reteta si, totodata, sa serviti cu placere si pofta o portie de creveti asa cum am servit-o eu, in coaja de ananas. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g creveti decorticati; 325 g ananas proaspat, taiat cuburi; 2 lingurite lemongrass, zdrobit; 3 linguri pasta de ardei iute (chili) cu usturoi; 1 lingurita pasta de creveti (Petis Udang); 1 lingurita pasta de tamarin concentrata dizolvata in 3 linguri de apa; 1 lingurita zahar de palmier; 1 lingura ulei de soia aromat cu chili. Preparare creveti cu ananas in sos iute-acrisor: Pregatiti-va toate ingredientele pentru a le avea la indemana. In ceea ce priveste ananasul, daca doriti sa serviti preparatul intr-un mod mai original, taiati fructul in jumatate, pe lungime, scoateti pulpa de ananas (pe care o veti taia cuburi), iar coaja de ananas scobiti-o de asa maniera incat sa o puteti utiliza in loc de farfurie. Incingeti uleiul intr-o tigaie mai adanca cand uleiul este bine incins, adaugati cele 2 lingurite de lemongrass, pasta de chili cu usturoi si pasta de creveti. Gatiti un pic, amestecand tot timpul, pana ce simtiti ca pasta de creveti incepe sa-si elibereze aroma. In acest moment, adaugati zaharul de palmier,
adaugati si sucul de tamarin amestecati Turnati mai apoi cca. 200 ml de apa, adaugati in tigaie crevetii si bucatile de ananas Amestecati si aduceti la punctul de fierbere, iar cand sosul a inceput sa fiarba, dati focul incet si fierbeti cca. 4-5 minute. Cand crevetii sunt gatiti puteti stinge focul, mancarea este gata! Puneti sos si creveti in coaja de ananas, alaturati o garnitura de orez sau taietei de orez si puteti servi o cina cu specific asiatic fara sa depuneti prea mult efort. Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. pansy spune:

    tare apetisant suna reteta asta !

  2. Tavi spune:

    @pansy – Pregateste-ti o portie, o sa-ti placa!

Spune-ţi părerea