Chiftele de cartof dulce cu sos de miere


Chiftele de cartof dulce cu sos de miere

Chiftele crocante de cartof dulce, insiropate cu un sos de miere aromat cu apa de trandafiri, iata un desert simplu, pe care il puteti pregati rapid.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 cartof dulce de cca. 600 g; 60 g faina de orez brun; 5 linguri miere de albine; 2 linguri apa de trandafiri; cateva linguri amidon de porumb; ulei pentru prajit.

Prepararea acestei retete de chiftele de cartof dulce cu sos de miere: Curatati cartoful dulce de coaja, taiati-l cuburi (perpendicular pe fibre) si puneti cuburile la fiert, intr-o oala cu apa rece.

Din momentul in care apa a dat in clocot, fierbeti cartoful dulce timp de 30 de minute.

Dupa ce cartoful dulce a devenit sfaramicios, puneti-l intr-o strecuratoare si lasati-l sa se raceasca.

Odata ce cuburile de cartof dulce s-au racit complet, transferati-le intr-un castron si zdrobiti-le. Adaugati faina de orez brun si amestecati pana incorporati toata faina si obtineti o pasta omogena.

Puneti-va la indemana, intr-un castron, cateva linguri de amidon de porumb.

Formati mici chiftele din pasta de cartof dulce, aplatizati-le, dupa care tavaliti-le rapid prin amidonul de porumb (trebuie sa va spun ca o sa vi se para lipicioase si chiar sunt, asadar incercati sa le tineti cat mai putin timp in palma, atat inainte cat si dupa ce le-ati dat prin amidon).

Chiftelele astfel tavalite prin amidon puneti-le la prajit, in ulei incins. Rumeniti-le cam 4 minute pe fiecare parte, la foc mic (pe ochiul cel mai mare de la aragaz).

Cand au devenit rumen-aurii, scoateti-le pe un prosop absorbant, pentru a se scurge surplusul de ulei. Procedati astfel pana ce terminati toata compozitia din castron.

Dupa ce ati terminat de prajit toate chiftelele de cartof, puneti mierea intr-o craticioara si turnati apa de trandafiri. Lasati cam 1 minut, la foc mic, amestecand tot timpul, doar atat cat mierea sa se incalzeasca putin, dupa care luati de pe foc.

Asezati chiftele de cartof dulce in farfurii, turnati sos de miere pe deasupra si desertul este gata pentru a fi servit.


Preparare in imagini:

Chiftele crocante de cartof dulce, insiropate cu un sos de miere aromat cu apa de trandafiri, iata un desert simplu, pe care il puteti pregati rapid. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 cartof dulce de cca. 600 g; 60 g faina de orez brun; 5 linguri miere de albine; 2 linguri apa de trandafiri; cateva linguri amidon de porumb; ulei pentru prajit. Prepararea acestei retete de chiftele de cartof dulce cu sos de miere: Curatati cartoful dulce de coaja, taiati-l cuburi (perpendicular pe fibre) si puneti cuburile la fiert, intr-o oala cu apa rece. Din momentul in care apa a dat in clocot, fierbeti cartoful dulce timp de 30 de minute. Dupa ce cartoful dulce a devenit sfaramicios, puneti-l intr-o strecuratoare si lasati-l sa se raceasca. Odata ce cuburile de cartof dulce s-au racit complet, transferati-le intr-un castron si zdrobiti-le.
Adaugati faina de orez brun si amestecati pana incorporati toata faina si obtineti o pasta omogena. Puneti-va la indemana, intr-un castron, cateva linguri de amidon de porumb. Formati mici chiftele din pasta de cartof dulce, aplatizati-le, dupa care tavaliti-le rapid prin amidonul de porumb (trebuie sa va spun ca o sa vi se para lipicioase si chiar sunt, asadar incercati sa le tineti cat mai putin timp in palma, atat inainte cat si dupa ce le-ati dat prin amidon).  Chiftelele astfel tavalite prin amidon puneti-le la prajit, in ulei incins. Rumeniti-le cam 4 minute pe fiecare parte, la foc mic (pe ochiul cel mai mare de la aragaz). Cand au devenit rumen-aurii, scoateti-le pe un prosop absorbant, pentru a se scurge surplusul de ulei. Procedati astfel pana ce terminati toata compozitia din castron. Dupa ce ati terminat de prajit toate chiftelele de cartof, puneti mierea intr-o craticioara
si turnati apa de trandafiri. Lasati cam 1 minut, la foc mic, amestecand tot timpul, doar atat cat mierea sa se incalzeasca putin, dupa care luati de pe foc. Asezati chiftele de cartof dulce in farfurii, turnati sos de miere pe deasupra si desertul este gata pentru a fi servit. Pofta Buna!    

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. Florin spune:

    Arata foarte delicios. Ne puteti spune ce sortiment de miere putem folosi si ce cantitate?

  2. Tavi spune:

    @Florin – Cantitatea am scris-o, 5 linguri. Ce sortiment? Bineinteles de salcam :D .

Spune-ţi părerea