Medalioane de ardei umpluti cu carne


Medalioane de ardei umpluti cu carne

Am stat mult pe ganduri daca acestui preparat sa-i spun medalioane de ardei grasi umpluti cu carne tocata sau chiftele de carne imbracate cu ardei gras :) . Dar, pana la urma, puteti prepara aceasta reteta si sa ii spuneti cum doriti, pentru ca rezultatul va fi la fel de gustos si aspectuos.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 450 g carne tocata amestec (miel, vita, porc, in proportii aproximativ egale); 4 ardei grasi; 1 ceapa; 2 catei de usturoi; 20 g ghimbir proaspat; 120 g iaurt; 1 ardei iute rosu (cu semintele indepartate); 1 lingurita seminte de coriandru, macinate; 1 lingurita seminte de chimion negru, macinate; 1 lingurita sare; 1 lingura menta proaspata; ulei de masline (pentru prajit).

Preparare medalioane de ardei umpluti cu carne: Puneti in blender ceapa, usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul, menta si procesati pana ce maruntiti bine ingredientele. Adaugati iaurtul si procesati, din nou.

Adaugati carnea tocata si condimentele (chimionul negru, coriandrul si sarea) si procesati pana obtineti o pasta omogena.

In acest moment, puteti trece la umplerea ardeilor grasi, bineinteles dupa ce in prealabil i-ati spalat, le-ati scos cotorul si i-ati lasat sa se scurga pe un prosop de hartie. Asadar, umpleti ardeii cu pasta de carne.

Mai apoi, ajutandu-va de un cutit extrem de bine ascutit, taiati capul ardeiului pana ce ajungeti la compozitia de carne. Mai departe, taiati ardeiul umplut in felii (nu mai groase de 1 cm), avand grija ca dupa ce ati taiat fiecare felie sa apasati usor carnea pentru a face din nou priza cu marginile feliei de ardei (vezi foto).

Puneti in tigaie ulei la incins, tinand cont ca uleiul nu trebuie sa depaseasca jumatatea unei felii de ardei gras.

Cu ajutorul unei palete, luati feliile de ardei gras si puneti-le la prajit.

Lasati-le sa se rumeneasca aproximativ 5 minute pe fiecare parte, la foc mic spre mediu, pe ochiul cel mai mare de la aragaz, dupa care medalioanele de ardei umpluti cu carne se scot pe un platou, fiind gata pentru a fi servite.

Puneti in farfurii iaurt, asezati cate un medalion de ardei umplut, decorati cu frunzulite de menta si… sa aveti pofta!


Preparare in imagini:

Am stat mult pe ganduri daca acestui preparat sa-i spun medalioane de ardei grasi umpluti cu carne tocata sau chiftele de carne imbracate cu ardei gras :). Dar, pana la urma, puteti prepara aceasta reteta si sa ii spuneti cum doriti, pentru ca rezultatul va fi la fel de gustos si aspectuos. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 450 g carne tocata amestec (miel, vita, porc, in proportii aproximativ egale); 4 ardei grasi; 1 ceapa; 2 catei de usturoi; 20 g ghimbir proaspat; 120 g iaurt; 1 ardei iute rosu (cu semintele indepartate); 1 lingurita seminte de coriandru, macinate; 1 lingurita seminte de chimion negru, macinate; 1 lingurita sare; 1 lingura menta proaspata; ulei de masline (pentru prajit). Preparare medalioane de ardei umpluti cu carne: Puneti in blender ceapa, usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul, menta si procesati pana ce maruntiti bine ingredientele. Adaugati iaurtul si procesati, din nou. Adaugati carnea tocata si condimentele (chimionul negru, coriandrul si sarea) si procesati pana obtineti o pasta omogena. In acest moment, puteti trece la umplerea ardeilor grasi, bineinteles dupa ce in prealabil i-ati spalat, le-ati scos cotorul si i-ati lasat sa se scurga pe un prosop de hartie. Asadar, umpleti ardeii cu pasta de carne.
Mai apoi, ajutandu-va de un cutit extrem de bine ascutit, taiati capul ardeiului pana ce ajungeti la compozitia de carne. Mai departe, taiati ardeiul umplut in felii (nu mai groase de 1 cm), avand grija ca dupa ce ati taiat fiecare felie sa apasati usor carnea pentru a face din nou priza cu marginile feliei de ardei Puneti in tigaie ulei la incins, tinand cont ca uleiul nu trebuie sa depaseasca jumatatea unei felii de ardei gras.  Cu ajutorul unei palete, luati feliile de ardei gras si puneti-le la prajit. Lasati-le sa se rumeneasca aproximativ 5 minute pe fiecare parte, la foc mic spre mediu, pe ochiul cel mai mare de la aragaz, dupa care medalioanele de ardei umpluti cu carne se scot pe un platou, fiind gata pentru a fi servite. Puneti in farfurii iaurt, asezati cate un medalion de ardei umplut, decorati cu frunzulite de menta si... Pofta Buna!!    

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. Dana spune:

    Ce bine arata si ce alternativa minunata la clasicii ardei umpluti! Super yummi!!

  2. Tavi spune:

    @Dana – Multumesc de aprecieri, ma bucur ca iti surade ideea! Oricum, si clasicii ardei umpluti sunt nemaipomeniti, si clasicele chiftele asemenea :) . O duminica placuta!

  3. pansy spune:

    ideea e grozava,da parca ar avea nevoie de un liant,ptr modul asta de pregatire .am sa incerc din curiozitate

  4. Tavi spune:

    @pansy – Carnea (chifteaua adica) se va strange la prajit oricum. Insa eu zic ca golurile ramase intre ardeiul gras si carne nu reprezinta o asa mare problema, putand fi usor “umplute” cu iaurt, smantana sau cu un alt sos pe care il preferi.

Spune-ţi părerea