Tocana de pui cu cartofi


Tocana de pui cu cartofi

Astazi va propun o tocana cu carne, gatita un pic altfel. Mai precis o tocana de pui cu cartofi pregatita in stil chinezesc, care trebuie sa va spun ca a fost de-a dreptul delicioasa. Este o reteta simpla de tocanita cu piept de pui si cartofi, preparata initial in wok si introdusa mai apoi la cuptor, asa incat carnea si cartofii sa se patrunda pe indelete de aroma condimentelor.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 350 g piept de pui, taiat cuburi de marime potrivita; 600 g cartofi rosii, taiati cuburi de marime potrivita; 20 g ghimbir proaspat, taiat rondele subtiri; 1 lingura pasta dulce de soia; 2 linguri pasta de ardei iute (chili) cu usturoi; 1 rulou (cam 2-3 cm) de scortisoara; 1/2 anason stelat; 1 lingura sos de soia dark; 2 linguri sos de soia light; 1 lingura otet de orez alb; 2 linguri ulei de arahide.

Preparare tocana de pui cu cartofi: Incingeti bine uleiul in wok, la flacara medie (pe ochiul cel mai mare de la aragaz), dupa care adaugati ruloul de scortisoara, anasonul stelat si rondelele de ghimbir.

Gatiti cateva secunde, amestecand permanent, pana ce simtiti ca ghimbirul isi elibereaza aroma, moment in care puneti in wok cartofii.

Lasati cartofii pana capata o usoara culoare aurie (nu trebuie prajiti!), amestecand din cand in cand si, odata ce ati ajuns la acest rezultat, dati-i intr-o parte a tigaii (vezi foto).

In locul ramas liber, adaugati pasta de ardei iute cu usturoi si pasta dulce de soia, gatiti din scurt cateva secunde, amestecand tot timpul doar in locul in care ati pus cele doua ingrediente, dupa care amestecati totul cu cartofii.

Adaugati
in wok pieptul de pui, pe care il veti gati cca. 3 minute, la foc iute (deci veti da focul mai tare), amestecand constant.

Cam dupa 3 minute adaugati sosurile de soia (dark si light), otetul si 200 ml apa.

Amestecati bine si asteptati ca sosul sa inceapa sa fiarba.

Odata ce a inceput sa fiarba, luati wok-ul de pe foc si transferati mancarea intr-un vas de lut.

Introduceti in cuptorul preincalzit la 150 de grade, timp de cca. 1 ora.

Cand sosul a scazut si cartofii au capatat o apetisanta culoare rumena, scoateti mancarea din cuptor, caci este gata!

Puneti in farfurii, garnisiti cu frunze de coriandru (sau patrunjel) si serviti cu mare pofta aceasta delicioasa tocana de pui cu cartofi.


Preparare in imagini:

Astazi va propun o tocana cu carne, gatita un pic altfel. Mai precis o tocana de pui cu cartofi pregatita in stil chinezesc, care trebuie sa va spun ca a fost de-a dreptul delicioasa. Este o reteta simpla de tocanita cu piept de pui si cartofi, preparata initial in wok si introdusa mai apoi la cuptor, asa incat carnea si cartofii sa se patrunda pe indelete de aroma condimentelor. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 350 g piept de pui, taiat cuburi de marime potrivita; 600 g cartofi rosii, taiati cuburi de marime potrivita; 20 g ghimbir proaspat, taiat rondele subtiri; 1 lingura pasta dulce de soia; 2 linguri pasta de ardei iute (chili) cu usturoi; 1 rulou (cam 2-3 cm) de scortisoara; 1/2 anason stelat; 1 lingura sos de soia dark; 2 linguri sos de soia light; 1 lingura otet de orez alb; 2 linguri ulei de arahide. Preparare tocana de pui cu cartofi: Incingeti bine uleiul in wok, la flacara medie (pe ochiul cel mai mare de la aragaz), dupa care adaugati ruloul de scortisoara, anasonul stelat si rondelele de ghimbir. Gatiti cateva secunde, amestecand permanent, pana ce simtiti ca ghimbirul isi elibereaza aroma, puneti in wok cartofii. Lasati cartofii pana capata o usoara culoare aurie (nu trebuie prajiti!), amestecand din cand in cand si, odata ce ati ajuns la acest rezultat, dati-i intr-o parte a tigaii
In locul ramas liber, adaugati pasta de ardei iute cu usturoi si pasta dulce de soia, gatiti din scurt cateva secunde, amestecand tot timpul doar in locul in care ati pus cele doua ingrediente, dupa care amestecati totul cu cartofii. Adaugati  in wok pieptul de pui, pe care il veti gati cca. 3 minute, la foc iute (deci veti da focul mai tare), amestecand constant. Cam dupa 3 minute adaugati sosurile de soia (dark si light), otetul si 200 ml apa. Amestecati bine si asteptati ca sosul sa inceapa sa fiarba.
Odata ce a inceput sa fiarba, luati wok-ul de pe foc si transferati mancarea intr-un vas de lut. Introduceti in cuptorul preincalzit la 150 de grade, timp de cca. 1 ora. Cand sosul a scazut si cartofii au capatat o apetisanta culoare rumena, scoateti mancarea din cuptor, caci este gata! Puneti in farfurii, garnisiti cu frunze de coriandru (sau patrunjel) si serviti cu mare pofta aceasta delicioasa tocana de pui cu cartofi. Pofta Buna!    

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. ela spune:

    am venit la masa….

  2. Tavi spune:

    @ela – :) Multumesc de vizita, fie ea si virtuala.

Spune-ţi părerea