Somon prajit


Somon prajit

Somon prajit in ulei aromat, iata o reteta simpla, gustoasa si sanatoasa de peste prajit in tigaie, pe care o puteti pregati rapid pentru cina, pranz sau chiar si atunci cand asteptati oaspeti.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g somon (2 rondele a cate aproximativ 250 g fiecare); 6 graunte de usturoi, zdrobite; 1 lingura busuioc (uscat); 1 lingura oregano (uscat); 6 linguri ulei de masline; sare; piper negru, proaspat macinat.

Preparare somon prajit: Puneti intr-un castron uleiul de masline, usturoiul, oregano, busuiocul si amestecati bine.

Condimentati rondelele de somon cu sare si piper, pe ambele parti, dupa care ungeti-le cu ulei aromat (pe ambele parti) si asezati-le intr-o punga alimentara. Turnati restul de ulei, usturoi si verdeturi in punga, scuturati usor, asa incat sa va asigurati ca feliile de somon se imbraca uniform in uleiul aromat, dupa care sigilati punga si introduceti-o la frigider timp de 30 de minute.

Odata ce a trecut o jumatate de ora, puteti trece la treaba.

Incingeti o tigaie de teflon, fara ulei, in care asezati rondelele de somon, turnand pe deasupra lor si uleiul aromat ce o sa mai ramana in punga.

Prajiti somonul 4-5 minute pe fiecare parte (functie si de grosimea bucatilor de peste), cat sa se rumeneasca frumos, si masa este gata.

Asezati rondele de somon in farfurii, decorati cu frunze de busuioc proaspat, alaturati o garnitura de cartofi natur si serviti cu mare pofta.


Preparare in imagini:

Somon prajit in ulei aromat, iata o reteta simpla, gustoasa si sanatoasa de peste prajit in tigaie, pe care o puteti pregati rapid pentru cina, pranz sau chiar si atunci cand asteptati oaspeti. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g somon (2 rondele a cate aproximativ 250 g fiecare); 6 graunte de usturoi, zdrobite; 1 lingura busuioc (uscat); 1 lingura oregano (uscat); 6 linguri ulei de masline; sare; piper negru, proaspat macinat. Preparare somon prajit: Puneti intr-un castron uleiul de masline, usturoiul, oregano, busuiocul si amestecati bine. Condimentati rondelele de somon cu sare si piper, pe ambele parti, dupa care ungeti-le cu ulei aromat (pe ambele parti) asezati feliile de somon intr-o punga alimentara. Turnati restul de ulei, usturoi si verdeturi in punga, scuturati usor, asa incat sa va asigurati ca feliile de somon se imbraca uniform in uleiul aromat,
introduceti-o la frigider timp de 30 de minute. Odata ce a trecut o jumatate de ora, puteti trece la treaba.  Incingeti o tigaie de teflon, fara ulei, asezati rondelele de somon, turnand pe deasupra lor si uleiul aromat ce o sa mai ramana in punga. Prajiti somonul 4-5 minute pe fiecare parte (functie si de grosimea bucatilor de peste), cat sa se rumeneasca frumos, si masa este gata. Asezati rondele de somon in farfurii, decorati cu frunze de busuioc proaspat, alaturati o garnitura de cartofi natur si serviti cu mare pofta.    

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea