Pui cu sos de iaurt si alune caju


Pui cu sos de iaurt si alune caju

Ziua de azi vine cu un pui gatit cu sos de iaurt si alune caju, un curry de pui cu un sos generos si condimentat, pe care il puteti pregati si voi extrem de usor si rapid.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 350 g piept de pui, taiat fasii subtiri; 140 g iaurt; 50 g caju crud, maruntit grosier; 1 ceapa, tocata marunt; 3 catei de usturoi, tocati marunt; 25 g ghimbir proaspat, tocat marunt; 1 ardei iute rosu (cu semintele indepartate), tocat marunt; 2 rosii decojite, tocate cuburi; 1 lingurita pudra de curry; 1 lingurita amestec de condimente garam masala; 1/2 lingurita turmeric; 250 ml supa de pui; 2 linguri ulei de orez.

Preparare pui cu sos de iaurt si alune caju: Incingeti uleiul intr-o tigaie, dupa care adaugati condimentele (pudra de curry, amestecul de condimente garam masala, turmericul) si alunele caju.

Gatiti, la foc mic, amestecand constant (asa incat condimentele si alunele caju sa nu se arda), pana ce condimentele incep sa-si elibereze aroma, dupa care adaugati ghimbirul, usturoiul, ceapa si ardeiul iute. Pe acestea le veti gati (tot la foc mic, amestecand din cand in cand) cca. 1-2 minute, atat cat ii va fi necesar cepei sa se inmoaie un pic.

Odata ce ati gatit ceapa, adaugati puiul, pe care il veti amesteca cu restul ingredientelor aflate deja in tigaie, lasandu-l sa se patrunda de aroma condimentelor pana ce isi schimba culoarea.

Continuati prin a adauga rosiile si iaurtul (batut inainte, pentru a deveni fin), amestecati si turnati supa de pui.

Amestecati din nou, asteptati sa inceapa sa fiarba si, cand sosul da in clocot, potriviti de sare dupa gust
, acoperiti cu un capac si gatiti cca. 15-20 de minute (pana ce puiul este fiert).

Cam asta ar fi tot! In acest punct, mancarea va fi gata, asa ca puteti pune in farfurii si servi deliciosul pui cu sos de iaurt si alune caju alaturandu-i o garnitura de orez fiert.


Preparare in imagini:

Ziua de azi vine cu un pui gatit cu sos de iaurt si alune caju, un curry de pui cu un sos generos si condimentat, pe care il puteti pregati si voi extrem de usor si rapid. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 350 g piept de pui, taiat fasii subtiri; 140 g iaurt; 50 g caju crud, maruntit grosier; 1 ceapa, tocata marunt; 3 catei de usturoi, tocati marunt; 25 g ghimbir proaspat, tocat marunt; 1 ardei iute rosu (cu semintele indepartate), tocat marunt; 2 rosii decojite, tocate cuburi; 1 lingurita pudra de curry; 1 lingurita amestec de condimente garam masala; 1/2 lingurita turmeric; 250 ml supa de pui; 2 linguri ulei de orez. Preparare pui cu sos de iaurt si alune caju: Incingeti uleiul intr-o tigaie, dupa care adaugati condimentele (pudra de curry, amestecul de condimente garam masala, turmericul) si alunele caju. Gatiti, la foc mic, amestecand constant (asa incat condimentele si alunele caju sa nu se arda), pana ce condimentele incep sa-si elibereze aroma, adaugati ghimbirul, usturoiul, ceapa si ardeiul iute. Pe acestea le veti gati (tot la foc mic, amestecand din cand in cand) cca. 1-2 minute, atat cat ii va fi necesar cepei sa se inmoaie un pic. Odata ce ati gatit ceapa, adaugati puiul,
pe care il veti amesteca cu restul ingredientelor aflate deja in tigaie, lasandu-l sa se patrunda de aroma condimentelor pana ce isi schimba culoarea. Continuati prin a adauga rosiile si iaurtul (batut inainte, pentru a deveni fin), amestecati si turnati supa de pui. Amestecati din nou, asteptati sa inceapa sa fiarba  cand sosul da in clocot, potriviti de sare dupa gust ,
acoperiti cu un capac si gatiti cca. 15-20 de minute (pana ce puiul este fiert). Cam asta ar fi tot! In acest punct, mancarea va fi gata, asa ca puteti pune in farfurii si servi deliciosul pui cu sos de iaurt si alune caju alaturandu-i o garnitura de orez fiert. Pofta Buna!        

Succes la preparare si Pofta Buna!

3 păreri.

  1. pansy spune:

    un fel de mancare aromat si bun,sunt convinsa.

  2. iulian spune:

    cand citesc retetele tale, trebuie sa stau cu dictionarul culinar alaturi :D (turmeric, garam masala)
    de altfel suna foarte bine ce ai preparat :)

  3. Tavi spune:

    @pansy – Multumesc de vizita, ma bucur ca iti place.
    @iulian – Nu stiu ce sa zic daca tu spui ca n-ai mai ,,citit” pana acum retete cu turmeric (nici amestecul garam masala nu mai este chiar un asa mare mister de cand a inceput sa apara pe rafturile magazinelor din Romania). In fine, priveste totusi partea plina a paharului: a) ai un dictionar culinar; b) ai conexiune de internet ca sa imi poti comunica ce gasesti si ce nu in cartier :) ; c) turmericul nu te mai face sa cazi pe ganduri, dupa ce ai consultat dictionarul culinar.

Spune-ţi părerea