Creveti in sos iute


Creveti in sos iute

Astazi servim creveti in sos iute, un fel de mancare gustos si usor de pregatit, care se completeaza de minune cu o garnitura de orez.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 150 g creveti decorticati; 20 g caju crud, macinat grosier; 2 rosii, decojite si taiate cuburi; 3 linguri pasta de ardei iute (chili) cu usturoi; 2 lingurite lemongrass, zdrobit; 1 lingurita zahar de palmier (zdrobit); sucul de la 1/2 limeta; 60 ml apa; 2 linguri ulei de arahide.

Preparare creveti cu sos iute: Incingeti bine uleiul de arahide in wok, dupa care adaugati alunele caju. Lasati-le cateva secunde, amestecand tot timpul, pana ce se rumenesc. In acest moment adaugati zaharul, cele 2 lingurite de lemongrass si amestecati rapid asa incat zaharul sa se topeasca.

Odata ce compozitia din wok s-a caramelizat (nu va dura decat cateva secunde, wok-ul fiind deja bine incins), adaugati pasta de ardei iute cu usturoi si amestecati din nou, astfel incat pasta sa se desfaca, facand ca uleiul din wok sa devina rosiatic.

Puneti si rosiile, pe care le veti lasa cat sa se inmoaie un pic, amestecand constant, dupa care adaugati sucul de limeta si apa.

Amestecati, aduceti la fierbere si, cand sosul a inceput sa fiarba, adaugati crevetii.

Gatiti-i cca. 3 minute, doar pana isi schimba culoarea si sosul se mai ingroasa putin, dupa care stingeti focul deoarece mancarea este gata.

Puneti in farfurii si serviti cu o garnitura de orez fiert, urmand a mai adauga, dupa gust si daca doriti, suc de limeta.


Preparare in imagini:

Astazi servim creveti in sos iute, un fel de mancare gustos si usor de pregatit, care se completeaza de minune cu o garnitura de orez. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 150 g creveti decorticati; 20 g caju crud, macinat grosier; 2 rosii, decojite si taiate cuburi; 3 linguri pasta de ardei iute (chili) cu usturoi; 2 lingurite lemongrass, zdrobit; 1 lingurita zahar de palmier (zdrobit); sucul de la 1/2 limeta; 60 ml apa; 2 linguri ulei de arahide. Preparare creveti cu sos iute: Incingeti bine uleiul de arahide in wok, dupa care adaugati alunele caju. Lasati-le cateva secunde, amestecand tot timpul, pana ce se rumenesc. adaugati zaharul, cele 2 lingurite de lemongrass si amestecati rapid asa incat zaharul sa se topeasca.
Odata ce compozitia din wok s-a caramelizat (nu va dura decat cateva secunde, wok-ul fiind deja bine incins), adaugati pasta de ardei iute cu usturoi amestecati din nou, astfel incat pasta sa se desfaca, facand ca uleiul din wok sa devina rosiatic. Puneti si rosiile, pe care le veti lasa cat sa se inmoaie un pic, amestecand constant, dupa care adaugati sucul de limeta si apa. Amestecati, aduceti la fierbere cand sosul a inceput sa fiarba, adaugati crevetii.
Gatiti-i cca. 3 minute, doar pana isi schimba culoarea si sosul se mai ingroasa putin, dupa care stingeti focul deoarece mancarea este gata. Puneti in farfurii si serviti cu o garnitura de orez fiert, urmand a mai adauga, dupa gust si daca doriti, suc de limeta. Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

3 păreri.

  1. pansy spune:

    tavi draga,ma gandeam daca nu vrei sa ma infiezi,macar atunci cand faci asa retete !!!!!!

  2. Tavi spune:

    @pansy – Nu stiu daca e cazul sa ajungem pana la infiere :D

  3. Perfecta reteta, astazi fiind ziua de fructe de mare proaspete la Metro

Spune-ţi părerea