Rondele de somon la cuptor cu parmezan si capere


Rondele de somon la cuptor cu parmezan si capere

Somon la cuptor cu parmezan si capere, iata o reteta de peste la cuptor pe care o puteti pregati rapid oricand va propuneti sa serviti o masa delicioasa, sanatoasa, care sa nu va retina prea mult in bucatarie.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g somon (2 rondele a cate 250 g fiecare); 50 g panko; 50 g parmezan, ras; 3 catei de usturoi, tocati marunt; 1 lingura capere; 1 lingura patrunjel, tocat marunt; 3 linguri ulei de masline extravirgin.

Preparare rondele de somon la cuptor cu parmezan si capere: Sarati si piperati rondelele de somon, pe ambele parti.

Puneti intr-un castron panko, parmezanul, usturoiul, patrunjelul si uleiul, amestecati bine pana ce obtineti o compozitie omogena. Tavaliti mai apoi rondelele de somon prin amestecul astfel obtinut.

Puneti intr-o tava un strat subtire de pesmet amestecat cu parmezan, asezati pestele, iar restul de compozitie care o sa va mai ramana in castron presarati-o pe deasupra rondelelor de somon.

La final, distribuiti caperele uniform pe deasupra somonului, dupa care introduceti in cuptorul preincalzit la 200 de grade, unde veti lasa rondelele de somon pana ce pesmetul de la suprafata se rumeneste (cca. 30 de minute).

Dupa o jumatate de ora delicioasa masa este gata, asa incat puneti in farfurii si serviti alaturand somonului o garnitura de cartofi natur.


Preparare in imagini:

Somon la cuptor cu parmezan si capere, iata o reteta de peste la cuptor pe care o puteti pregati rapid oricand va propuneti sa serviti o masa delicioasa, sanatoasa, care sa nu va retina prea mult in bucatarie. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g somon (2 rondele a cate 250 g fiecare); 50 g panko; 50 g parmezan, ras; 3 catei de usturoi, tocati marunt; 1 lingura capere; 1 lingura patrunjel, tocat marunt; 3 linguri ulei de masline extravirgin. Preparare rondele de somon la cuptor cu parmezan si capere: Sarati si piperati rondelele de somon, pe ambele parti. Puneti intr-un castron panko, parmezanul, usturoiul, patrunjelul si uleiul, amestecati bine pana ce obtineti o compozitie omogena. Tavaliti mai apoi rondelele de somon prin amestecul astfel obtinut. Puneti intr-o tava un strat subtire de pesmet amestecat cu parmezan,
asezati pestele, iar restul de compozitie care o sa va mai ramana in castron presarati-o pe deasupra rondelelor de somon. La final, distribuiti caperele uniform pe deasupra somonului, dupa care introduceti in cuptorul preincalzit la 200 de grade, unde veti lasa rondelele de somon pana ce pesmetul de la suprafata se rumeneste (cca. 30 de minute). Dupa o jumatate de ora delicioasa masa este gata, asa incat puneti in farfurii si serviti alaturand somonului o garnitura de cartofi natur. Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. amalia spune:

    somonul e preferatul meu iar reteta asta ma incanta de-a dreptul. unde mai pui ca arata asa de bineeee ca mi se face pofta instantaneu

  2. Tavi spune:

    @amalia – Daca ti-am facut pofta e bine :) .

  3. luminita spune:

    varog spuneti mi pentru cate portii e reteta

  4. Tavi spune:

    @luminita – Fiind vorba despre 2 rondele de somon a cate 250 fiecare… 2 portii mari. Daca insa doresti sa imparti cele 500 g de somon la 4, vei obtine 4 portii a cate 125 g.

Spune-ţi părerea