Pui cu mix de ciuperci chinezesti


Pui cu mix de ciuperci chinezesti

Astazi va propun o reteta de pui gatit in compania unui mix de ciuperci (Mun, shiitake si urechi de lemn), un fel de mancare aromat, satios si gustos, care se pregateste extrem de repede si simplu.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 350 g piept de pui, taiat fasii subtiri; 50 g ciuperci deshidratate de diferite feluri – eu am folosit 15 g ciuperci Mun, 15 g urechi de lemn si 20 g shiitake; o bucata de 20 g ghimbir, necuratat de coaja; 15 g ghimbir proaspat, curatat de coaja si taiat fasii subtiri; 4 fire ceapa verde, tocata marunt (partea verde pusa intr-un castron separat de partea alba); 1 ardei iute (cu semintele scoase), taiat fasii subtiri; 4 linguri vin de orez Shaoxing; 4 linguri otet de orez alb; 1/2 lingurita boabe de piper Sichuan; 1 lingura amidon de porumb; 2 linguri ulei de arahide.

Preparare pui cu mix de ciuperci chinezesti: In primul rand, veti pune ciupercile la hidratat, intr-un vas cu apa calduta, in care le veti lasa 20-30 de minute.

Cat stau ciupercile la hidratat, puneti pieptul de pui intr-o craticioara cu 500 ml apa rece. Adaugati un praf de sare, boabele de piper Sichuan, bucata de ghimbir necuratata de coaja si aduceti la fierbere. Din momentul in care apa a dat in clocot, fierbeti puiul cca. 10 minute, dupa care strecurati-l si pastrati zeama intr-un bol (bucata de ghimbir si boabele de piper le veti arunca).

Odata ce a trecut timpul necesar hidratarii ciupercilor, scurgeti-le de apa in care au stat, taiati-le fasii subtiri si, in acest moment, toate ingredientele va sunt la indemana pentru a incepe prepararea mancarii.

Incingeti uleiul in wok, la flacara medie, dupa care adaugati partea alba de la ceapa, ghimbirul si ardeiul iute. Caliti din scurt cateva secunde, amestecand tot timpul, doar atat cat le va fi necesar ingredientelor sa-si elibereze aroma.

Puneti in wok si puiul, gatiti-l pana incepe sa se rumeneasca usor (amestecand constant), dupa care continuati prin a adauga ciupercile. Amestecati si caliti ciupercile laolalta cu celelalte ingrediente cateva secunde.

Cand ciupercile incep sa ,,pocneasca”, stingeti cu vin de orez si cu otet, adaugati zeama pe care ati pastrat-o de la fierberea puiului, amestecati si asteptati sa inceapa sa fiarba.

In momentul in care sosul incepe sa fiarba, dati focul incet si lasati 5 minute.

Intre timp dizolvati amidonul in 2 linguri de apa rece si, odata ce au trecut cele 5 minute, adaugati-l in mancare. Amestecati, lasati sa mai fiarba un pic (cat sa se lege putin sosul), dupa care adaugati coditele de la ceapa verde, amestecati si stingeti focul.

Puneti in farfurii, alaturati o portie de orez fiert si serviti cu mare pofta acest delicios pui cu mix de ciuperci chinezesti.


Preparare in imagini:

Astazi va propun o reteta de pui gatit in compania unui mix de ciuperci (Mun, shiitake si urechi de lemn), un fel de mancare aromat, satios si gustos, care se pregateste extrem de repede si simplu. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 350 g piept de pui, taiat fasii subtiri; 50 g ciuperci deshidratate de diferite feluri - eu am folosit 15 g ciuperci Mun, 15 g urechi de lemn si 20 g shiitake; o bucata de 20 g ghimbir, necuratat de coaja; 15 g ghimbir proaspat, curatat de coaja si taiat fasii subtiri; 4 fire ceapa verde, tocata marunt (partea verde pusa intr-un castron separat de partea alba); 1 ardei iute (cu semintele scoase), taiat fasii subtiri; 4 linguri vin de orez Shaoxing; 4 linguri otet de orez alb; 1/2 lingurita boabe de piper Sichuan; 1 lingura amidon de porumb; 2 linguri ulei de arahide. Preparare pui cu mix de ciuperci chinezesti: In primul rand, veti pune ciupercile la hidratat, intr-un vas cu apa calduta, in care le veti lasa 20-30 de minute. Cat stau ciupercile la hidratat, puneti pieptul de pui intr-o craticioara cu 500 ml apa rece. Adaugati un praf de sare, boabele de piper Sichuan, bucata de ghimbir necuratata de coaja si aduceti la fierbere. Din momentul in care apa a dat in clocot, fierbeti puiul cca. 10 minute, dupa care strecurati-l si pastrati zeama intr-un bol (bucata de ghimbir si boabele de piper le veti arunca). Odata ce a trecut timpul necesar hidratarii ciupercilor, scurgeti-le de apa in care au stat, taiati-le fasii subtiri
si, in acest moment, toate ingredientele va sunt la indemana pentru a incepe prepararea mancarii. Incingeti uleiul in wok, la flacara medie, dupa care adaugati partea alba de la ceapa, ghimbirul si ardeiul iute. Caliti din scurt cateva secunde, amestecand tot timpul, doar atat cat le va fi necesar ingredientelor sa-si elibereze aroma. Puneti in wok si puiul, gatiti-l pana incepe sa se rumeneasca usor (amestecand constant), dupa care continuati prin a adauga ciupercile.
 Amestecati si caliti ciupercile laolalta cu celelalte ingrediente cateva secunde. Cand ciupercile incep sa ,,pocneasca", stingeti cu vin de orez si cu otet, adaugati zeama pe care ati pastrat-o de la fierberea puiului, amestecati si asteptati sa inceapa sa fiarba. In momentul in care sosul incepe sa fiarba, dati focul incet si lasati 5 minute. Intre timp dizolvati amidonul in 2 linguri de apa rece si, odata ce au trecut cele 5 minute, adaugati-l in mancare. Amestecati, lasati sa mai fiarba un pic (cat sa se lege putin sosul), dupa care adaugati coditele de la ceapa verde,
amestecati si stingeti focul. Puneti in farfurii, alaturati o portie de orez fiert si serviti cu mare pofta acest delicios pui cu mix de ciuperci chinezesti. Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea