Salata de vinete cu iaurt


Salata de vinete cu iaurt

Celor ce au pofta de o salata de vinete cu iaurt picanta, aromata de mixurile de condimente ce dau savoare bucatariei indiene, le recomand sa incerce aceasta reteta de raita cu vinete. Ingredientele din componenta o recomanda chiar si celor care isi doresc o salata de vinete un pic mai dietetica decat cea pe care o pregatim de obicei, si asta datorita cantitatii scazute de ulei folosita la preparare.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g vinete (cantarite dupa ce le-ati copt si curatat de coaja), tocate; 140 g iaurt; 1 ardei iute (cu semintele indepartate), tocat foarte marunt; 1 ceapa rosie, tocata foarte marunt; 15 g ghimbir proaspat, dat prin razatoare; 1/2 lingurita seminte de mustar negru, prajite un pic intr-o tigaie fara ulei, la foc mic; 1 lingurita amestec de condimente garam masala; 1/2 lingurita sare; 2 linguri ulei de orez; 1 lingura coriandru proaspat (sau patrunjel), tocat marunt; piper cayenne (pentru a garnisi la final).

Preparare salata de vinete cu iaurt: Odata ce ati copt, curatat si tocat vinetele totul decurge cat se poate de simplu si rapid (cum va spuneam si aici eu obisnuiesc sa coc vinetele la cuptor, timp de 1 ora si 30 de minute, la o temperatura de 220 de grade).

Puneti intr-un castron iaurtul, ardeiul iute, ceapa, ghimbirul, condimentele (garam masala, seminte de mustar negru, sare), uleiul, coriandrul (sau patrunjelul) si amestecati bine.

Adaugati vinetele, amestecati din nou pana ce omogenizati compozitia si salata de vinete cu iaurt este gata.

Acoperiti-o cu folie alimentara, introduceti la frigider timp de 20-30 de minute, dupa care o puteti servi cu nan, lipie sau paine de casa, nu inainte insa de a presara pe deasupra putin piper cayenne.


Preparare in imagini:

Celor ce au pofta de o salata de vinete cu iaurt picanta, aromata de mixurile de condimente ce dau savoare bucatariei indiene, le recomand sa incerce aceasta reteta de raita cu vinete. Ingredientele din componenta o recomanda chiar si celor care isi doresc o salata de vinete un pic mai dietetica decat cea pe care o pregatim de obicei, si asta datorita cantitatii scazute de ulei folosita la preparare. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g vinete (cantarite dupa ce le-ati copt si curatat de coaja), tocate; 140 g iaurt; 1 ardei iute (cu semintele indepartate), tocat foarte marunt; 1 ceapa rosie, tocata foarte marunt; 15 g ghimbir proaspat, dat prin razatoare; 1/2 lingurita seminte de mustar negru, prajite un pic intr-o tigaie fara ulei, la foc mic; 1 lingurita amestec de condimente garam masala; 1/2 lingurita sare; 2 linguri ulei de orez; 1 lingura coriandru proaspat (sau patrunjel), tocat marunt; piper cayenne (pentru a garnisi la final). Preparare salata de vinete cu iaurt: Odata ce ati copt, curatat si tocat vinetele totul decurge cat se poate de simplu si rapid (cum va spuneam si aici http://www.all-food.ro/2010/05/12/salata-de-vinete/ eu obisnuiesc sa coc vinetele la cuptor, timp de 1 ora si 30 de minute, la o temperatura de 220 de grade).  Puneti intr-un castron iaurtul, ardeiul iute, ceapa, ghimbirul, condimentele (garam masala, seminte de mustar negru, sare), uleiul, coriandrul (sau patrunjelul) si amestecati bine. Adaugati vinetele, amestecati din nou pana ce omogenizati compozitia salata de vinete cu iaurt este gata.  Acoperiti-o cu folie alimentara, introduceti la frigider timp de 20-30 de minute,
dupa care o puteti servi cu nan, lipie sau paine de casa, nu inainte insa de a presara pe deasupra putin piper cayenne. Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea