Somon in sos curry cu sofran


Somon in sos curry cu sofran

Zilele acestea am simtit nevoia sa pregatesc mancare indiana, sa simt aroma condimentelor plutind in aer, sa ma relaxez gatind o mancare picanta care sa “incalzeasca” atmosfera. Asa incat aseara am recidivat preparand acest delicios somon in sos curry cu sofran, o reteta in care doua vedete (somonul si sofranul) isi unesc fortele pentru a da nastere unui fel de mancare care nu poate fi descris, pur si simplu, doar prin cuvinte. Trebuie sa-l incercati mai intai!

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g file de somon, taiat in bucati de marime potrivita; 1 ceapa, tocata foarte marunt; 2 catei de usturoi, zdrobiti; 15 g ghimbir proaspat, ras; 140 g iaurt; 4 linguri lapte; 1 lingurita filamente de sofran; 1/2 lingurita pudra de chili; 1 lingurita turmeric; 2 lingurite seminte de coriandru, macinate; 2 frunze de curry (uscate); 1/2 lingurita sare; 3 linguri ulei de orez.

Preparare somon in sos curry cu sofran: In primul rand, incingeti o tigaie de teflon, fara ulei, in care puneti filamentele de sofran. Lasati-le, la foc mic, amestecand constant, nu mai mult de 1 minut, dupa care luati tigaia de pe foc si puneti filamentele de sofran la inmuiat in lapte caldut.

Puneti cele 3 linguri de ulei in tigaie si, odata ce uleiul este bine incins, adaugati condimentele (pudra de chili, turmericul, semintele de coriandru macinate si frunzele de curry). Rumeniti-le la foc mic (avand grija sa nu le ardeti), amestecand din cand in cand, pana ce condimentele incep sa-si elibereze aroma.

Cand incepe sa se simta aroma condimentelor si frunzele de curry s-au inchis la culoare, adaugati ceapa, ghimbirul si usturoiul, urmand a le gati pana in momentul in care ceapa devine translucida.

Adaugati somonul, sarea, amestecati si lasati somonul sa se rumeneasca cca. 3-4 minute, amestecand din cand in cand.

Mai apoi, adaugati iaurtul (batut un pic inainte pentru a deveni omogen), laptele cu sofran, amestecati usor si asteptati sa inceapa sa fiarba.

Odata ce sosul a inceput sa fiarba, puneti un capac deasupra si gatiti cca. 5 minute, la foc mic.

Cand pestele este facut, stingeti focul. Somonul in sos curry cu sofran este gata pentru a fi pus in farfurii si servit, alaturandu-i o garnitura de orez fiert.


Preparare in imagini:

Zilele acestea am simtit nevoia sa pregatesc mancare indiana, sa simt aroma condimentelor plutind in aer, sa ma relaxez gatind o mancare picanta care sa "incalzeasca" atmosfera. Asa incat aseara am recidivat preparand acest delicios somon in sos curry cu sofran, o reteta in care doua vedete (somonul si sofranul) isi unesc fortele pentru a da nastere unui fel de mancare care nu poate fi descris, pur si simplu, doar prin cuvinte. Trebuie sa-l incercati mai intai! Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g file de somon, taiat in bucati de marime potrivita; 1 ceapa, tocata foarte marunt; 2 catei de usturoi, zdrobiti; 15 g ghimbir proaspat, ras; 140 g iaurt; 4 linguri lapte; 1 lingurita filamente de sofran; 1/2 lingurita pudra de chili; 1 lingurita turmeric; 2 lingurite seminte de coriandru, macinate; 2 frunze de curry (uscate); 1/2 lingurita sare; 3 linguri ulei de orez. Preparare somon in sos curry cu sofran: In primul rand, incingeti o tigaie de teflon, fara ulei, in care puneti filamentele de sofran. Lasati-le, la foc mic, amestecand constant, nu mai mult de 1 minut, dupa care luati tigaia de pe foc si puneti filamentele de sofran la inmuiat in lapte caldut. Puneti cele 3 linguri de ulei in tigaie si, odata ce uleiul este bine incins, adaugati condimentele (pudra de chili, turmericul, semintele de coriandru macinate si frunzele de curry).
Rumeniti-le la foc mic (avand grija sa nu le ardeti), amestecand din cand in cand, pana ce condimentele incep sa-si elibereze aroma. Cand incepe sa se simta aroma condimentelor si frunzele de curry s-au inchis la culoare, adaugati ceapa, ghimbirul si usturoiul, urmand a le gati pana in momentul in care ceapa devine translucida. Adaugati somonul, sarea, amestecati si lasati somonul sa se rumeneasca cca. 3-4 minute, amestecand din cand in cand. dupa ce l-ati rumenit 3-4 minute
adaugati iaurtul (batut un pic inainte pentru a deveni omogen), laptele cu sofran amestecati usor si asteptati sa inceapa sa fiarba. Odata ce sosul a inceput sa fiarba, puneti un capac deasupra si gatiti cca. 5 minute, la foc mic. Cand pestele este facut, stingeti focul. puneti in farfurie, alaturandu-i o garnitura de orez fiert si se poate servi. Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

3 păreri.

  1. Sylvia spune:

    Imi place f mult reteta, in we asta sunt si eu libera asa ca am timp de bucatareala …si acasa :) . O sa testez reteta ta, salutari si spor in tot ce faci .

  2. Tavi spune:

    @Sylvia – :D , ooo, esti libera in we! Pai ce sa zic…? Odihna placuta, bucatareala cu folos si succes in continuare la scoala de bucatari! Multumesc de urarea de spor, chiar aveam nevoie de spor la impachetat LOL – cum spuneam in cateva posturi mai vechi de pe blog, superstitia, conform careia atunci cand pun conserve ne mutam… s-a adeverit :) . Deci ma mut, deci impachetez, printre picaturi mai si bucataresc. Toate cele bune!

Spune-ţi părerea