Placinta cu mix de fructe


Placinta cu mix de fructe

Pentru ca sunt in curs de schimbare a domiciliului si, ca atare, conditiile nu mai sunt tocmai propice pentru a gati si posta – printre cutii impachetate, saci samd. nefiind tocmai usor si nici placut sa bucataresti :) – chiar daca mai am acces la internet cateva zile bune, astazi o sa-mi iau ramas bun (temporar) de la toti cei care imi sunteti prieteni si vizitati bucataria virtuala a lui Tavi (adica a mea) de pe All-Food.ro, lasandu-va in compania unei delicioase placinte cu mix de fructe.
Sa ne reauzim cu bine, cat mai curand – eu sper sa nu dureze mai mult de 1 luna pana voi avea din nou internet, pana imi voi scoate din cutii sosurile, condimentele, ustensilele din bucatarie si imi voi monta aragazul :) !
Sa trecem asadar la reteta de placinta cu fructe!

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: Pentru aluat: 500 g faina; 350 g unt de la frigider, taiat cuburi; 3 linguri zahar tos; 2 lingurite sare; 150 ml apa.
Pentru umplutura aveti nevoie de: 1 kg amestec de fructe congelate (eu am pus: 250 g mango, curatat de coaja si taiat cuburi; 250 g visine, intregi, fara samburi; 250 g capsuni, intregi; 250 g zmeura, intreaga); 100 g zahar tos; 100 g zahar brun; 1 lingurita scortisoara; 1 lingurita suc de lamaie; 40 g faina de tapioca; 50 g unt, taiat cuburi.
Pentru a unge placinta la suprafata mai aveti nevoie de: 1 ou; 2 linguri smantana.

Preparare placinta cu mix de fructe: In primul rand veti pregati aluatul (modalitatea de preparare a aluatului o gasiti aici sau, daca aveti masina de paine, puneti toate ingredientele in cuva masinii si lasati-o sa isi faca de lucru pe programul 12 – Paste). Odata ce ati terminat de facut aluatul, impartiti-l in doua bucati (una mai mare, cam trei sferturi din aluat, si o alta cam de un sfert, care se va constitui in foaia de deasupra).
Inveliti cele doua bucati, separat, in folie de plastic si introduceti la frigider, timp de 1 ora.

Puneti fructele (fara a le decongela) intr-un castron, adaugati-le deasupra zaharul, scortisoara, sucul de lamaie, faina de tapioca si amestecati bine.

Dupa ce a trecut minim 1 ora, scoateti de la frigider bucata de aluat mai mare. Asezati pe masa de lucru o bucata de folie de plastic, puneti bila de aluat si, deasupra ei, asezati o alta folie de plastic. Astfel, va va fi mult mai usor sa intindeti o foaie subtire, cu diametrul cam de 30-35 cm, fara a o mai “incarca” cu faina, fara sa vi se lipeasca de facalet sau sa se rupa atunci cand o veti manevra.

Puneti hartie de copt pe fundul unei forme cu inel detasabil, avand diametrul de 24 cm. Indepartati folia alimentara aflata deasupra foii de aluat intinse si, ajutandu-va de folia aflata dedesubt, intoarceti foaia de aluat si asezati-o in forma. Scoateti si folia de plastic ramasa, dupa care aranjati foaia de aluat in forma, potrivind-o de asa maniera incat sa o ridicati si pe peretii formei. Introduceti la frigider, timp de 15 minute.

Dupa 15 minute scoateti de la frigider, puneti fructele in forma si asezati deasupra cele 50 g de unt, taiat cuburi.

Intindeti si cea de a doua foaie de aluat, procedand similar ca la prima, uniti cele doua foi apasand usor marginile ca sa se lipeasca, taiati surplusul ramas pe margini, dupa care faceti cateva gaurele la suprafata, din loc in loc.

Ungeti suprafata cu un ou batut cu 2 linguri de smantana si placinta este gata pentru a fi introdusa in cuptorul preincalzit la 180 de grade, unde o veti lasa 1 ora si 30 de minute.

Dupa o ora si jumatate placinta este rumena, deci poate fi scoasa din cuptor. Lasati-o sa se raceasca inainte de a desprinde inelul formei, dupa care o puteti transfera pe un platou, portiona si servi cu mare pofta aceasta bunatate.


Preparare in imagini:

Pentru ca sunt in curs de schimbare a domiciliului si, ca atare, conditiile nu mai sunt tocmai propice pentru a gati si posta - printre cutii impachetate, saci samd. nefiind tocmai usor si nici placut sa bucataresti :) - chiar daca mai am acces la internet cateva zile bune, astazi o sa-mi iau ramas bun (temporar) de la toti cei care imi sunteti prieteni si vizitati bucataria virtuala a lui Tavi (adica a mea) de pe All-Food.ro, lasandu-va in compania unei delicioase placinte cu mix de fructe. Sa ne reauzim cu bine, cat mai curand - eu sper sa nu dureze mai mult de 1 luna pana voi avea din nou internet, pana imi voi scoate din cutii sosurile, condimentele, ustensilele din bucatarie si imi voi monta aragazul :)! Sa trecem asadar la reteta de placinta cu fructe! Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: Pentru aluat: 500 g faina; 350 g unt de la frigider, taiat cuburi; 3 linguri zahar tos; 2 lingurite sare; 150 ml apa. Pentru umplutura aveti nevoie de: 1 kg amestec de fructe congelate (eu am pus: 250 g mango, curatat de coaja si taiat cuburi; 250 g visine, intregi, fara samburi; 250 g capsuni, intregi; 250 g zmeura, intreaga); 100 g zahar tos; 100 g zahar brun; 1 lingurita scortisoara; 1 lingurita suc de lamaie; 40 g faina de tapioca; 50 g unt, taiat cuburi. Pentru a unge placinta la suprafata mai aveti nevoie de: 1 ou; 2 linguri smantana. Preparare placinta cu mix de fructe: In primul rand veti pregati aluatul (modalitatea de preparare a aluatului o gasiti aici http://www.all-food.ro/2010/05/19/american-apple-pie-placinta-cu-mere/ sau, daca aveti masina de paine, puneti toate ingredientele in cuva masinii si lasati-o sa isi faca de lucru pe programul 12 - Paste). Odata ce ati terminat de facut aluatul, impartiti-l in doua bucati (una mai mare, cam trei sferturi din aluat, si o alta cam de un sfert, care se va constitui in foaia de deasupra). Inveliti cele doua bucati, separat, in folie de plastic si introduceti la frigider, timp de 1 ora.  Puneti fructele (fara a le decongela) intr-un castron, adaugati-le deasupra zaharul, scortisoara, sucul de lamaie, faina de tapioca si amestecati bine. Dupa ce a trecut minim 1 ora, scoateti de la frigider bucata de aluat mai mare. Asezati pe masa de lucru o bucata de folie de plastic, puneti bila de aluat si, deasupra ei, asezati o alta folie de plastic. Astfel, va va fi mult mai usor sa intindeti o foaie subtire, cu diametrul cam de 30-35 cm, fara a o mai "incarca" cu faina, fara sa vi se lipeasca de facalet sau sa se rupa atunci cand o veti manevra. Puneti hartie de copt pe fundul unei forme cu inel detasabil, avand diametrul de 24 cm. Indepartati folia alimentara aflata deasupra foii de aluat intinse si, ajutandu-va de folia aflata dedesubt, intoarceti foaia de aluat si asezati-o in forma. Scoateti si folia de plastic ramasa, dupa care aranjati foaia de aluat in forma, potrivind-o de asa maniera incat sa o ridicati si pe peretii formei.
Introduceti la frigider, timp de 15 minute. Dupa 15 minute scoateti de la frigider, puneti fructele in forma si asezati deasupra cele 50 g de unt, taiat cuburi. Intindeti si cea de a doua foaie de aluat, procedand similar ca la prima, puneti foaia peste forma si indepartati folia uniti cele doua foi apasand usor marginile ca sa se lipeasca, taiati surplusul ramas pe margini, Placinta cu mix de fructe-all food-bucataria lui tavi (14)
Ungeti suprafata cu un ou batut cu 2 linguri de smantana placinta este gata pentru a fi introdusa in cuptorul preincalzit la 180 de grade, unde o veti lasa 1 ora si 30 de minute. Dupa o ora si jumatate placinta este rumena, deci poate fi scoasa din cuptor. Lasati-o sa se raceasca inainte de a desprinde inelul formei, dupa care o puteti transfera pe un platou, Portionati-o si o puteti servi. Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea