Omleta curry


Omleta curry

Una din primele retete pe care le-am pregatit dupa ce m-am mutat este aceasta omleta curry, adica o omleta obisnuita, acompaniata insa de un sos iute, exotic, cu o savoare aparte, data de nuca de cocos. Va invit asadar sa degustati o omleta gustoasa, preparata in stil indian.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 oua; 1 ardei chili, tocat marunt; 1 ceapa, tocata marunt; 3 catei de usturoi, tocati marunt; 15 g ghimbir proaspat, tocat marunt; 1 lingura pasta de tomate; 1/2 lingurita turmeric; 1/2 lingurita pudra de chili; 25 g fulgi de cocos; 3 linguri ulei de orez.

Preparare omleta curry: Bateti bine ouale, pana ce fac spuma, si amestecati-le mai apoi cu ardeiul chili tocat marunt (ramane la latitudinea fiecaruia daca indeparteaza sau nu semintele de la ardei, functie de cat de iute suportati sau va place sa mancati).

Incingeti o lingura de ulei la foc mediu, dupa care veti proceda similar ca la clatite. Asadar, incepeti si puneti in tigaie cam o jumatate de polonic din compozitia de oua (nu foarte mult, asa incat sa obtineti in final o foaie foarte subtire de omleta).

Prajiti omleta pe ambele parti, dupa care scoateti-o pe o farfurie si continuati pana ce terminati toata compozitia de oua.

Odata ce ati terminat de prajit ouale, taiati foile obtinute in fasii subtiri de cca. 1 cm latime si treceti la prepararea sosului.

Incingeti intr-o tigaie restul de 2 linguri de ulei, in care puneti ceapa, ghimbirul si usturoiul. Rumeniti la foc mediu, pana cand ceapa capata o culoare aurie, amestecand constant (cca. 7-8 minute).

Adaugati pasta de tomate, amestecati si gatiti pana ce aceasta se desface si se omogenizeaza cu restul ingredientelor aflate in tigaie. Continuati prin a adauga in tigaie si condimentele (turmericul si pudra de chili – a carei cantitate o puteti, de asemenea, ajusta dupa gust), fulgii de cocos, amestecati bine, dupa care turnati in tigaie 200 ml de apa.

Amestecati, aduceti la fierbere, acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba 5 minute.

Odata ce au trecut 5 minute, luati capacul, potriviti de sare dupa gust si adaugati in sos fasiile de omleta.

Amestecati bine, asa incat fasiile sa se imbrace in sos, stingeti focul si omleta curry este gata pentru a fi servita.


Preparare in imagini:

Una din primele retete pe care le-am pregatit dupa ce m-am mutat este aceasta omleta curry, adica o omleta obisnuita, acompaniata insa de un sos iute, exotic, cu o savoare aparte, data de nuca de cocos. Va invit asadar sa degustati o omleta gustoasa, preparata in stil indian. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 oua; 1 ardei chili, tocat marunt; 1 ceapa, tocata marunt; 3 catei de usturoi, tocati marunt; 15 g ghimbir proaspat, tocat marunt; 1 lingura pasta de tomate; 1/2 lingurita turmeric; 1/2 lingurita pudra de chili; 25 g fulgi de cocos; 3 linguri ulei de orez. Preparare omleta curry: Bateti bine ouale, pana ce fac spuma, si amestecati-le mai apoi cu ardeiul chili tocat marunt (ramane la latitudinea fiecaruia daca indeparteaza sau nu semintele de la ardei, functie de cat de iute suportati sau va place sa mancati). Incingeti o lingura de ulei la foc mediu, dupa care veti proceda similar ca la clatite. Asadar, incepeti si puneti in tigaie cam o jumatate de polonic din compozitia de oua (nu foarte mult, asa incat sa obtineti in final o foaie foarte subtire de omleta). Prajiti omleta pe ambele parti, dupa care scoateti-o pe o farfurie si continuati pana ce terminati toata compozitia de oua.
Odata ce ati terminat de prajit ouale, taiati foile obtinute in fasii subtiri de cca. 1 cm latime si treceti la prepararea sosului. Incingeti intr-o tigaie restul de 2 linguri de ulei, in care puneti ceapa, ghimbirul si usturoiul. Rumeniti la foc mediu, pana cand ceapa capata o culoare aurie, amestecand constant (cca. 7-8 minute).  Adaugati pasta de tomate,  amestecati si gatiti pana ce aceasta se desface si se omogenizeaza cu restul ingredientelor aflate in tigaie. Continuati prin a adauga in tigaie si condimentele (turmericul si pudra de chili - a carei cantitate o puteti, de asemenea, ajusta dupa gust), fulgii de cocos, amestecati bine,
dupa care turnati in tigaie 200 ml de apa. Amestecati, aduceti la fierbere, acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba 5 minute. Odata ce au trecut 5 minute, luati capacul, potriviti de sare dupa gust si adaugati in sos fasiile de omleta. Amestecati bine, asa incat fasiile sa se imbrace in sos, stingeti focul si omleta curry este gata pentru a fi servita. Puneti in farfurie si Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea