Chiftele din carne de vita cu nuca de cocos


Chiftele din carne de vita cu nuca de cocos

Celor ce doresc ca de sarbatori sa puna pe masa un aperitiv gustos si deosebit le propun aceste chiftele din carne de vita cu nuca de cocos. Este un preparat deloc complicat, dar cu ajutorul caruia veti reusi sa dati o nota exotica meniului ales si pregatit cu grija pentru cei dragi.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g carne de vita, tocata; 170 g fulgi de cocos; 2 oua; 1 ceapa, tocata foarte marunt; 3 catei de usturoi, tocati foarte marunt; 1 lingurita seminte chimen; 1 lingurita seminte coriandru; 2-3 linguri faina de orez brun; sare; pudra de chili; ulei pentru prajit.

Preparare chiftele din carne de vita cu nuca de cocos: Pentru inceput puneti la prajit, intr-o tigaie fara ulei, semintele de coriandru si de chimen, pana cand incep sa-si elibereze aroma. Scoateti-le intr-un mojar si pisati-le marunt.

In aceeasi tigaie, tot fara ulei, puneti nuca de cocos si rumeniti-o un pic, la foc mediu spre mare, amestecand tot timpul. Scoateti-o intr-un castron si lasati-o deoparte sa se raceasca.

Incingeti un strop de ulei (nu mai mult de 1 lingurita) in aceeasi tigaie in care ati realizat operatiunile de mai inainte, dupa care puneti ceapa si usturoiul la calit, doar atat cat ceapa sa capete o usoara tenta brun-aurie, iar usturoiul sa inceapa sa-si elibereze aroma. Cand ati ajuns la acest rezultat, luati tigaia de pe foc, puneti ceapa si usturoiul intr-un bol, lasandu-le sa se raceasca.

Dupa ce nuca de cocos s-a racit, puneti-va deoparte cca. 2 linguri.

Peste restul de nuca de cocos adaugati carnea tocata de vita, semintele pisate de coriandru si chimen, ceapa si usturoiul, ouale, sare si pudra de chili dupa gust, dupa care amestecati bine pana ce compozitia incepe sa se lege si se omogenizeaza.

Din amestecul astfel obtinut incepeti si formati mici bile de carne (nu mai mari decat o nuca), pe care le veti tavali prin faina de orez brun si, mai apoi, vi le veti pune la indemana (aliniate pe un tocator de lemn, de exemplu).

Veti proceda astfel pana ce veti termina toata compozitia de carne, dupa care veti trece la prajit.

Puneti la incins, intr-o tigaie, un strat de ulei cam de un deget, in care veti aseza chiftelele.

Prajiti-le cca. 5 minute (nu mai mult, pentru a nu deveni excesiv de uscate), intorcandu-le pe toate partile, pana ce vor capata o culoare brun-aurie, dupa care scoateti-le pe un prosop absorbant pentru a se scurge de surplusul de ulei.

Cand ati terminat de prajit, in fine puteti savura aceste delicioase chiftele din carne de vita cu nuca de cocos ca aperitiv (presarand pe deasupra din cele 2 linguri de nuca de cocos pe care vi le-ati pus deoparte la inceput), in compania unor felii de lamaie (sau limeta daca aveti) si a catorva picaturi de kecap manis (sos de soia indonezian, dulce). Daca doriti un fel de mancare mai consistent nimic nu va opreste sa consumati chiftelele din carne de vita cu nuca de cocos ca fel principal, alaturandu-le o portie de orez fiert si sosuri dupa preferinta.


Preparare in imagini:

Celor ce doresc ca de sarbatori sa puna pe masa un aperitiv gustos si deosebit le propun aceste chiftele din carne de vita cu nuca de cocos. Este un preparat deloc complicat, dar cu ajutorul caruia veti reusi sa dati o nota exotica meniului ales si pregatit cu grija pentru cei dragi. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g carne de vita, tocata; 170 g fulgi de cocos; 2 oua; 1 ceapa, tocata foarte marunt; 3 catei de usturoi, tocati foarte marunt; 1 lingurita seminte chimen; 1 lingurita seminte coriandru; 2-3 linguri faina de orez brun; sare; pudra de chili; ulei pentru prajit. Preparare chiftele din carne de vita cu nuca de cocos: Pentru inceput puneti la prajit, intr-o tigaie fara ulei, semintele de coriandru si de chimen, pana cand incep sa-si elibereze aroma. Scoateti-le intr-un mojar si pisati-le marunt. dupa ce le-ati pisat puneti-le intr-o farfurioara In aceeasi tigaie, tot fara ulei, puneti nuca de cocos si rumeniti-o un pic, la foc mediu spre mare,  amestecand tot timpul., pana cand capata o culoare aurie
Scoateti-o intr-un castron si lasati-o deoparte sa se raceasca. Incingeti un strop de ulei (nu mai mult de 1 lingurita) in aceeasi tigaie in care ati realizat operatiunile de mai inainte, dupa care puneti ceapa si usturoiul la calit, doar atat cat ceapa sa capete o usoara tenta brun-aurie, iar usturoiul sa inceapa sa-si elibereze aroma. Cand ati ajuns la acest rezultat, luati tigaia de pe foc, puneti ceapa si usturoiul intr-un bol, lasandu-le sa se raceasca. Dupa ce nuca de cocos s-a racit, puneti-va deoparte cca. 2 linguri. Peste restul de nuca de cocos adaugati carnea tocata de vita,
semintele pisate de coriandru si chimen ceapa si usturoiul, ouale, sare si pudra de chili dupa gust, dupa care amestecati bine pana ce compozitia incepe sa se lege si se omogenizeaza. Din amestecul astfel obtinut incepeti si formati mici bile de carne (nu mai mari decat o nuca), pe care le veti tavali prin faina de orez brun
si, mai apoi, vi le veti pune la indemana (aliniate pe un tocator de lemn, de exemplu). Veti proceda astfel pana ce veti termina toata compozitia de carne, dupa care veti trece la prajit. Puneti la incins, intr-o tigaie, un strat de ulei cam de un deget, in care veti aseza chiftelele. Prajiti-le cca. 5 minute (nu mai mult, pentru a nu deveni excesiv de uscate), intorcandu-le pe toate partile, pana ce vor capata o culoare brun-aurie, dupa care scoateti-le pe un prosop absorbant pentru a se scurge de surplusul de ulei. Cand ati terminat de prajit, in fine puteti savura aceste delicioase chiftele din carne de vita cu nuca de cocos ca aperitiv (presarand pe deasupra din cele 2 linguri de nuca de cocos pe care vi le-ati pus deoparte la inceput), in compania unor felii de lamaie (sau limeta daca aveti) si a catorva picaturi de kecap manis (sos de soia indonezian, dulce). Daca doriti un fel de mancare mai consistent nimic nu va opreste sa consumati chiftelele din carne de vita cu nuca de cocos ca fel principal, alaturandu-le o portie de orez fiert si sosuri dupa preferinta. Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. ela spune:

    sarbatori fericite,Tavi….

  2. Tavi spune:

    @ela – Multumesc mult, asemenea si voua! Petrecere frumoasa de Revelion si un An Nou plin de bucurii si impliniri!

  3. maria elena spune:

    An Nou fericit, cu sanatate, belsug si impliniri!

  4. Tavi spune:

    @maria elena – Multumesc, dna Burdulea. An Nou bun si dvs, sanatate si numai bucurii alaturi de cei dragi!

Spune-ţi părerea