Prepelite umplute


Prepelite umplute

Astazi va invit la o portie de prepelite pregatite la cuptor, umplute cu un amestec de carne tocata, ceapa, usturoi si castane de apa, un adevarat deliciu culinar! Totodata, pentru ca este prima reteta pe care o pun pe blog in 2012, va spun: La multi ani! Sa fiti bucurosi de fiecare clipa pe care o petreceti alaturi de cei dragi, sa vi se implineasca toate dorintele, sa fiti sanatosi!
Reteta de fata a facut parte din meniul de Revelion si, chiar daca unii vor spune ca vine “cam tarziu”, eu sper sa gasiti in ea o sursa de inspiratie pentru orice eveniment va propuneti sa-l sarbatoriti pregatind ceva cu totul aparte pentru oaspeti.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 6 prepelite; 150 g pulpa de porc, tocata; 50 g castane de apa (cca. 6 bucati); 1 ceapa; 4 catei de usturoi (care vor fi tocati foarte marunt) + alti 2-3 catei (care vor fi taiati rondele); 1 ou de gaina, nefiert; 2 oua de gaina fierte tari (daca aveti de prepelita e si mai bine, urmand a avea insa nevoie de 6 oua); 100 g unt, topit; 1 lingura rasa amidon de porumb; ulei de masline; sare si piper negru, proaspat macinat.

Preparare prepelite umplute: Tocati ceapa, usturoiul si castanele de apa foarte marunt, dupa care incingeti, intr-o tigaie, 1 lingura de ulei de masline. Puneti ceapa, usturoiul si castanele de apa in tigaie si caliti-le, la foc mediu spre mic, amestecand constant, pana cand ceapa se inmoaie si devine translucida.

Scoateti mai apoi compozitia intr-un castron si lasati-o sa se raceasca.

Odata ce s-a racit, adaugati in castron carnea tocata, condimentati cu piper si sare dupa gust, adaugati amidonul si, la final, oul crud.

Amestecati bine, pana ce compozitia incepe sa se lege si capata consistenta unei paste.

Topiti untul intr-o craticioara, la foc mic, dupa care taiati-va ouale fierte de gaina in patru (daca folositi oua de prepelita le veti lasa intregi).

In acest moment, puteti trece la umplerea prepelitelor, dupa ce in prealabil le veti condimenta cu sare si piper. Prin urmare, ajutandu-va de o lingurita, veti indesa in interiorul fiecarei prepelite cate putin din compozitia de carne. Atat cat incape, fara sa dea pe afara, ba chiar sa va mai ramana un pic de spatiu.

Spatiu in care veti aseza un sfert de ou fiert (respectiv un ou intreg de prepelita) care, practic, va inchide “accesul” si va fixa compozitia inauntru.

Dupa ce ati pus oul, incrucisati piciorusele prepelitei, prindeti-le laolalta cu o banda subtire din folie de aluminiu si asezati pasarea in tava, cu pieptul in sus. Veti proceda similar cu restul prepelitelor.

In continuare, veti taia rondele cativa catei de usturoi (2-3 mai mari).

Puneti pe deasupra fiecarei prepelite cateva rondele de usturoi (cate doriti), dupa care turnati pe deasupra untul topit, astfel incat sa acoperiti toate pasarile cu un strat generos si uniform de unt topit.

Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade si, din cand in cand, mai luati sos din tava pentru a unge prepelitele, asa incat sa nu se arda si sa se usuce.

Le veti lasa la cuptor pana ce se vor rumeni, dupa care puteti servi cu mare pofta aceste delicioase prepelite umplute.


Preparare in imagini:

Astazi va invit la o portie de prepelite pregatite la cuptor, umplute cu un amestec de carne tocata, ceapa, usturoi si castane de apa, un adevarat deliciu culinar! Totodata, pentru ca este prima reteta pe care o pun pe blog in 2012, va spun: La multi ani! Sa fiti bucurosi de fiecare clipa pe care o petreceti alaturi de cei dragi, sa vi se implineasca toate dorintele, sa fiti sanatosi! Reteta de fata a facut parte din meniul de Revelion si, chiar daca unii vor spune ca vine "cam tarziu", eu sper sa gasiti in ea o sursa de inspiratie pentru orice eveniment va propuneti sa-l sarbatoriti pregatind ceva cu totul aparte pentru oaspeti. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 6 prepelite; 150 g pulpa de porc, tocata; 50 g castane de apa (cca. 6 bucati); 1 ceapa; 4 catei de usturoi (care vor fi tocati foarte marunt) + alti 2-3 catei (care vor fi taiati rondele); 1 ou de gaina, nefiert; 2 oua de gaina fierte tari (daca aveti de prepelita e si mai bine, urmand a avea insa nevoie de 6 oua); 100 g unt, topit; 1 lingura rasa amidon de porumb; ulei de masline; sare si piper negru, proaspat macinat. Preparare prepelite umplute: Tocati ceapa, usturoiul si castanele de apa foarte marunt, dupa care incingeti, intr-o tigaie, 1 lingura de ulei de masline. Puneti ceapa, usturoiul si castanele de apa in tigaie si caliti-le, la foc mediu spre mic, amestecand constant, pana cand ceapa se inmoaie si devine translucida. Scoateti mai apoi compozitia intr-un castron si lasati-o sa se raceasca. Odata ce s-a racit, adaugati in castron carnea tocata, condimentati cu piper
si sare dupa gust, adaugati amidonul si, la final, oul crud. Amestecati bine, pana ce compozitia incepe sa se lege si capata consistenta unei paste.  Topiti untul intr-o craticioara, la foc mic, dupa care taiati-va ouale fierte de gaina in patru (daca folositi oua de prepelita le veti lasa intregi). In acest moment, puteti trece la umplerea prepelitelor, dupa ce in prealabil le veti condimenta cu sare si piper. Prin urmare, ajutandu-va de o lingurita, veti indesa in interiorul fiecarei prepelite cate putin din compozitia de carne. Atat cat incape, fara sa dea pe afara, ba chiar sa va mai ramana un pic de spatiu.
Spatiu in care veti aseza un sfert de ou fiert (respectiv un ou intreg de prepelita) care, practic, va inchide "accesul" si va fixa compozitia inauntru. Dupa ce ati pus oul, incrucisati piciorusele prepelitei, prindeti-le laolalta cu o banda subtire din folie de aluminiu si asezati pasarea in tava, cu pieptul in sus. Veti proceda similar cu restul prepelitelor. In continuare, veti taia rondele cativa catei de usturoi (2-3 mai mari). Puneti pe deasupra fiecarei prepelite cateva rondele de usturoi (cate doriti), dupa care turnati pe deasupra untul topit, astfel incat sa acoperiti toate pasarile cu un strat generos si uniform de unt topit.
Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade si, din cand in cand, mai luati sos din tava pentru a unge prepelitele, asa incat sa nu se arda si sa se usuce. Le veti lasa la cuptor pana ce se vor rumeni, dupa care puteti servi cu mare pofta aceste delicioase prepelite umplute. Pofta Buna!        

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. Camelia spune:

    Buna ziua,

    Reteta dvs. pare interesanta.
    Unde se poate gasi spre vanzare carne de prepelita?

    Multumesc.

  2. Tavi spune:

    @Camelia – Eu le-am cumparat din Carrefour Orhidea, congelate, la pachet de 6 bucati.

Spune-ţi părerea