Frigarui de porc in sos Hoisin


Frigarui de porc in sos Hoisin

Va recomand sa incercati aceste delicioase frigarui de porc marinate in sos Hoisin, o reteta de frigarui extrem de simpla insa cu un rezultat final care ii va impresiona pe amatorii de preparate la gratar. Marinata compusa din sos Hoisin, zahar brun si otet din vin rosu, pe langa faptul ca va conferi carnii fragezime si o savoare aparte, va face ca frigaruile pregatite de voi sa capete o apetisanta culoare caramel.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1,300 kg pulpa de porc, taiata fasii subtirii; 3 linguri sos Hoisin; 80 g zahar brun; 70 ml otet din vin rosu; 1,5 lingurite sare; 3 linguri ulei de arahide.

Preparare frigarui de porc in sos Hoisin: Veti pregati aceste frigarui cu o zi inainte de a le servi, incepand prin a taia pulpa de porc in fasii subtiri, pe care mai apoi le veti pune intr-o punga alimentara pe care s-o puteti inchide etans.

Intr-un castron, veti combina restul ingredientelor (sosul Hoisin, zaharul brun, otetul din vin rosu, sarea si uleiul de arahide), urmand a amesteca bine pana ce zaharul brun se va dizolva.

Marinata astfel obtinuta o veti turna in punga, peste fasiile din carne de porc, veti scutura usor punga de cateva ori (astfel incat carnea sa se acopere uniform de sos), dupa care veti sigila punga si o veti introduce la frigider, unde o veti lasa pana a doua zi.

A doua zi totul va decurge foarte rapid si simplu. Nu veti avea altceva de facut decat sa infigeti fasiile de carne pe betigasele de frigarui (pe care nu trebuie sa uitati sa le inmuiati un pic inainte in apa calduta). Fasiile de carne le veti infige in forma de S (bineinteles intregi, pe lungime), intepandu-le din loc in loc, asa incat sa obtineti o serpentina (evitati sa aglomerati prea mult betigasul, deci nu inghesuiti prea multe fasii – maxim 2-3, functie de lungimea lor).

Incingeti bine gratarul pe care veti prepara frigaruile, urmand a le frige cca. 5 minute pe fiecare parte, pana cand marginile fasiilor de carne se vor carameliza si vor capata o apetisanta culoare bruna. In acest moment, frigaruile de porc in sos Hoisin sunt gata si le puteti servi cu o garnitura de orez (sau cartofi) si salata.


Preparare in imagini:

Va recomand sa incercati aceste delicioase frigarui de porc marinate in sos Hoisin, o reteta de frigarui extrem de simpla insa cu un rezultat final care ii va impresiona pe amatorii de preparate la gratar. Marinata compusa din sos Hoisin, zahar brun si otet din vin rosu, pe langa faptul ca va conferi carnii fragezime si o savoare aparte, va face ca frigaruile pregatite de voi sa capete o apetisanta culoare caramel. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1,300 kg pulpa de porc, taiata fasii subtirii; 3 linguri sos Hoisin; 80 g zahar brun; 70 ml otet din vin rosu; 1,5 lingurite sare; 3 linguri ulei de arahide. Preparare frigarui de porc in sos Hoisin: Veti pregati aceste frigarui cu o zi inainte de a le servi, incepand prin a taia pulpa de porc in fasii subtiri, pe care mai apoi le veti pune intr-o punga alimentara pe care s-o puteti inchide etans. Intr-un castron, veti combina restul ingredientelor (sosul Hoisin, zaharul brun, otetul din vin rosu, sarea si uleiul de arahide), urmand a amesteca bine pana ce zaharul brun se va dizolva. Marinata astfel obtinuta o veti turna in punga,
peste fasiile din carne de porc, veti scutura usor punga de cateva ori (astfel incat carnea sa se acopere uniform de sos), dupa care veti sigila punga si o veti introduce la frigider, unde o veti lasa pana a doua zi. A doua zi totul va decurge foarte rapid si simplu. Nu veti avea altceva de facut decat sa infigeti fasiile de carne pe betigasele de frigarui (pe care nu trebuie sa uitati sa le inmuiati un pic inainte in apa calduta). Fasiile de carne le veti infige in forma de S (bineinteles intregi, pe lungime), intepandu-le din loc in loc, asa incat sa obtineti o serpentina (evitati sa aglomerati prea mult betigasul, deci nu inghesuiti prea multe fasii - maxim 2-3, functie de lungimea lor). Incingeti bine gratarul pe care veti prepara frigaruile, urmand a le frige cca. 5 minute pe fiecare parte, pana cand marginile fasiilor de carne se vor carameliza si vor capata o apetisanta culoare bruna. In acest moment, frigaruile de porc in sos Hoisin sunt gata si le puteti servi cu o garnitura de orez (sau cartofi) si salata. Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

O părere.

  1. pansy spune:

    e o reteta grozava. eu amestec sosul cu unt si iese o nebunie! chiar si pe aragaz

Spune-ţi părerea